اختلال بی میلی جنسی یا کاهش برانگیختگی، یکی از اختلالات عملکرد جنسی در میان زنان و مردان است. هنگامیکه یکی از طرفین نسبت به برقراری رابطه جنسی، تحریک شدن یا تلاش برای تحریک کردن، بی میل میشود، زنگ خطر یک رابطه با کیفیت به صدا در خواهد آمد. کاهش میل جنسی و برانگیختگی شهوتانگیز، یکی از ابعاد مهم نارضایتی در روابط عاطفی است. میل جنسی کمکار در اثر عوامل مختلفی مانند مشکلات هورمونی، روانشناختی، بیماری جسمی و استرس در دورههای مختلفی از زندگی رخ میدهد.
در این مقاله خانم ملیحه میرزایی به عنوان متخصص سکستراپیست، شما را با تعریف اختلال بیمیلی جنسی، علت و روشهای درمان آن آشنا میسازد.
اختلال بی میلی جنسی چیست؟
اختلال بی میلی جنسی (Hypoactive sexual desire disorder) یکی از انواع اختلالات عملکرد جنسی است. کمکاری میل جنسی با کاهش هیجانات جنسی، احساس بی میلی و ناتوانی در لذت بردن از رابطه جنسی به همراه کاهش چشمگیر تخیلات و افکار تحریک کننده همراه است. کاهش میل جنسی، کیفیت رابطه عاطفی را تحت تاثیر قرار میدهد و میتواند عاملی برای شروع دوری و احساس سردی شود. بهتر است بدانیم رابطه جنسی از مراحل مختلفی تشکیل شده که شروع آن با میل جنسی، سپس تحریک، تثبیت و در نهایت ارگاسم و فرونشینی میباشد. افراد مبتلا به اختلال میل جنسی کمکار، در مراحل ابتدایی این چرخه یعنی تحریک شدن و نیاز به شروع رابطه جنسی دچار مشکل هستند.
افراد مختلف احساس کاهش میل جنسی را ممکن است در دورههای مختلف زندگی و به دلایل متفاوتی تجربه کنند. مثلا برخی از افراد به صورت دوره ای درگیر این احساس میشوند و پس از مدتی علاقه آنها به برقراری رابطه جنسی و تجربه لذت دوباره افزایش مییابد.
مطالعه بیشتر: آموزش سکس و رابطه جنسی زناشویی؛ چگونه سکس کنیم؟
همچنین بخوانید: افزایش میل جنسی و روش های تقویت آن در مردان و زنان
علائم اختلال میل جنسی کمکار
کاهش میل جنسی یکی از اختلالات رایج جنسی در آقایان و بخصوص خانم ها است. مهمترین علامت اختلال بی میلی جنسی کاهش یا عدم تمایل جنسی است، اما علائم مهم دیگری نیز وجود دارد که آگاهی از آنها به تشخیص به موقع و اقدام درمانی مناسب کمک میکند. برای تشخیص دقیق اختلال میل جنسی کم کار، علائم آن باید به مدت ۶ ماه یا بیشتر در فرد وجود داشته باشند:
علائم روانی میل جنسی کمکار:
- احساس کاهش نیاز به فعالیت جنسی
- احساس نداشتن اعتماد به نفس در رابطه جنسی
- کاهش چشمگیر تخیلات جنسی
- احساس اضطراب هنگام هم آغوشی
- کمبود خیالات شهوت برانگیز
- عدم علاقه به افکار تحریک کننده
- لذت نبردن از تلاش برای تحریک کردن پارتنر عاطفی
علام رفتاری میل جنسی کمکار:
- پیش قدم نشدن برای رابطه جنسی
- تحریک نشدن (تحریک واژن در خانمها و نعوظ در آقایان)
- بهانه تراشی برای به تعویق انداختن انجام رابطه جنسی
- ناتوانی در حفظ نعوظ آقایان و لیز نشدن محیط واژن زنان
- عدم تلاش برای شروع رابطه جنسی
- عدم انگیزه برای تجربه هیجانات جنسی
مطلب مفید: نقاط حساس بدن زنان در رابطه جنسی، ۱۰ نقطه حساس برای تحریک بیشتر
انواع اختلال بی میلی جنسی
اختلال بیمیلی جنسی در مردان و زنان انواع مختلفی دارد که از نظر شدت به سه دسته خفیف، متوسط و شدید تقسیم میشوند. آگاهی از هر کدام به درک بهتر علت ایجاد کننده و روشهای رفع آن کمک میکند. انواع مختلف اختلال بیمیلی جنسی در جدول زیر آمده است:
انواع اختلال بیمیلی جنسی | تعریف آن |
اختلال بی میلی جنسی اولیه |
در این نوع از اختلال، کمبود میل جنسی از زمان فعال شدن فرد از لحاظ جنسی وجود داشته است. |
اختلال بی میلی جنسی اکتسابی (ثانویه) |
در این نوع از اختلال، کمبود میل جنسی بعد از یک دوره فعالیت جنسی عادی، شروع میشود. |
اختلال کمبود میل جنسی تعمیم یافته |
در این نوع از اختلال، بی میلی جنسی صرفا به بعضی از موقعیت ها یا همسر خود محدود نمیشود و در همه موارد فرد بی میل است. |
اختلال کمبود میل جنسی موقعیتی |
در این نوع از اختلال، بی میلی جنسی صرفاً در حضور بعضی از انواع موقعیت ها یا فقط در حضور همسر روی میدهد (یعنی ممکن است فرد در بعضی موقعیت ها یا با افراد دیگر بی میل نباشد). |
تشخیص اختلال بیمیلی جنسی
بهترین راه تشخیص اختلال میل جنسی مراجعه به روانپزشک است. روانپزشک با در نظر گرفتن شرایط جسمی، روانشناختی و سابقه فعالیت جنسی بهدنبال شواهد کمبود میل جنسی و علت زمینهای آن میگردد. یکی از مواردی که متخصص حتما آن را چک میکند، ملاکهای این اختلال در کتاب DSM است. در این کتاب اختلال میل جنسی برای زنان و مردان بهطور مجزا و به عنوان اختلال در عملکرد جنسی (کژکاری جنسی) طبقهبندی شده است. چنانچه فرد ملاکهای علمی موجود در این کتاب را داشته باشد، اطمینان از درستی تشخیص اختلال کاهش میل جنسی بیشتر میشود. ملاکهای تشخیصی اختلال کاهش میل جنسی در زنان و مردان:
فقدان یا کاهش قابل توجه میل جنسی که دست کم با سه مورد زیر بروز پیدا میکند:
- کاهش شدید تمایل به رابطه جنسی
- فقدان افکار یا خیالپردازیهای شهوتانگیز
- کاهش میل به شروع فعالیت جنسی
- کاهش هیجان و شور از برقراری رابطه زناشویی
- احساس کم به عوامل برانگیخته کننده کلامی، نوشتاری و دیداری
- کمبود حس در ناحیه تناسلی هنگام تماس جنسی
- علائم ذکر شده باید به طور تقریبی به مدت ۶ ماه دوام داشته باشند.
- علائم کاهش میل جنسی باید همراه با ناراحتی جدی در فرد شود.
- این اختلال ممکن است در سراسر عمر وجود داشته باشند یا به طور اکتسابی رخ دهند.
- بیمیلی جنسی میتواند درباره طیف گستردهاغی از موقعیتها یا محدود به موقیعتی خاص یا درباره شریک جنسی رخ دهد.
علل کاهش میل جنسی
علت به وجود آمدن اختلال میل جنسی کمکار یا بی میلی جنسی میتواند بسیار متفاوت باشد. در اینجا برخی از رایج ترین علل اختلال میل جنسی کم کار را برای شما شرح داده ایم:
- اختلالات روانی
- مشکلات زناشویی
- عدم ارتباط عاطفی و جنسی
- مصرف برخی دارو
- بیماری جسمی
- زمان و شرایط نامناسب رابطه
۱. اختلالات روانی
افرادی که به یک یا چند اختلال روانی مانند وسواس فکری و عملی، افسردگی یا اضطراب مبتلا هستند، ممکن است دچار اختلال میل جنسی کمکار شوند. وسواسهای مربوط به آلودگی، بیماری و نظافت باعث میشود تا فرد نتواند خوابیدن کنار کسی دیگر یا هم آغوشی با او را تحمل کند. به مرور زمان این احساس نامطلوب به احساس کثیف بودن به دلیل اتفاقات رایج در رابطه مانند تماس دهانی و تعریق بدن به کم شدن میل جنسی در زنان منجر میشود. اختلالات روانی تاثیر گذار بر میل جنسی عبارتند از:
- اختلال عملکرد جنسی
- اختلال درد تناسلی – لگنی
- اختلالات مرتبط با مصرف مواد مخدر
- اختلال وسواس فکری و عملی (OCD)
- اختلال استرس حاد
- نارضایتی جنسی
- سایر کژکاریهای جنسی
۲. مشکلات زناشویی
دعواهای بین زوجین، اختلاف نظرهای شدید، دخالت خانوادهها، بی احترامیو رعایت نکردن حریم شخصی یکدیگر، باعث کم شدن میل جنسی میشود. یکی از مهمترین نیازهای برقراری رابطه جنسی، وجود صمیمیت است که متاسفانه در زوجهایی که دارای اختلافات شدید و عمیق هستند، صمیمیت به شکل مناسب وجود ندارد. ایجاد تصویر بدنی نامطلوب یا به رخ کشیدن نقصها یا حالات طبیعی بدن مانند تیرگی ناحیه تناسلی، شکل واژن و وجود ترک بر بدن میتواند باعث مشغله ذهنی بیش از حد به بدن و ناتوانی در رها بودن هنگام رابطه جنسی شود.
مطلب جالب: پریود مردانه یا IMS چیست؟ علائم پریودی مردان را بشناسید
۳. عدم ارتباط عاطفی و جنسی
شناخت کامل افراد و داشتن درک متقابل از یکدیگر میتواند موجب استحکام روابط جنسی بین افراد شود. میتوان گفت که بیشتر اختلافات بین زوجین در حیطه رابطه جنسی، به دلیل عدم شناخت کافی و نداشتن درک و آگاهی از یک ارتباط درست است. زمانی که نسبت به نیازهای یکدیگر شناخت کافی نداشته باشید نمیتوانید رابطه عاطفی و جنسی محکمیبا هم برقرار کنید.
از دست ندهید: افسردگی بعد از رابطه جنسی واقعیت دارد؟ علائم و درمان
۴. مصرف برخی داروها
کاهش میل جنسی ممکن است در نتیجه بیماری و مصرف برخی داروها از جمله داروهای مربوط به بیماریهای جسمی یا اختلالات روانپزشکی بروز پیدا کند. بنابراین بهتر است این داروها را بدون دستور پزشک مصرف نکنید. داروها ممکن است با ایجاد تغییراتی در سطح دستگاه عصبی مرکزی (مغز) و فیزیولوژی بدن، باعث احساس بی میلی و کاهش تمایلات جنسی شوند. برخی داروها که ممکن است موجب کاهش میل جنسی در افراد شود، عبارتند از:
- داروهای ضد افسردگی
- داروهای ضد بارداری
- کورتیکواستروئیدها
- داروهای آنتی آندروژن
- اکسی کدون
- سایمتیدین
- داروهایی تنظیم هورمونی مانند سیپروترون
- داروهای ضد روانپریشی
اگر شما درگیر بیماریهایی هستید که ملزم به مصرف این دسته داروها میباشید و مصرف دارو روی میل جنسی شما اثر گذاشته است، حتما با پزشک خود در این خصوص صحبت کنید.
برای خواندن: ۱۱ دلیل که بعد از رابطه جنسی ممکن است احساس غم داشته باشید
۵. بیماری جسمی
سلامت جسمی رابطه مستقیمیبا عملکرد و میل جنسی دارد. ورزش کردن، تغذیه سالم و اجتناب از مصرف الکل و مواد مخدر باعث افزایش میل جنسی میشود. به همین دلیل وقتی افراد مبتلا به بیماریهای جسمیمیشوند، احتمال بروز اختلالات جنسی مانند کمکاری جنسی در آنها افزایش مییابد. بیماریهای ایجاد کننده اختلال کمکاری جنسی شامل موارد زیر هستند:
- مشکلات عروقی، شامل درگیری مسیرهای خون رسانی به اعضای جنسی
- بیماریهای مربوط به غدد مانند دیابت
- کنترل چربی و فشار خون
- یائسگی در زنان
- عدم ترشح مایع لیز کننده واژن
- عوارض ناشی از برخی داروها از جمله داروهای ضدبارداری و ضد افسردگی
- بیماری خودایمنی ام اس
- بیماری آندومتریوز شامل دردهای شدید لگنی و در ناحیه شکم
- وجود کیستهای تخمدان
- آسیبهای لگنی در زنان
- الکلیسم یا تاثیر الکل بر رابطه جنسی
- بیماریهای مربوط به تیروئید
- اختلال آپنه خواب
۶. زمان و شرایط نامناسب رابطه جنسی
متاسفانه بیشتر افراد زمان و مکان درستی را برای برقراری رابطه جنسی انتخاب نمیکنند. زمانی که مشغله فکری زیادی دارید، خسته هستید و … طبیعتا زمان مناسبی برای برقراری رابطه زناشویی نیست. سعی کنید برای داشتن یک رابطه جنسی بهتر و لذتبخشتر، نسبت به انتخاب مکان و زمان دقت و توجه بیشتری داشته باشید.
یکی از مهمترین عوامل موثر بر بی میلی جنسی در آقایان و زنان، داشتن یک دیدگاه درست نسبت به روابط جنسی است. بسیاری از افراد با دیدن فیلمهای پورن و جنسی توقعات نا به جایی از یکدیگر خواهند داشت. این دیدگاه میتواند مخرب و آسیب زننده باشد.
برای درمان مشکلات سلامت روان خود، از بهترین متخصصین روانشناس نوبت رزرو کنید:
برای مشاهده لیست و رزرو نوبت رواندرمانی با بهترین روانشناس سایر شهرها کلیک کنید.
اختلال کمبود میل جنسی مردان
بیمیلی جنسی مردان با فقدان افکار، خیالپردازی و میل به رابطه جنسی به مدت حداقل ۶ ماه مشخص میشود. از عوامل تاثیر گذار بر شدت بی میلی جنسی در مردان، میتوان به درگیری فکری و شغل، مسائل روانی، مشکلات عاطفی اشاره نمود. باید توجت داشت که کمبود میل جنسی نباید در نتیجه یک بیماری طبی، مصرف دارو یا یک اختلال روانی دیگر نباشد.
برای خواندن: دیر انزالی یا انزال دیررس چیست و چه علتی دارد؟ درمان آن
اختلال میل جنسی زنان
اختلال میل جنسی زنان که با عنوان اختلال براگیختگی نیز شناخته میشود، تقریبا به همان شکل مردان است اما ممکن است در برخی جزئیات شامل علل و علائم دارای تفاوت باشد. مثلا زنان ممکن است درگیر افکار مربوط به تصویر بدنی شوند و اضطراب زیادی در رابطه جنسی تجربه کنند. همچنین در طول زندگی میزان تمایل به آغاز رابطه عاشقانه از طرف آنها کاهش مییابد. نشانههای کمبود میل جنسی دقیقا مثل مردان باید حداقل ۶ ماه ادامه داشته باشند. برخی از شرایط موثر بر کاهش میل جنسی در زنان:
عوامل جسمیکمکاری میل جنسی زنان
- سو استفاده جنسی و رفتاری
- عفونتهای تناسلی
- آتروفی واژن
- تحریک نشدن به اندازه کافی
- عوارض مصرف داروهای مختلف
- واژینیسموس یا اختلال درد هنگام رابطه جنسی
عوامل روانشناختی کمکاری میل جنسی مردان
- خاطره ناخوشایند از برقراری رابطه
- تصورات اشتباه و ضعف در آموزش رابطه جنسی زناشویی
- داشتن حس گناه نسبت به برقراری رابطه جنسی
- افسردگی
- ترس از دخول یا بارداری
درمان اختلال کمکاری جنسی
اختلالات جنسی اگرچه برای افراد ناامید کننده هستند اما خوشبختانه قابل درمان اند. اگر به دنبال این هستید که بدانید برای مشکلات جنسی به چه دکتری مراجعه کنیم؟ باید بگوییم که که اکثر موارد مبتلا به کمکاری جنسی، با مراجعه به یک دکتر روانشناس خوب، متخصص سکستراپیست و مشاوره جنسی یا زوج درمانگر بهبود مییابند. اقدامات درمانی به شیوههای زیر امکان پذیر هستند:
دارو درمانی برای افزایش میل جنسی
یکی از اقدامات کارآمد برای درمان اختلال کمکاری جنسی، مصرف داروهای افزاینده میل جنسی است. یکی از روشهای درمان کاهش میل مردان، داروهایی است که با افزایش تستسترون همراه هستند. اگر کاهش میل جنسی به دلیل افسردگی، مصرف برخی داروها، اختلالات جنسی دیگر یا تغییرات هورمونی باشد، متخصص میتواند اقدام به تجویز دارویی جایگزین و تنظیم کننده هورمونهای بدن کند. برخی از داروهایی که ممکن است تجویز شوند عبارتند از:
- تستسترون ( افزایش میل جنسی مردان)
- فلیبانسرین (درمان بی میلی جنسی زنان)
- میرتازاپین
- ویلازودون
- بوپروپیون
- ورتوکستین
- برملانوتید
درمان کاهش میل زنان با هورمون تراپی
درمان کاهش میل زنان شامل هورمون تراپی برای تنظیم هورمونهای بدن میشود. هورمون تراپی میتواند در میل جنسی و مشکلاتی از قبیل خشک شدن واژن، ترشح نشدن مایع خیس کننده و انقباض دهانه واژن شود. برخی داروهای هورمونی به رابطه جنسی بهتر کمک میکنند:
استروژن
استروژن در اشکال مختلفی وجود دارد که مصرف آن به طور مستقیم باعث افزایش علاقه به فعالیت جنسی نمیشود. اما مصرف استروژن زیر نظر متخصص با رفع سایر مشکلات هورمونی میتواند باعث برقراری رابطه جنسی بهتری شود.
بیشتر بدانید: سردرد بعد از رابطه چه علتی دارد؟ درمان سردرد جنسی
تستوسترون
اگرچه سطح تستوسترون در زنان بسیار کمتر از مردان است، اما این هورمون نقش کلیدی در عملکرد جنسی زنان دارد. تستوسترون توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا FDA، برای درمان بیماریهای جنسی در زنان تایید نشده است. درمان بی میلی مردان با تستوسترون اقدامی رایجتر نسبت به زنان است. با این حال، گاهی اوقات برای کمک به افزایش میل جنسی زنان نیز تجویز میشود. میتوان این درمان را تا شش ماه امتحان کرد و نتیجه را در افزایش تمایل جنسی سنجید. باید توجه داشت که استفاده از تستوسترون در زنان میتواند باعث آکنه، موهای زائد بدن و تغییر در خلق و خو شود.
پراسترون
این دارو در افزایش ترشحات هنگام مقاربت جنسی و کاهش خشکی واژن به خصوص هنگام رابطه جنسی دردناک کاربرد دارد. در مواردی که درد ناشی از رابطه جنسی باعث کاهش علاقه به آمیزش شود، این دارو ممکن است با کاهش درد و راحتی دخول، لذت رابطه را افزایش دهد.
اوسپمیفن
مصرف روزانه این قرص میتواند به کاهش علائم جنسی دردناک در زنان مبتلا به سندرم تناسلی یا آتروفی واژن GSM کم تا شدید کمک کند. در سندرم تناسلی دیواره واژن خشک، ملتهب و دردناک میشود که باعث اجتناب زنان از برقراری رابطه جنسی میشود.
همچنین بخوانید: علت کاهش میل جنسی در مردان چیست؟ درمان کاهش میل مردان
روان درمانی و اختلال میل جنسی کمکار
گاهی اوقات میل جنسی نه به دلیل یک عامل جسمیمانند بیماری بلکه به دلایل روانی کاهش یافته است. در این شرایط بهترین اقدام مراجعه به یک دکتر روانشناس و مطرح کردن موضوع با او در فضای رواندرمانی است. روانشناسان مشکلات فرد را میشوند، به او اجازه بیان کردن بدون محدودیت افکارش را میدهند و اقدام به قضاوت مسائل و تصمیمات زندگی مراجعین خود نمیکنند. این شرایط در کنار تکنیکهایی که متخصص بکار میگیرد در نهایت منجر به برقراری رابطه جنسی با کیفیت تر میشود. سایر اقدامات در طول روان درمانی:
- درمان مشکل به عنوان مشکل مشترک زوجین
- کاهش اضطراب
- تعیین تکالیف جنسی برای انجام در خانه
- آموزش و افزایش دانش جنسی
- کمک به زوجین در جهت توسعه مهارتهای ارتباطی جنسی
- تکنیکهای اضافی شامل: تنکاوی، خودانگیزی، جدول زمانی رابطه جنسی
سکس تراپی
سکس تراپی یکی از شاخههای علم روانشناسی است که در تمرکز آن بر افزایش کیفیت روابط جنسی و بهبود مشکلات زناشویی و رابطهای است. متخصص سکس تراپیست در زمینه مسائل جنسی آموزشهای کافی را دیده و با دانش خود میتواند در مسیر درمان اختلال کمکاری جنسی نقشی موثر داشته باشد. از جمله مهمترین اقدامات متخصص سکس تراپیست شامل موارد زیر است:
- آموزش جنسی، مانند استفاده از اسباب بازیها و وسایل جنسی یا موقعیتهای تحریک آمیز
- آموزش ایجاد صمیمیت و بهبود ارتباط قبل، حین و بعد از رابطه جنسی
- آموزش از طریق کتاب، فیلم، یا ارائه تمرین خانگی برای ایجاد علاقه جنسی
- بهبود ارتباطات در مورد بیان تمایلات و نیازهای جنسی و عاطفی
مطلب مرتبط: علت گریه زنان بعد از رابطه جنسی: ۱۰ دلیل برای عادی بودن این موضوع
زوج درمانی برای اختلال کم میلی جنسی
اگر دلیل اختلال کم میلی جنسی اختلاف میان زوجین باشد، مراجعه به روان درمانگری با رویکرد زوج درمانی توصیه میشود. زوج درمانگر هر دو نفر را تحت بررسی و به طور دقیق و در فضایی امن و علمی، تمام مسائل رخداده در طول زندگی را مورد کاوش و تجزیه و تحلیل قرار میدهد. به زوجین کمک میکند تا بتوانند سو تفاهمهای خود را ببینند، لجبازیها و تقابلهای خود را درک کنند و تلاش کنند تا یکدیگر را با وجود تفاوتها بپذیرند. همچنین روشهای برقراری ارتباط موثر از جمله بیان دلخوریها، اشتباهات یکدیگر و ابراز علاقه را آموزش میدهد.
تغییرات سبک زندگی
تلاش برای داشتن بدنی سالم، خورد و خوراک با مواد غذایی مفید و غیر فرآوری شده و افزایش احساس آرامش، از کارهایی است که میتواند موجب درمان و بهبود امور جنسی شود.
برای خواندن: در حین رابطه چکار کنیم؟ راهکارهای افزایش لذت در رابطه جنسی
مشکلات ناشی از اختلال میل جنسی کمکار
وقتی رابطه جنسی به شکلی دوست داشتنی و لذت بخش انجام نشود، زمینه برای تشدید سایر مشکلات فراهم میشود. از جمله مهمترین مشکلات ناشی از اختلال میل جنسی کمکار میتوان موارد زیر را نام برد:
- اضطراب و استرس
- کاهش اعتماد به نفس
- پرخاشگری و عصبانیت
- زودرنجی و افزایش حساسیت خلقی
- احساس ناتوانی جنسی
- کاهش صمیمیت عاطفی
- دوری هیجانی و تشدید اختلافات
چیکده مطلب
اختلال میل جنسی کمکار یکی از مشکلات رایج در روابط زناشویی است که میتواند دلایل مختلفی داشته باشد، از مشکلات جسمی گرفته تا مسائل روانی و عاطفی. خوشبختانه با کمک روشهای درمانی مانند رواندرمانی، دارودرمانی و زوجدرمانی، میتوان این مشکل را مدیریت و رفع کرد. اگر شما یا شریک زندگیتان با این مشکل مواجه هستید، با متخصص مشورت کنید و اولین گام را برای بهبود روابط خود بردارید.
منابع: verywellmind, psychologytoday, mayoclinic, medicalnewstoday, webmd
سلام رفتم دکتر بهم آمپول تستوسترون ۲۵۰داده بخاطر بی میلی جنسی ۴۲ساله متاهل این برای چیست هروقت میل جنسی کم بشه میشه استفاده کرد دکتر اینو ۲عدد بیشتر نداده ممنون راهنمایی بفرمایید تشکر
سلام و عرض وقت بخیر. یکی از موارد مهم تاثیر گذار بر میل جنسی مردان سطح تستسترون است. آمپول تستسترون باعث بالا رفتن سطح تستسترون بدن شما می شود و در افزایش میل جنسی موثر است. برای اطلاع از زمان بندی دقیق زمان تزریق از دکتر موضوع را بپرسید.
با سلام
همسر من مدتی هست که از رابطه حنسی با من خود داری میکنه اما من متوجه شدم زمانی که میخوابم با فیلم های پورن خودش رو ارضا میکنه و من به عنوان یک زن عذاب میکشم خواهش میکنم یه راهکار بدید
سلام دلایل مختلفی در این اتفاق دخیل هستند. یکی از این موارد ممکن است اعتیاد به پورن باشد. اعتیاد به تماشای فیلم های پورن و خودارضایی می تواند به یک عادت تبدیل شود تا جایی که فرد بعد از رابطه جنسی یا قبل آن نیاز به خودارضایی دارد. اما موارد دیگری نیز ممکن است در این مشکل دخیل باشند و باعث تغییر رفتار جنسی همسرتان شده باشد. توصیه ما به شما مشورت با سکس تراپیست است. سکس تراپیست مشکل را بطور کامل بررسی می کند و راه حل های علمی و کاربردی را توصیه می کند تا بتوانید رابطه جنسی خوبی را تجربه کنید.
👌
با سلام .من مشکلم اینه که اصلا حسی ندارم که بخوام ارضا بشم .خیلی عذابم میده .اصلا مشکل نعوظ ندارم .اما هر بار انجام دادم رابطه جنسی اصلا حسی نداشتم و ارضا نشدم مشکل چیه
با درود؛ اختلالات جنسی حاصل مسائل مختلفی است که به بررسی دقیق نیاز دارد.مشکل خودرا با رواندرمانگر جنسی در میان بگذارید.
سلام من میل جنسی م خیلی کم شده خودمم ناراحتم چیکارکنم نمیدونم چراحس روازدست دادم شوهرمم ازاین قضیه ناراحته توروخداکمکم کنید
بسیار عالی ممنون از نویسنده اش
سلام و درود،ممنون از توجه شما.
هر چقدر هم بنوسید و تحلیل کنید حقیقت این است که سن کا بالا میره میل جنسی پایین میاد. یک مرد ۵۵ ساله میل جنسی ۱۰ یا ۲۰ سال پیش خودش رو نداره. هیچ کاری هم نمیشه بابتش کرد
سلام ۳۳ سالمه و تقریباً الان پنج ساله عقد هستم و ده روز دیگه عروسیمه به دلایلی عقدم طولانی شد من از ده سالگی خودارضایی میکنم الانم متاسفانه و بدبختانه این کارو انجام میدم یعنی از وقتی ازدواج کردم بدتر شدم من اول ازدواجم یعنی هنوز چیزی اوکی نشده بود از ازدواج پشیمون شدم ولی با اصرار زیاد خانواده م و خودمم هم فکر میکردم این احساس سردی و پشیمونیه من خوب میشه با اکراه قبول کردم ولی به شدت نسبت به خانومم سردم یعنی اگه هیچ رابطه ای هم اگه باهاش نداشته باشم عین خیالم نیست دلایل عمده ی من اصلا از اندام خانومم راضی نیستم و اصلا موهای خانومم رشد ندارن و بد حالتن همیشه اونو مقایسه میکنم و از این مقایسه به شدت عذاب میکشم دلم براش به شدت میسوزه ولی خیلی از لحاظ جنسی سردم و همیشه دارم پورن میبینم و خودارضایی میکنم زندگی برام شده خود جهنم از یه طرف عذاب وجدان و مشغول بودن ذهنم از یه طرف دیگه نمیتونم قبول کنم این شکلی بگذره زندگیه لعنتیم چند روز پیش پیش رفتم پیش سکس تراپیست ایشون گفتن یه سری از مشکلات قابل حلا و بهم گفتن هفته ای سه روز و اختصاص به خودارضایی بدم یعنی تصویر ببینم نمیدونم منظور ش ازین حرف چیه وقتی این کارو انجام میدم دنیا رو سرم میچرخه ولی ازون طرف جلوی خودمم نمیتونم بگیرم وقتی تحریک میشم بیشترین مشکل من فیلم ها ی مستهجن نمیدونم چیکار کنم ازین همه قیاس خسته شدم دوست داشتم وجود خارجی نداشتم
سلام من جندروزه که کم میل شداام وحسی ندارم ب سکس لطفا توۻیح میدی باتشکر
با درود؛ بنظر نمیرسد با وجود عدم میل در چند روز محدود، مشکل خاصی وجود داشته باشد. احتمال آنکه مشکلات و مسائل همین حوالی روی احساسات شما تاثیر گذار بوده است وجود دارد چنانچه این مورد طولانی شد برای درمان اقدام کنید.
مطالب بسیار عالی بود
سلام خانم دکتر من ۳۵ سالمه مجرد هستم قبلا ۱۱۰ کیلو بودم ولی الان که خودم کم کردم ۸۱ کیلو ام ورزش کاری نوع طبع مو نمیدونم ولی بشدت گرم بودم همش میخواستم ولی الان حدود یک سال کلا برعکس شدم کلا حسی ندارم تو موقعیتشم که قرار میگیرم نعوظ کامل ندارم و خیلی زود ارضا میشم و بر خلاف خیلی ها دیگه اصلا بعدش نمیخوام تا چند روز درصورتی که اصلا این مدلی نبودم .
اسیبم زیاد زدم به خودم .
۶ سال شیره تریاک مصرف میکردم ۴ سال پاک پاکم
اما تا قبل این ۶ ماه هر وقت میخواستم رابطه برقرار کنم ترامادول ۲۰۰و سید نافیل مصرف میکردم اما الان اونم با اینکه هر ۷ ۸ روز رابطه دارم تاثیر نداره زود ارضا میشم .
و بدتر این که نعوظ کامل ندارم یا وسط کار میخوابه خیلی بی میل شدم
قبلا که ورزش میکردم حدود ۱۰ تا تستسترون تزریق کردم
رژیم و کاهش وزن
استرس کاری تقریبا
و مصرف گل که اونم دیگه نمیکشم ولی تایمش کمه
ی مقدار که اب بدنم کم میشه سوزش ادرار دارم
ی تایم ۱ ماه از این دستگاه های وکیومم استفاده کردم .
فکرم زیاد میکنم نصبت به این موضوع و هی رفته رفته بدتر شدم ..
عواملی که فکر میکردم شاید ربط داشته باشه رو گفتم ممنون میشم راهنمای کنین
واقعا دارم از این موضوع عذاب میکشم .. به حدی رسیده که طرف مقابلم داره جدا میشه ممنون از شما ♥️
حتما مشاوره با سکس تراپیست و ارولوژی داشته باشید باید داروهای مناسب و آمادگی روحی و ذهنی در شرایط با ثبات باشه ۱-توانایی جسمی ۲-تغذیه درست ۳-کاهش استرس ۴-امادگی روانی ۵ترک مواد محرک و مخدر ۶ آموزش درست کمک می کنه
سلام خانوم دکتر من مجردم بر اثر خوردن قرص تاخیری وترامادول میلی جنسیم از دست دادم نزدیک به دو ماهه دکتر متخصص ارولوژی هم رفتم نتیجه چشم گیری نداشته لطفاً راهنمایی بفرمایید
جنبه روانشناختی میل جنسی خیلی مهمه ،بلد بودن رابطه ،مدیریت استرس ،تصویری سازی های درست ،آموزش مدیریت سکس بدون داروهای استفاده شده ،مدیریت هیجان ،ثبات هیجان ،بررسی آسیب های دوران کودکی
سلاممنزیادازرابطهخوشممیادولیخانمممیگهنهحوصلهندارممنخوابمنمیبرهچکارکنم
رابطه جنسی در وهله اول امادگی روانی و هیجانی میخاد حتما توجه ویژه برای خانم تون انجام بدید توجه منوط به اتاق خواب نباشه ،توجه مداوم داشته باشید و احترام و جایگاهشو نگه دارید تا امادگی رابطه را پیدا کنه
سلام من قرص الپرزلانیم وپارکستین وللکوساید میخورم میل جنسی ندارم یه مدتی قرص سنورکس تدافیل ویزراسین برام تجویز کرده بودن خوب بود الان اون قرصها هم جواب نمیده احساس میکنم خانمم تکراری هست چی کار کنم
سلام به شما، بهتر است موضوع را متخصص اورولوژیست مطرح کنید. برخی داروها ممکن است در میل جنسی تاثیر گذار باشند که بهتر است با متخصص در میان گذاشته شود. این امکان وجود دارد که داروی دیگری برای شما تجویز شود تا مشکل بی میلی جنسی کاهش پیدا کند.
سلام من خانمم مشکل بی میلی جنسی داره خودشم ناراحته از این وضعیت دکتر زنان با متخصص کسی هست بهم معرفی کنید ممنون میشم ♥️
با سلام خانمم حدود ۶ ماهه که کامل میل جنسی رو از دست داده حتی نمی خواد من کنارش باشم میگه استرس زیادی میگیرم و میلی به برقراری رابطه کلا نداره ، ناگفته نمانند ایشون حدود یکسال در خارج از کشورتنها بودن که بعد از یکسال من و بچه ها بهش پیوستیم. قبلا تو ایران اینجوری نبودن لطفا راهنمایی کنید من باید چیکار کنم ضمنا راضی به پیگیری درمانی هم نیست . با تشکر
جواد خراسان
مدتی است شدیداً دچاربی میلی شده داروهم هم مصرف کردهام هیچ اثری نداشته لطفاً راهنمایی کنید ۵۸سال
ممکنه استرس های شغلی و مالی یا بحران های زندگی و فردی تاثیر مستقیم داشته باشه حتما عوامل ایجاد کننده شناسایی بشه و درمان های روانشناختی انجام بشه
سلام و عرض ادب خدمت خانم دکتر عزیز
یه شماره تماس میخواستم ازتون مشاوره بگیرم در مورد سکس تراپی
کلا من دیر ارضا میشم
تحریک جنسی خیلی کم شده
و اینکه دوسال هستش همسرم و رو از دست دادم الان که میخوام رابطه جدید و شروع کنم
تحریک نمیشم از قبل هم کلا دیر تحریک میشدم تر س از عفونت باعث شده بود هرضانشم چون هر موقع نزدیکی داشتم عفونت میگرفتم
الان باید چکار کنم زود به ارگاسم برسم
آیا راهی هست واسه درمانش
در ضمن من ۵۰ سالمه و جدیدا علائم یائسگی هم بوجود اومده برام
و اینکه فیبروم و میوم هم دارم
موارد بهداشتی رعایت بشه تا ترس از عفونت و احتمال اون کمتر بشه،پیش نوازی اموزش کامل داده بشه ،شرایط روحی مناسب ایجاد بشه ،اختلال های مثل افسردگی و اضطراب بررسی بشه
سلام من مشکلات کاری زیاد دارم استرس زیاد دارم الان هم مشکل بی میل جنسی پیدا کردم یه راهنمایی میشه بکنید منو
داشتن ذهن آرام و کم شدن نشخوارهای ذهنی و ثبات فکری و هیجانی برای رابطه جنسی خیلی مهمه ،کاهش استرس ،مدیریت افکار منفی ،کاهش تنش های ذهنی ،کاهش اضطراب ،وقت کافی برای رابطه گذاشتن چه فکری چه زمانی کمک می کنه حتما کمک تخصصی مشاوره را بگیرید
با سلام متاسفانه من خانمم حدود یکسال یا بیشتر به علت استفاده ازداروهااعصاب و روان هیچ گونه میل جنسی نداره وباعث فشار عصبی وپرخاشگری شدن لطفا راهنمائیم بفرمایید. ممنون از لطف جنابعالی
حتما با پزشکتون این مشکل مطرح کنید تا دوز دارو ها را مدیریت کنه ،حتما جنبه های روانی موضوع را پیگیر باشید تاثیر جنبه های روانی خیلی بیشتر از جنبه جسمانی هست ،آموزش مدیریت خشم ،ثبات هیجانی ،کاهش تنش های ذهنی کمک کننده ست
سلام وقتتون بخیر خانم هستم ۲۰ سالمه و دوساله ک ازدواج کردم
قبلا میل جنسیم خیلی زیاد بود ولی یکسال پیش عمل لابیا پلاستی واژن انجام دادم و مجبور شدم بخاطر بخیه هام ۴ ماه رابطه نداشته باشم
بعد از اون کلا میل جنسیم از بین رفته
قرص جینسینگ ک دکتر زنان برام تجویز کرد ام خوردم ولی هیچی نشد
خیلی اذیت میکنه منو این مشکل اگه راه چاره ای داره بگید لطفا
ممکنه ترس ایجاد شده یا نقاط تحریک کننده واژن اسیب دیده ،حتما هم جنبه جسمانی وهم روانشناختی بررسی بشه ،به کمک سکس تراپیست و اموزش و تکنیک های که کار می کنند تا اون آمادگی جسمانی و روانی را پیدا کنید
سلام
پسر هستم ۱۹سالمه و اصلا تا الان میل جنسی نداشتم و تحریک نشدم. روش های زیادی رو امتحان کردم ولی اصلا تحریک نمیشم .
میشه بگید مشکل چیه و راه درمانش چیه؟
تجربه رابطه جنسی یا تحریک شدن نیاز به امادگی جسمانی و روانی هست حتما اموزش های لازم را باید یاد بگیرید و تر س از اموزش یا خجالت بابت پیگیری را کنار بزارید بایک سکس تراپیست به صورت حضوری یا نلاین مشاوره داشته باشید تا دلیل اصلی شناسایی بشه و راهنمایی درست بگیرید
سلام
من الان ده سال هست ازدواج کردم، توی این مدت هیچ وقت در رابطه با همسرم ارگاسم رو تجربه نکردم، البته درستش اینه که حتی هیچ وقت میل جنسی ن داشتم و تحریک نمیشم، تاحالا یک بارم تجربه نکردم، البته تو دوران نوجوانی گرفتار خود ارضایی بودم، الان نمیدونم چیکار کنم
خود ارضایی تاثیر منفی خودش داره ،۱-مراجعه به روانشناس بابت بررسی جنبه های مختلف روحی و روانی ۲-کمک کردن بابت مدیریت استرس و تنش ۳-آموزش درست و مراحل درست فرایند رابطه جنسی۴-آموزش امادگی روحی قبل از رابطه جنسی ۵-بررسی تغذیه مناسب ۶همکاری مناسب شریک عاطفی و جنسی
سلام من لذت جنسی ندارم چکار کنم
علتهای اصلی و تاثیرگذار به کمک روانشناس بررسی بشه علتهای اصلی و تاثیرگذار به کمک روانشناس بررسی بشه
باسلام خانم دکتر من ۵۳ سالمه و حدود ۸ساله که یائسه شدم متاسفانه چهار ساله میل جنسی ام رو کاملا از دست دادم من شنیدم با لیزر میشه درمان کرد نظر شما چیه؟؟
بعد یائسه شدن کاهش میل جنسی در یک سطحی معمولا هست ،آمادگی ذهنی و روحی و مدیریت هیجان ،داشتن خلق باثبات و داشتن روحیه بالا و کم تنش بیشتر ین نتیجه را داشته
سلام وقت بخیر ایا اینکه بعد از سه سال رابطه با همسر دچار بی میلی به سکس با ان شخص بشویم طبیعی است؟( ایا راه درمانی در این مورد وجود دارد که کیفیت رابطه را به روز های نخست بازگردانم؟)
بی میلی قطعا فقط مربوط به اتاق خواب نیست ،تنش های مختلف در زندگی ،کم کاری و کم توجهی پارتنر ،تنش ها و استرس ها و نشخوار های ذهنی ،تنش های روزمره بیشترین تاثیر دارند حتما این مشکلات به کمک روانشناس حل و فصل بشود
سلام خانم دکتر من ۵۲ سالمه تا یک ماه پیش هیچ مشکلی برای تحریک پذیری نداشتن و بعد از نزدیکی ۲۰ دقیقه بعد آمادگی نزدیکی داشتم ولی الان میل جنسیم به شدت کاهش پیدا کرده دو ماه پیش دوز سوم واکسن کرونا رو دیگر سینوفارم نزدم بلکه آسترازنکا نزدم.نمی دانم این اختلاط حاصل تغییرات هرمونی این واکسن هاست.چون در شش ماه گذشته دوبار سونو گرافی کردم پروستاتم از ۳۳ میلی لیتر رسیده ۴۳ میلی لیتر
۱-مراجعه به پزشک اورلوژی بابت بررسی جسمانی ۲-جنبه های روانی با یک سکس تراپیست بررسی بشه دربیشتر موارد تنشهای شخصی و کاری و نبود ثبات در زندگی و استرس ها و اضطراب های زیاد باعث بی میلی میشه
سلام من خانمی ۳۸ساله هستم ۱۸سال است که ازدواج کردم .داری دوتا فرزند هستم دخترم ۱۵وپسرم ۹ساله هستند .میل جنسی م بعداز به دنبا آمدن پسرم خیلی کم شد ولی بعداز دوسال که از شیر گرفتم ش بهتر شدم .اما درحال حاضر نه باردار هستم و نه مسله دیگری وجود دارد ولی بیش از حد میل جنسیم کم شده به طوری اگر اصلا در ماه نداسته باشم هیچ وقت میلشم ندارم .باید چکار کنم .برای همسرم ناراحت هستم .اصلا به رویم نیاورده ولی خودم عذاب وجدان دارم .
تغییرات هورمونی بعد زایمان تاثیر داره ،افسردگی بعد زایمان ممکنه باشه هنوز اون شرایط خلقی با ثبات ندارید ،تنش هاو مسولیت پذیری دوتا فرزند ،تنشهای زندگی با همسر ،رابطه جنسی خوب نیازمند داشتن فکری آرام و کم تنش ،و امادگی جسمانی و همکاری مناسب همسر هست
سلام من یک ۲۰ روزی هس بی میلی پیدا کردم قبلا اصلا اینطوری نبودم الان نمیدونم علت چیه واقعا کمک کنید
بحران های زندگی ،تنش با همسر ،دغدغه های کاری و شغلی و مالی ،عدم امادگی شریک عاطفی تاثیر داره
سلام. خسته نباشید دکتر عزیز بنده از ۹ماه قبل ک دچار اضطراب شدید بیس روزه بودم در اون زمان رفتم دکتر و دکتر برام اندوسکوپی و کولونوسکوپی نوشت که من بعد از انجام کولونوسکوپی که با بیهوشی همراه بود دیگه میل جنسی و نعوظ ندارم. وتشخیص دکتر در مورد بیماری من سندورم روده تحریک پذیر بود. ایا به نظر شما این بی میلی جنسی بدلیل اثرات داروهای بیهوشی ور بدن من بوجود امده یا اضطراب یااثرات سندروم روده تحریک پذیر.لطفا راهنمایی بفرماعید و بگید راه درمانش چیه. ممنون
ممکنه اضطراب های شدیدی که تجربه کردید آمادگی ذهنی که یکی از اصلی ترین فاکتور رابطه جنسی هست را بهم ریخته ،اون امادگی روانی نیازمند مدیریت افکار منفی ،مدیریت استرس و کاهش تنش هست البته به کمک روانشناس تمام موارد باید چک و درمان های لازم انجام بشه
سلام من دچار بی میلی جنسی شده ام و الکل زیاد مصرف کرده ام راه چاره چیست
اعتیاد به الکل ممکنه اسیب های خودش داشته باشه حتما همه موارد با یک روانشناس در این زمینه مطرح بشه ریشه های اصلی شناسایی بشه
سلام. چهار سال است که همسرم بدلیل ابتلا به بیماری میلیت (حمله سیستم ایمنی به نخاع وبیحسی از سینه تا انگشت پا و فلج موقتی دست و پای چپ که بجز بیحسی درناحیه پهلوی چپ بقیه مرتفع شده است) ۱۰۰٪ تمایلات و تحریک پذیری فیزیکی (حتی تحریک کولیتوریس و سینه ) و روانی جنسی خود را از دست داده است .آیا درمانی برای ایشان وجود دارد ؟
با سلام، ضمن آرزوی سلامتی، اگر افت میل جنسی ایشون ناشی از عوامل روانی یا اضطراب بیماری یا افسردگی ناشی از بیماریشون باشه، بله با رواندرمانی قابل برگشت هست. اما اگر بی میلی ریشه فیزیکی و جسمی داشته باشه، بهتر هست با متخصص خودشون که تحت نظرشون هستند، مشورت بفرمایید.