اختلال بی میلی جنسی یا کاهش برانگیختگی، یکی از اختلالات عملکرد جنسی در میان زنان و مردان است. هنگامی‌که یکی از طرفین نسبت به برقراری رابطه جنسی، تحریک شدن یا تلاش برای تحریک کردن، بی میل می‌شود، زنگ خطر یک رابطه با کیفیت به صدا در خواهد آمد. کاهش میل جنسی و برانگیختگی شهوت‌انگیز، یکی از ابعاد مهم نارضایتی در روابط عاطفی است. میل جنسی کم‌کار در اثر عوامل مختلفی مانند مشکلات هورمونی، روانشناختی، بیماری جسمی‌ و استرس در دوره‌های مختلفی از زندگی رخ می‌دهد.

در این مقاله خانم ملیحه میرزایی به‌ عنوان متخصص سکس‌تراپیست، شما را با تعریف اختلال بی‌میلی جنسی، علت و روش‌های درمان آن آشنا می‌سازد.

فهرست مقاله

اختلال بی میلی جنسی چیست؟

اختلال بی میلی جنسی (Hypoactive sexual desire disorder) یکی از انواع اختلالات عملکرد جنسی است. کم‌کاری میل جنسی با کاهش هیجانات جنسی، احساس بی میلی و ناتوانی در لذت بردن از رابطه جنسی به همراه کاهش چشمگیر تخیلات و افکار تحریک کننده همراه است. کاهش میل جنسی، کیفیت رابطه عاطفی را تحت تاثیر قرار می‌دهد و می‌تواند عاملی برای شروع دوری و احساس سردی شود. بهتر است بدانیم رابطه جنسی از مراحل مختلفی تشکیل شده که شروع آن با میل جنسی، سپس تحریک، تثبیت و در نهایت ارگاسم و فرونشینی می‌باشد. افراد مبتلا به اختلال میل جنسی کم‌کار، در مراحل ابتدایی این چرخه یعنی تحریک شدن و نیاز به شروع رابطه جنسی دچار مشکل هستند.

افراد مختلف احساس کاهش میل جنسی را ممکن است در دوره‌های مختلف زندگی و به دلایل متفاوتی تجربه کنند. مثلا برخی از افراد به صورت دوره ای درگیر این احساس می‌شوند و پس از مدتی علاقه آنها به برقراری رابطه جنسی و تجربه لذت دوباره افزایش می‌یابد.

مطالعه بیشتر: آموزش سکس و رابطه جنسی زناشویی؛ چگونه سکس کنیم؟

بی‌میلی جنسی

همچنین بخوانید: افزایش میل جنسی و روش های تقویت آن در مردان و زنان

علائم اختلال میل جنسی کم‌کار

کاهش میل جنسی یکی از اختلالات رایج جنسی در آقایان و بخصوص خانم ­ها است. مهمترین علامت اختلال بی میلی جنسی کاهش یا عدم تمایل جنسی است، اما علائم مهم دیگری نیز وجود دارد که آگاهی از آنها به تشخیص به موقع و اقدام درمانی مناسب کمک می‌کند. برای تشخیص دقیق  اختلال میل جنسی کم کار، علائم آن باید به مدت ۶ ماه یا بیشتر در فرد وجود داشته باشند:

علائم روانی میل جنسی کم‌کار:

  • احساس کاهش نیاز به فعالیت جنسی
  • احساس نداشتن اعتماد به نفس در رابطه جنسی
  • کاهش چشمگیر تخیلات جنسی
  • احساس اضطراب هنگام هم آغوشی
  • کمبود خیالات شهوت برانگیز 
  • عدم علاقه به افکار تحریک کننده
  • لذت نبردن از تلاش برای تحریک کردن پارتنر عاطفی

علام رفتاری میل جنسی کم‌کار:

  • پیش قدم نشدن برای رابطه جنسی
  • تحریک نشدن (تحریک واژن در خانم‌ها و نعوظ در آقایان)
  • بهانه تراشی برای به تعویق انداختن انجام رابطه جنسی
  • ناتوانی در حفظ نعوظ آقایان و لیز نشدن محیط واژن زنان
  • عدم تلاش برای شروع رابطه جنسی
  • عدم انگیزه برای تجربه هیجانات جنسی

مطلب مفید: نقاط حساس بدن زنان در رابطه جنسی، ۱۰ نقطه حساس برای تحریک بیشتر

اختلال برانگیختگی جنسی در زنان

انواع اختلال بی میلی جنسی 

اختلال بی‌میلی جنسی در مردان و زنان انواع مختلفی دارد که از نظر شدت به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم می‌شوند. آگاهی از هر کدام به درک بهتر علت ایجاد کننده و روش‌های رفع آن کمک می‌کند. انواع مختلف اختلال بی‌میلی جنسی در جدول زیر آمده است:

انواع اختلال بی‌میلی جنسی تعریف آن

اختلال بی میلی جنسی اولیه

در این نوع از اختلال، کمبود میل جنسی از زمان فعال شدن فرد از لحاظ جنسی وجود داشته است.

اختلال بی میلی جنسی اکتسابی (ثانویه)

در این نوع از اختلال، کمبود میل جنسی بعد از یک دوره فعالیت جنسی عادی، شروع می‌شود.

اختلال کمبود میل جنسی تعمیم ­یافته

در این نوع  از اختلال، بی میلی جنسی صرفا به بعضی از موقعیت ­ها یا همسر خود محدود نمی‌شود و در همه موارد فرد بی میل است.

اختلال کمبود میل جنسی موقعیتی

در این نوع از اختلال، بی میلی جنسی صرفاً در حضور بعضی از انواع موقعیت ­ها یا  فقط در حضور همسر روی می‌دهد (یعنی ممکن است فرد در بعضی موقعیت ­ها یا با افراد دیگر بی میل نباشد).

تشخیص اختلال بی‌میلی جنسی

بهترین راه تشخیص اختلال میل جنسی مراجعه به روانپزشک است. روانپزشک با در نظر گرفتن شرایط جسمی، روانشناختی و سابقه فعالیت جنسی به‌دنبال شواهد کمبود میل جنسی و علت زمینه‌ای آن می‌گردد. یکی از مواردی که متخصص حتما آن را چک می‌کند، ملاک‌های این اختلال در کتاب DSM است. در این کتاب اختلال میل جنسی برای زنان و مردان به‌طور مجزا و به عنوان اختلال در عملکرد جنسی (کژکاری جنسی) طبقه‌بندی شده است. چنانچه فرد ملاک‌های علمی موجود در این کتاب را داشته باشد، اطمینان از درستی تشخیص اختلال کاهش میل جنسی بیشتر می‌شود. ملاک‌های تشخیصی اختلال کاهش میل جنسی در زنان و مردان:

فقدان یا کاهش قابل توجه میل جنسی که دست کم با سه مورد زیر بروز پیدا می‌کند:

  1. کاهش شدید تمایل به رابطه جنسی
  2. فقدان افکار یا خیالپردازی‌های شهوت‌انگیز
  3. کاهش میل به شروع فعالیت جنسی
  4. کاهش هیجان و شور از برقراری رابطه زناشویی
  5. احساس کم به عوامل برانگیخته کننده کلامی، نوشتاری و دیداری
  6.  کمبود حس در ناحیه تناسلی هنگام تماس جنسی
  • علائم ذکر شده باید به طور تقریبی به مدت ۶ ماه دوام داشته باشند.
  • علائم کاهش میل جنسی باید همراه با ناراحتی جدی در فرد شود.
  • این اختلال ممکن است در سراسر عمر وجود داشته باشند یا به طور اکتسابی رخ دهند.
  • بی‌میلی جنسی می‌تواند درباره طیف گسترده‌اغی از موقعیت‌ها یا محدود به موقیعتی خاص یا درباره شریک جنسی رخ دهد.

کمبود میل جنسی

علل کاهش میل جنسی

علت به وجود آمدن اختلال میل جنسی کم‌کار یا بی میلی جنسی می‌تواند بسیار متفاوت باشد. در اینجا برخی از رایج ترین علل اختلال میل جنسی کم کار را برای شما شرح داده ایم:

  1. اختلالات روانی
  2. مشکلات زناشویی
  3. عدم ارتباط عاطفی و جنسی 
  4. مصرف برخی دارو
  5. بیماری جسمی
  6. زمان و شرایط نامناسب رابطه

۱. اختلالات روانی

افرادی که به یک یا چند اختلال روانی مانند وسواس فکری و عملی، افسردگی یا اضطراب مبتلا هستند، ممکن است دچار اختلال میل جنسی کم‌کار شوند. وسواس‌های مربوط به آلودگی، بیماری و نظافت باعث می‌شود تا فرد نتواند خوابیدن کنار کسی دیگر یا هم آغوشی با او را تحمل کند. به مرور زمان این احساس نامطلوب به احساس کثیف بودن به دلیل اتفاقات رایج در رابطه مانند تماس دهانی و تعریق بدن به کم شدن میل جنسی در زنان منجر می‌شود. اختلالات روانی تاثیر گذار بر میل جنسی عبارتند از:

  • اختلال عملکرد جنسی
  • اختلال درد تناسلی – لگنی
  • اختلالات مرتبط با مصرف مواد مخدر
  • اختلال وسواس فکری و عملی (OCD)
  • اختلال استرس حاد
  • نارضایتی جنسی
  • سایر کژکاری‌های جنسی

۲. مشکلات زناشویی

دعواهای بین زوجین، اختلاف نظرهای شدید، دخالت خانواده‌ها، بی احترامی‌و رعایت نکردن حریم شخصی یکدیگر، باعث کم شدن میل جنسی می‌شود. یکی از مهمترین نیازهای برقراری رابطه جنسی، وجود صمیمیت است که متاسفانه در زوج‌هایی که دارای اختلافات شدید و عمیق هستند، صمیمیت به شکل مناسب وجود ندارد. ایجاد  تصویر بدنی نامطلوب یا به رخ کشیدن نقص‌ها یا حالات طبیعی بدن مانند تیرگی ناحیه تناسلی، شکل واژن و وجود ترک بر بدن می‌تواند باعث مشغله ذهنی بیش از حد به بدن و ناتوانی در رها بودن هنگام رابطه جنسی شود.

مطلب جالب: پریود مردانه یا IMS چیست؟ علائم پریودی مردان را بشناسید

۳. عدم ارتباط عاطفی و جنسی 

شناخت کامل افراد و داشتن درک متقابل از یکدیگر می‌تواند موجب استحکام روابط جنسی بین افراد شود. می‌توان گفت که بیشتر اختلافات بین زوجین در حیطه رابطه جنسی، به دلیل عدم شناخت کافی و نداشتن درک و آگاهی از یک ارتباط درست است. زمانی که نسبت به نیازهای یکدیگر شناخت کافی نداشته باشید نمی‌توانید رابطه عاطفی و جنسی محکمی‌با هم برقرار کنید. 

اختلال کاهش میل جنسی

از دست ندهید: افسردگی بعد از رابطه جنسی واقعیت دارد؟ علائم و درمان

۴. مصرف برخی داروها

کاهش میل جنسی ممکن است در نتیجه بیماری و مصرف برخی داروها از جمله داروهای مربوط به بیماری‌های جسمی‌ یا اختلالات روانپزشکی بروز پیدا کند. بنابراین بهتر است این داروها را بدون دستور پزشک مصرف نکنید. داروها ممکن است با ایجاد تغییراتی در سطح دستگاه عصبی مرکزی (مغز) و فیزیولوژی بدن، باعث احساس بی میلی و کاهش تمایلات جنسی شوند. برخی داروها که ممکن است موجب کاهش میل جنسی در افراد شود، عبارتند از:

اگر شما درگیر بیماری­‌هایی هستید که ملزم به مصرف این دسته داروها می‌­باشید و مصرف دارو روی میل جنسی شما اثر گذاشته است، حتما با پزشک خود در این خصوص صحبت کنید.

برای خواندن: ۱۱ دلیل که بعد از رابطه جنسی ممکن است احساس غم داشته باشید

۵. بیماری جسمی

سلامت جسمی‌ رابطه مستقیمی‌با عملکرد و میل جنسی دارد. ورزش کردن، تغذیه سالم و اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر باعث افزایش میل جنسی می‌شود. به همین دلیل وقتی افراد مبتلا به بیماری‌های جسمی‌می‌شوند، احتمال بروز اختلالات جنسی مانند کم‌کاری جنسی در آنها افزایش می‌یابد. بیماری‌های ایجاد کننده اختلال کم‌کاری جنسی شامل موارد زیر هستند:

  • مشکلات عروقی، شامل درگیری مسیرهای خون رسانی به اعضای جنسی 
  • بیماری‌های مربوط به غدد مانند دیابت
  • کنترل چربی و فشار خون 
  • یائسگی در زنان
  • عدم ترشح مایع لیز کننده واژن
  • عوارض ناشی از برخی داروها از جمله داروهای ضدبارداری و ضد افسردگی
  • بیماری خودایمنی ام اس 
  • بیماری آندومتریوز شامل دردهای شدید لگنی و در ناحیه شکم 
  • وجود کیست‌های تخمدان
  • آسیب‌های لگنی در زنان
  • الکلیسم یا تاثیر الکل بر رابطه جنسی
  • بیماری‌های مربوط به تیروئید
  • اختلال آپنه خواب

۶. زمان و شرایط نامناسب رابطه جنسی

متاسفانه بیشتر افراد زمان و مکان درستی را برای برقراری رابطه جنسی انتخاب نمی‌کنند. زمانی که مشغله فکری زیادی دارید، خسته هستید و … طبیعتا زمان مناسبی برای برقراری رابطه زناشویی نیست. سعی کنید برای داشتن یک رابطه جنسی بهتر و لذت‌بخش‌تر، نسبت به انتخاب مکان و زمان دقت و توجه بیشتری داشته باشید. 

یکی از مهم‌ترین عوامل موثر بر بی میلی جنسی در آقایان و زنان، داشتن یک دیدگاه درست نسبت به روابط جنسی است. بسیاری از افراد با دیدن فیلم‌های پورن و جنسی توقعات نا به جایی از یکدیگر خواهند داشت. این دیدگاه می‌تواند مخرب و آسیب زننده باشد.

بی میلی جنسی

برای درمان مشکلات سلامت روان خود، از بهترین متخصصین روانشناس نوبت رزرو کنید:

برای مشاهده لیست و رزرو نوبت رواندرمانی با بهترین روانشناس سایر شهرها کلیک کنید.

اختلال کمبود میل جنسی مردان

بی‌میلی جنسی مردان با فقدان افکار، خیال‌پردازی و میل به رابطه جنسی به مدت حداقل ۶ ماه مشخص می‌شود. از عوامل تاثیر گذار بر شدت بی میلی جنسی در مردان، می‌توان به درگیری فکری و شغل، مسائل روانی، مشکلات عاطفی اشاره نمود. باید توجت داشت که کمبود میل جنسی نباید در نتیجه یک بیماری طبی، مصرف دارو یا یک اختلال روانی دیگر نباشد.

برای خواندن: دیر انزالی یا انزال دیررس چیست و چه علتی دارد؟ درمان آن

اختلال میل جنسی زنان

اختلال میل جنسی زنان که با عنوان اختلال براگیختگی نیز شناخته می‌شود، تقریبا به همان شکل مردان است اما ممکن است در برخی جزئیات شامل علل و علائم دارای تفاوت باشد. مثلا زنان ممکن است درگیر افکار مربوط به تصویر بدنی شوند و اضطراب زیادی در رابطه جنسی تجربه کنند. همچنین در طول زندگی میزان تمایل به آغاز رابطه عاشقانه از طرف آنها کاهش می‌یابد. نشانه‌های کمبود میل جنسی دقیقا مثل مردان باید حداقل ۶ ماه ادامه داشته باشند. برخی از شرایط موثر بر کاهش میل جنسی در زنان:

عوامل جسمی‌کم‌کاری میل جنسی زنان

  • سو استفاده جنسی و رفتاری
  • عفونت‌های تناسلی
  • آتروفی واژن
  • تحریک نشدن به اندازه کافی
  • عوارض مصرف داروهای مختلف
  • واژینیسموس یا اختلال درد هنگام رابطه جنسی

عوامل روانشناختی کم‌کاری میل جنسی مردان

  • خاطره ناخوشایند از برقراری رابطه 
  • تصورات اشتباه و ضعف در آموزش رابطه جنسی زناشویی
  • داشتن حس گناه نسبت به برقراری رابطه جنسی 
  • افسردگی 
  • ترس از دخول یا بارداری

اختلال بی‌میلی جنسی

درمان اختلال کم‌کاری جنسی

اختلالات جنسی اگرچه برای افراد ناامید کننده هستند اما خوشبختانه قابل درمان اند. اگر به دنبال این هستید که بدانید برای مشکلات جنسی به چه دکتری مراجعه کنیم؟ باید بگوییم که که اکثر موارد مبتلا به کم‌کاری جنسی، با مراجعه به یک دکتر روانشناس خوب، متخصص سکس‌تراپیست و مشاوره جنسی یا زوج درمانگر بهبود می‌یابند. اقدامات درمانی به شیوه‌های زیر امکان پذیر هستند:

دارو درمانی برای افزایش میل جنسی

یکی از اقدامات کارآمد برای درمان اختلال کم‌کاری جنسی، مصرف داروهای افزاینده میل جنسی است. یکی از روش‌های درمان کاهش میل مردان، داروهایی است که با افزایش تستسترون همراه هستند. اگر کاهش میل جنسی به دلیل افسردگی، مصرف برخی داروها، اختلالات جنسی دیگر یا تغییرات هورمونی باشد، متخصص می‌تواند اقدام به تجویز دارویی جایگزین و تنظیم کننده هورمون‌های بدن کند. برخی از داروهایی که ممکن است تجویز شوند عبارتند از:

  • تستسترون ( افزایش میل جنسی مردان)
  • فلیبانسرین (درمان بی میلی جنسی زنان)
  • میرتازاپین 
  • ویلازودون 
  • بوپروپیون 
  • ورتوکستین 
  • برملانوتید

درمان کاهش میل زنان با هورمون تراپی

درمان کاهش میل زنان شامل هورمون تراپی برای تنظیم هورمون‌های بدن می‌شود. هورمون تراپی می‌تواند در میل جنسی و مشکلاتی از قبیل خشک شدن واژن، ترشح نشدن مایع خیس کننده و انقباض دهانه واژن شود. برخی داروهای هورمونی به رابطه جنسی بهتر کمک می‌کنند:

استروژن

استروژن در اشکال مختلفی وجود دارد که مصرف آن به طور مستقیم باعث افزایش علاقه به فعالیت جنسی نمی‌شود. اما مصرف استروژن زیر نظر متخصص با رفع سایر مشکلات هورمونی می‌تواند باعث برقراری رابطه جنسی بهتری شود.

بیشتر بدانید: سردرد بعد از رابطه چه علتی دارد؟ درمان سردرد جنسی

تستوسترون

اگرچه سطح تستوسترون در زنان بسیار کمتر از مردان است، اما این هورمون نقش کلیدی در عملکرد جنسی زنان دارد. تستوسترون توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا FDA، برای درمان بیماری‌های جنسی در زنان تایید نشده است. درمان بی میلی مردان با تستوسترون اقدامی‌ رایج‌تر نسبت به زنان است. با این حال، گاهی اوقات برای کمک به افزایش میل جنسی زنان نیز تجویز می‌شود. می‌توان این درمان را تا شش ماه امتحان کرد و نتیجه را در افزایش تمایل جنسی سنجید. باید توجه داشت که استفاده از تستوسترون در زنان می‌تواند باعث آکنه، موهای زائد بدن و تغییر در خلق و خو شود.

پراسترون

این دارو در افزایش ترشحات هنگام مقاربت جنسی و کاهش خشکی واژن به خصوص هنگام رابطه جنسی دردناک کاربرد دارد. در مواردی که درد ناشی از رابطه جنسی باعث کاهش علاقه به آمیزش شود، این دارو ممکن است با کاهش درد و راحتی دخول، لذت رابطه را افزایش دهد.

اوسپمیفن

مصرف روزانه این قرص می‌تواند به کاهش علائم جنسی دردناک در زنان مبتلا به سندرم تناسلی یا آتروفی واژن GSM کم ​​تا شدید کمک کند. در سندرم تناسلی دیواره واژن خشک، ملتهب و دردناک می‌شود که باعث اجتناب زنان از برقراری رابطه جنسی می‌شود.

همچنین بخوانید: علت کاهش میل جنسی در مردان چیست؟ درمان کاهش میل مردان

بی میلی جنسی زنان

روان درمانی و اختلال میل جنسی کم‌کار

گاهی اوقات میل جنسی نه به دلیل یک عامل جسمی‌مانند بیماری بلکه به دلایل روانی کاهش یافته است. در این شرایط بهترین اقدام مراجعه به یک دکتر روانشناس و مطرح کردن موضوع با او در فضای رواندرمانی است. روانشناسان مشکلات فرد را می‌شوند، به او اجازه بیان کردن بدون محدودیت افکارش را می‌دهند و اقدام به قضاوت مسائل و تصمیمات زندگی مراجعین خود نمی‌کنند. این شرایط در کنار تکنیک‌هایی که متخصص بکار می‌گیرد در نهایت منجر به برقراری رابطه جنسی با کیفیت تر می‌شود. سایر اقدامات در طول روان درمانی:

  • درمان مشکل به عنوان مشکل مشترک زوجین
  •  کاهش اضطراب
  • تعیین تکالیف جنسی برای انجام در خانه
  •  آموزش و افزایش دانش جنسی
  •  کمک به زوجین در جهت توسعه مهارت­‌های ارتباطی جنسی
  • تکنیک­‌های اضافی شامل: تن‌­کاوی، خودانگیزی، جدول زمانی رابطه جنسی

سکس تراپی

سکس تراپی یکی از شاخه‌های علم روانشناسی است که در تمرکز آن بر افزایش کیفیت روابط جنسی و بهبود مشکلات زناشویی و رابطه‌ای است. متخصص سکس تراپیست در زمینه مسائل جنسی آموزش‌های کافی را دیده و با دانش خود می‌تواند در مسیر درمان اختلال کم‌کاری جنسی نقشی موثر داشته باشد. از جمله مهمترین اقدامات متخصص سکس تراپیست شامل موارد زیر است:

  • آموزش جنسی، مانند استفاده از اسباب بازی‌ها و وسایل جنسی یا موقعیت‌های تحریک آمیز
  • آموزش ایجاد صمیمیت و بهبود ارتباط قبل، حین و بعد از رابطه جنسی
  • آموزش از طریق کتاب، فیلم، یا ارائه تمرین خانگی برای ایجاد علاقه جنسی
  • بهبود ارتباطات در مورد بیان تمایلات و نیازهای جنسی و عاطفی

مطلب مرتبط: علت گریه زنان بعد از رابطه جنسی: ۱۰ دلیل برای عادی بودن این موضوع

زوج درمانی برای اختلال کم میلی جنسی

اگر دلیل اختلال کم میلی جنسی اختلاف میان زوجین باشد، مراجعه به روان درمانگری با رویکرد زوج درمانی توصیه می‌شود. زوج درمانگر هر دو نفر را تحت بررسی و به طور دقیق و در فضایی امن و علمی، تمام مسائل رخداده در طول زندگی را مورد کاوش و تجزیه و تحلیل قرار می‌دهد. به زوجین کمک می‌کند تا بتوانند سو تفاهم‌های خود را ببینند، لجبازی‌ها و تقابل‌های خود را درک کنند و تلاش کنند تا یکدیگر را با وجود تفاوت‌ها بپذیرند. همچنین روش‌های برقراری ارتباط موثر از جمله بیان دلخوری‌ها، اشتباهات یکدیگر و ابراز علاقه را آموزش می‌دهد.

تغییرات سبک زندگی

تلاش برای داشتن بدنی سالم، خورد و خوراک با مواد غذایی مفید و غیر فرآوری شده و افزایش احساس آرامش، از کارهایی است که می‌تواند موجب درمان و بهبود امور جنسی شود. 

برای خواندن:  در حین رابطه چکار کنیم؟ راهکارهای افزایش لذت در رابطه جنسی

بی میلی جنسی مردان

مشکلات ناشی از اختلال میل جنسی کم‌کار

وقتی رابطه جنسی به شکلی دوست داشتنی و لذت بخش انجام نشود، زمینه برای تشدید سایر مشکلات فراهم می‌شود. از جمله مهمترین مشکلات ناشی از اختلال میل جنسی کم‌کار می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • اضطراب و استرس
  • کاهش اعتماد به نفس
  • پرخاشگری و عصبانیت
  • زودرنجی و افزایش حساسیت خلقی
  • احساس ناتوانی جنسی
  • کاهش صمیمیت عاطفی
  • دوری هیجانی و تشدید اختلافات 

چیکده مطلب

اختلال میل جنسی کم‌کار یکی از مشکلات رایج در روابط زناشویی است که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از مشکلات جسمی گرفته تا مسائل روانی و عاطفی. خوشبختانه با کمک روش‌های درمانی مانند روان‌درمانی، دارودرمانی و زوج‌درمانی، می‌توان این مشکل را مدیریت و رفع کرد. اگر شما یا شریک زندگی‌تان با این مشکل مواجه هستید، با متخصص مشورت کنید و اولین گام را برای بهبود روابط خود بردارید.


منابع: verywellmind, psychologytoday, mayoclinic, medicalnewstoday, webmd