راهکار های تقویت حافظه برای افراد زیادی مانند افراد مسن با اختلال حافظه، دانش آموزان مشغول به درس خواندن، کودکان در حال یادگیری و … کاربرد دارد. روش های تقویت حافظه فقط برای بیماری ها مانند آلزایمر و دیگر بیماری های زوال عقل یا دمانس نیست، بلکه همه می توانند با تغذیه درست و مناسب، از بیماری های عصبی و مشکلات حافظه پیشگیری کنند یا حافظه خود را بهبود ببخشند. اینکه بدانیم برای تقویت حافظه چه بخوریم، یکی از بهترین روش ها برای تقویت حافظه است، زیرا با عوارض و ضرر کمی همراه است و مقرون به صرفه است. ما در اینجا به ۲۳ ماده غذایی اشاره می کنیم که مصرف آن ها موجب تقویت حافظه می شود. ۱۰ عدد از مهم ترین مواد غذایی مفید و اثربخش برای عملکرد حافظه عبارتند از:

  1. ماهی
  2. مویز
  3. کندر
  4. شکلات تلخ
  5. جینسینگ
  6. چای سبز
  7. قهوه
  8. بلوبری
  9. زردچوبه
  10. بروکلی

تقویت حافظه با ماهی، بهترین خوراکی برای تقویت حافظه

یکی از اصلی ترین راه های تقویت حافظه با خوراکی، استفاده از اسید چرب امگا ۳ است که در ماهی ها وجود دارد. غنی ترین منبع اسید چرب امگا ۳، ماهی هایی مانند سالمون، قزل آلا، شاه ماهی و … محسوب می شوند. مصرف ماهی ۲ بار در هفته، علاوه بر تقویت حافظه، فواید زیادی برای سلامتی دارد و به طور کلی توصیه می شود. بهترین خوراکی برای تقویت حافظه اسید چرب امگا ۳ محسوب می شود که در ماهی وجود دارد، پس برای جلوگیری از فراموشی یا تقویت حافظه، مصرف ماهی یا مکمل های امگا ۳، یکی از بهترین روش ها می باشد. پژوهش های بسیاری تاثیر مثبت اسید چرب امگا ۳ را بر کارکرد حافظه و عملکرد کلی مغز، ثابت کرده اند.

برای افزایش حافظه چه بخوریم

مویز، از غذاهای تقویت حافظه

بر اساس یافته های تحقیقاتی، کشمش ها و مویز ها برای تقویت حافظه، فواید زیادی دارند. مصرف روزانه مویز به مدت ۹۰ روز، منجر به افزایش یادگیری و حافظه می شود. در آزمایش های انجام شده توسط دانشمندان، موش هایی که مویز مصرف کرده بودند، در فعالیت های مربوط به حافظه، بهتر عمل کردند. مصرف روزانه ۵۰ گرم مویز می تواند در بلندمدت بر سلامت مغز و حافظه، تاثیر مثبت بگذارد. مویز منبع عالی عنصر بور است که عنصری کمیاب برای تمرکز، حافظه، هماهنگی دست و چشم و … می باشد.

بیشتر بخوانید: تاثیر افسردگی بر عملکرد مغز و سلامت جسمی

تقویت حافظه با کندر

طبق پژوهش ها، مصرف کندر، به خصوص در افراد مسن، تاثیر مثبتی بر عملکرد حافظه می گذارد. کندر می تواند منجر به رشد سلول های عصبی و اجزای آن ها شود و به این صورت منجر به بهبود عملکرد مغز و تقویت سریع حافظه می شود. طبق بررسی ها، یکی از ترکیبات کندر، اسید بوسولیک، نوعی ماده که برای تقویت حافظه، بسیار مفید است. مصرف روزانه بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی گرم کندر برای تقویت حافظه موثر است و مصرف بیش از اندازه آن، توصیه نمی شود.

تقویت حافظه با شکلات تلخ

شکلات تلخ شامل موادی به نام فلاونوئید هاست که برای تقویت حافظه و عملکرد مغزی، بسیار مفید هستند. شکلات تلخ با افزایش جریان خون مغزی، منجر به بهبود حافظه می شود. طبق یک پژوهش، مصرف ۳۵ گرم شکلات تلخ ۷۰ درصد، حافظه کلامی را بهبود می بخشد. بزرگسالانی که در یک آزمایش، به مدت ۳ ماه، شکلات تلخ مصرف کردند، در تست های حافظه، نسبت به دیگران، ۲۵ درصد بهتر عمل می کنند.

مطلب مرتبط: علت فراموشی در جوانی چیست؟ ۱۶ علت مهم و درمان آن

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟ خوراکی برای تقویت حافظه

جینسینگ برای تقویت حافظه

جینسینگ برای تقویت حافظه در بیماران مبتلا به آلزایمر و اختلال یادگیری، بررسی شد و تاثیرات مثبت زیادی بر حافظه داشت. طبق پژوهش ها مصرف جینسینگ به همراه جینکوبیلوبا تا ۷ و نیم درصد، عملکرد حافظه را بهبود می بخشد. به طور کلی، مطالعات و بررسی های دانشمندان، نشان می دهد که مصرف جینسینگ موجب تقویت حافظه و مهارت های یادگیری می شود. دوز جینسینگ مورد استفاده در پژوهش ها به منظور تقویت حافظه، روزانه ۲۰۰ میلی گرم تعیین شده است، با این حال اهمیت زیادی دارد که در این مورد با متخصص مشورت کنید.

چای سبز برای تقویت حافظه

طبق پژوهش ها، چای سبز برای تقویت حافظه و بهبود افراد مبتلا به آلزایمر، اثربخشی زیادی دارد. مصرف روزانه چای سبز به از بین بردن مواد مضر در سلول های مغزی و محافظت از آن ها، کمک می کند. دانشمندان در پژوهش های اخیر، متوجه شدند که مصرف زیاد چای سبز بر بیماری های مغزی مانند آلزایمر نیز تاثیر می گذارد و اثر بیماری را کاهش می دهد و منجر به از بین رفتن التهاب سلول های عصبی در مغز می شود.

مطالعه بیشتر در مورد روش های تقویت حافظه: نوروتراپی چیست؟ آشنایی با روش های نوروتراپی و نوروفیدبک

تقویت حافظه با قهوه

پژوهش ها نشان می دهند که قهوه یا کافئین می تواند با افزایش هماهنگی بین سلول های عصبی مغز، عملکرد حافظه، خصوصا حافظه بلندمدت را افزایش دهد. مصرف روزانه ۲۰۰ میلی گرم کافئین موجب کاهش فراموشی و بهبود توجه و تمرکز در طول روز خواهد شد. با این حال مصرف بیش از حد قهوه یا کافئین، مثلا ۶ فنجان قهوه در روز، منجر به زوال عقل و آسیب به مغز می شود.

بلوبری برای تقویت حافظه

بلوبری برای تقویت حافظه، اثربخش و موثر است. یکی از ترکیبات بلوبری، به نام فلاونوئید ها، برای عملکرد حافظه، مفید است و طبق پژوهش ها، مصرف بلوبری، در افراد مسن، حافظه را بهبود می بخشد. بررسی های اخیر دانشمندان، نشانگر این است که مصرف بلوبری موجب بهبود سلامت قلبی عروقی، سلامت روان و ارتقای حافظه می شود. میزان مصرف بلوبری برای تقویت حافظه، مقدار و دوز تعیین شده ای ندارد، با این حال مصرف روزانه بیش از یک فنجان بلوبری، توصیه نمی شود.

از دست ندهید: برای درمان اختلال یادگیری به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ 

زردچوبه برای تقویت حافظه

طبق پژوهش ها، مصرف زردچوبه، برای تقویت حافظه و بهبود عملکرد مغز، موثر است. زردچوبه یادگیری و حافظه را بهبود می بخشد و در عین حال، مواد مضر و التهاب را در سلول های عصبی، کاهش می دهد. پژوهشی در دانشگاه لس آنجلس، مکمل زردچوبه را به افرادی که اختلال حافظه خفیف داشتند، ارائه داد و نتایج نشان دهنده این بود که حافظه در آن ها تا حد زیادی بهبود پیدا کرد. ترکیبات زردچوبه همچنین از آسیب های مغزی و از دست رفتن سلول های عصبی، در افراد مبتلا به آلزایمر جلوگیری می کند. مقدار مصرف روزانه زردچوبه بین ۵۰۰ تا ۲۰۰۰ میلی گرم در نظر گرفته شده است و مصرف بیش از حد آن می تواند با عوارض ناخوشایند همراه باشد.

بروکلی و حافظه

بروکلی و سبزیجات با برگ های سبز تیره، شامل ترکیباتی مانند سولفورافان، فلاونوئیدها، ویتامین سی (c) هستند که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدان دارد و از سلول های عصبی، محافظت می کند. بروکلی خطر ابتلا به آلزایمر و بیماری های عصبی را به طور کلی، کاهش می دهد. به طور کلی بروکلی برای حافظه و عملکرد مغز، مفید و اثربخش است.