وسعت و تنوع روانشناسی را می توان با نگاهی به برخی از مشهورترین متفکران آن مشاهده کرد. در حالی که هر نظریه پرداز ممکن است بخشی از یک مکتب فکری مهم باشد، هر کدام دیدگاه منحصر به فردی را به حوزه روانشناسی آورده‌اند. شاید بپرسید بزرگترین روانشناس دنیا کیست؟ ما در این مطلب ۱۰ تن از روانشناسان معروف جهان را معرفی کرده ایم. فهرست زیر تصویری از ۱۰ روانشناس معروف جهان و مهم‌ترین مشارکت آن‌ها در این زمینه را ارائه می‌دهد. این فهرست که با استفاده از مطالعه دقیق “۱۰۰ روانشناس برجسته قرن بیستم” به عنوان یک راهنما تهیه شده است، به هیچ وجه جامع نیست. در عوض، هدف فهرست روانشناسان معروف، ارائه نگاهی اجمالی به برخی از دیدگاه‌های نظری اصلی است که نه تنها بر روان‌شناسی، بلکه بر فرهنگ بزرگ‌تر نیز تأثیر گذاشته‌اند.

روانشناسان معروف جهان

ما معتقدیم این مقاله فراتر از جذابیت ذاتی خود موضوع روانشناسی ارزش دارد. معرفی چندین روانشناس معروف دنیا مهم است زیرا، خواه بدانیم یا ندانیم، ایده‌های روان‌شناسان در جامعه ما نفوذ زیادی دارد و برای سیاست‌گذاری عمومی، به‌ویژه در زمینه‌هایی مانند عدالت کیفری و اقتصاد، از مهم‌ترین اهمیت عملی برخوردار است. روانشناسی تحت تأثیر تعدادی از متفکران برجسته از جمله روانشناسان مشهوری مانند فروید، اسکینر و پیاژه شکل گرفته است.

هر متفکری اثر خود را به جا گذاشته است و به شکل گیری نحوه تفکر ما در مورد ذهن و رفتار کمک کرده است. حتی با وجود کمک های آنها به شکل گیری روانشناسی کنونی، محققان و پزشکان همچنان به کار خود ادامه می دهند تا به درک ما از روانشناسی انسان بیفزایند.

از دست ندهید: جردن پیترسون کیست؟ زندگینامه، نقد و بررسی عقاید

۱- بی اف اسکینر (B. F. Skinner)

اسکینر (۱۹۰۴-۱۹۹۰) یک روانشناس آمریکایی بود که به دلیل تأثیرش بر رفتارگرایی شهرت داشت. در یک نظرسنجی از روانشناسان در سال ۲۰۰۲، او به عنوان تأثیرگذارترین روانشناس قرن بیستم شناخته شد. خود بی اف اسکینر از فلسفه خود به عنوان «رفتارگرایی رادیکال» یاد می کند. او پیشنهاد کرد که مفهوم اراده آزاد صرفاً یک توهم است و در عوض، معتقد بود که تمام اعمال انسان نتیجه مستقیم شرطی شدن است.

رفتارگرایی سرسخت بی.اف.اسکینر او را به نیرویی مسلط در روانشناسی و تکنیک‌های درمانی بر اساس نظریه‌های او تبدیل کرد. اصلاح رفتار و اقتصاد نشانه، امروزه نیز به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرند. اسکینر به خاطر مفاهیم شرطی‌سازی عامل و برنامه‌های تقویتی به یاد می‌آید.

در مورد کمک‌های فراوان اسکینر به عنوان یکی از روانشناسان معروف به روانشناسی مفاهیم زیادی را می توان نام برد. از شناخته‌شده‌ترین آنها شرطی‌سازی عامل، نظریه یادگیری او، اختراعات و انتشارات متعدد او، همراه با زندگی‌نامه‌اش برای درک بهتر اینکه اسکینر کیست.

مطلب مفید: آلبرت الیس کیست؟ بیوگرافی، نظریه، کتاب ها و سخنان