مشکلات و اختلالات شخصیتی را میتوان از علل شایع چالشهای فردی روزمره مثل مشکلات قابل توجه در روابط عاطفی، استرس مالی، اضطراب و افسردگی دانست. در صورتی که برای حل مشکلات خود یا مشاوره قبل از ازدواج به روانشناس مراجعه کنید، ممکن است برای تشخیص بهتر از تست میلون ازدواج کمک بگیرد. این تست براساس نظریه شخصیت میلون (دکتر تئودور میلون) طراحی شده است و ارزیابی جامعی که این تست ارائه می کند میتواند در تشخیص اختلالات شخصیتی یا یافتن درمان مناسب برای فرد به روانشناسان و روانپزشکان کمک کند.
تست میلون چیست؟
تست روانشناختی شخصیت با نام تست میلون، به صورت چند محوری و بالینی بوده و از دسته تست های معروف جهت تشخیص اختلالهای شخصیتی می باشد. این آزمون تستی و با حدود ۱۷۵ پرسش با پاسخ های بله و خیر است. (نمونه ای از سوالات آزمون: اخیرا حتی صبح ها احساس ضعف و بی حالی میکنم؛ برای قوانین و مقررات احترام زیادی قائلم زیرا از حقوق افراد حمایت می کنند؛ بیشتر وقت ها احساس ضعف و خستگی میکنم و….) پس از ابداع این تست نسخه های بعدی از آن هم طراحی شده و مورد استفاده قرار گرفته است. اما نظریه میلون در رابطه با شخصیت و اختلال های شخصیتی این است که میلون عقیده دارد تکامل تاثیر ویژه ای در شکلگیری شخصیت دارد و اختلالات شخصیتی همچون سایر بیماری های جسمی نمیباشد یعنی نمی توان آن ها را به عوامل درونی یا خارجی خاصی منسوب کرد چرا که شخصیت در هر موجود منحصر به فرد است در هر موجود و تاحدی در تطابق با محیط و… می باشد.
کاربرد تست میلون چیست؟
این آزمون برای افراد بالغ و بالای هجده سال کاربرد دارد به شرطی که توانایی خواندن حداقل تا سطح کلاس پنجم ابتدایی را داشته باشند و برای عموم نوجوانان و جمعیت کاربردی نخواهد داشت. این تست معمولا برای بررسی سلامت روان و اختلالات، خصوصا اختلالات شخصیت کاربرد دارد.
برای مشاوره و روانشناسی پیش از ازدواج می توان از تست میلون ازدواج استفاده کرد. و با تفسیر نتایج حاصل از این تست می توان در مواردی همچون رابطه های عاطفی، اضطراب و افسردگی و استرس مالی و… به روانشناسان و روانپزشکان در روند تشخیص اختلال یاری رساند.
آزمون میلون چه چیزی را می سنجد؟
تست میلون چندین الگوی مرتبط با اختلالات شخصیت و آسیب شناسی روانی را اندازه گیری می کند. این مقیاس همچنین سایر اختلالات سلامت روان را اندازه گیری می کند. طبق بروشور MCMI، پرسشنامه میلون سه سطح از عملکرد شخصیت را اندازه گیری می کند:
- عملکرد معمولی: الگوهای ویژگی های شخصیتی سازگار
- انواع صفات غیر طبیعی: ویژگی ها یا صفات ناسازگار متوسط
- اختلال: احتمال بیشتر اختلال عملکرد شخصیت
پرسشنامه میلون با کدهای اختلالات DSM-5 و ICD-10 برای اختلالات شخصیت همراستا است. هر دو آنها کتاب ها و ابزار های تشخیصی اختلالات و بیماری های روانشناختی هستند. MACI-II یک ابزار ارزیابی مشابه است که برای اندازه گیری سلامت روان و نگرانی های رفتاری در نوجوانان استفاده می شود. این شامل ۱۱ تیپ از ۱۵ تیپ شخصیتی مختلف است که در MCMI نسخه ۴ توضیح داده شده است.
تست MCMI چگونه انجام می شود؟
تست میلون یک آزمون ۱۷۵ سوالی از سوالات درست یا نادرست است. اگر از تست MCMI استفاده میکنید، باید حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه طول بکشد تا آن را کامل کنید. این یک تست خود گزارشی است. ازمون میلون را می توان به صورت آنلاین یا به صورت کاغد مدادی اجرا کرد. نسخه آنلاین به صورت آنلاین امتیازدهی شده است و توضیحاتی در مورد هر یک از حوزه های شخصیتی ارائه می دهد. اگر میلون را انجام می دهید، به احتمال زیاد بهتر است نتایج موجود را با یک روانشناس حرفه ای دارای مجوز بررسی کنید.
مزایا و محدودیت ها
مانند هر تست شخصیت شناسی دیگری، آزمون میلون هم دارای مزایا و محدودیت هایی است. تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۷ در مورد این پرسشنامه، برخی از نقاط قوت و ضعف آن را برجسته می کند.
اولین مزیت تست میلون این است که در مقایسه با سایر ارزیابی های شخصیتی، مانند تست شخصیت مینه سوتا (MMPI) وقت گیر نیست. به عنوان مثال، تست MCMI کمتر از نیم ساعت طول می کشد، در حالی که MMPI معمولا بین ۶۰ تا ۹۰ دقیقه طول می کشد.
یکی دیگر از مزایای این ارزیابی، همسویی آن با DSM-5 است. همسویی مقیاس های شخصیت در ارزیابی با DSM-5 می تواند به روانشناسان کمک کند تا اختلالات شخصیت را بهتر ارزیابی و درمان کنند.
تحقیقات سال ۲۰۲۲ که MCMI را برای استفاده در ارزیابی های پزشکی قانونی ارزیابی کرد، قدرت نظریه پشت کار میلون و مشارکت در زمینه تحقیقات شخصیت را برجسته کرد. نویسندگان در این مطالعه خاطرنشان کردند که پرسشنامه میلون در داشتن ادبیات پژوهشی کم برای ویرایش چهارم دارای محدودیت قابل توجهی است.
تفسیر تست میلون
تفسیر کامل و درست نتیجه تست میلون نیاز به دانش کامل در رابطه با آسیب های شخصیتی و سایر موارد مرتبط در علم روانشناسی می باشد اما بطور کلی معیار زیر برای تفسیری کلی از روی نتیجه عددی به دست آمده از آزمون وجود دارد.
شاخص های اصلاح:
- ۵نمره=X افشاء
- ۷۰نمره=Y مطلوبیت
- ۸۱نمره=Z بد نمایی یا بد جلوه دهی
الگو های بالینی شخصیت:
- ۴۸نمره= ۱ شخصیت اسکیزوئید
- ۶۸نمره=۲A شخصیت دوری گزین
- ۷۷نمره=۲B شخصیت افسرده
- ۳۶نمره=۳ شخصیت وابسته
- ۱۳نمره=۴ شخصیت نمایشی
- ۴۴نمره=۵ شخصیت خودشیفته
- ۵۵نمره=۶A شخصیت ضد اجتماعی
- ۵۷نمره=۶B شخصیت دیگر آزار
- ۲۱نمره=۷ شخصیت وسواسی
- ۵۵نمره=۸A شخصیت منفی گرا
- ۶۳نمره=۸B شخصیت خود آزار
آسیب شدید شخصیت:
- ۵۱نمره=S شخصیت اسکیزوتایپال
- ۵۹نمره=C شخصیت مرزی
- ۴۳نمره=P شخصیت پارانوئید
نشانگان بالینی:
- ۴۴نمره=A اختلال اضطراب
- ۴۹نمره=H شبه جسمی
- ۵۰نمره=N مانیک
- ۴۰نمره=D افسره خویی
- ۵۳نمره=B وابستگی به الکل
- ۶۰نمره=T وابستگی به مواد
- ۵۲نمره=R استرس بعد از ضربه
نشانگان شدید:
- ۴۸نمره=SS اختلال تفکر
- ۶۳نمره=CC افسردگی اساسی
- ۵۳نمره=PP اختلال هذیانی
مقیاس های تست میلون
این تست شامل ۱۴ مقیاس برای تشخیص اختلالات شخصیتی و ۱۰ مقیاس علائم بالینی است که هرکدام از این مقیاسها به تشخیص اختلالات شخصیتی یا اختلالات روانی مثل افسردگی و اضطراب کمک میکنند.
مقیاسهای میلون عبارتند از:
۱- مقیاسهای مربوط به اختلالات شخصیتی خفیف
- شخصیت روان گسیخته
- شخصیت اجتنابی
- شخصیت افسرده
- شخصیت وابسته
- شخصیت نمایشی
- شخصیت خودشیفته
- شخصیت ضداجتماعی
- شخصیت تهاجمی
- شخصیت وسواسی اجباری
- شخصیت منفیگرا (تهاجمی منفعل)
- شخصیت خودسرزنشگر
۲- مقیاسهای مربوط به اختلالات شخصیتی شدید
۳- مقیاسهای مربوط به سندرم بالینی خفیف
- اضطراب
- اختلال روان تنی
- اختلال دوقطبی (شیدایی)
- افسرده خویی
- وابستگی به الکل
- وابستگی به مواد
- اختلال استرس بعد از سانحه (PTSD)