آیا برای شما هم پیش آمده که دلیل مشکلات جسمانی خود را حتی بعد از مراجعه به پزشکان مختلف متوجه نشوید؟ آیا پزشکان مختلفی شما را ویزیت کرده اند اما بهبودی حاصل نشده است؟ ممکن است قبول این موضوع برای شما مشکل باشد، اما بسیاری از دردهای مزمن و بیماری های پزشکی، منشأ کاملا روانی دارند.
بسیاری از علائم بدنی مانند ترش کردن معده، کمر دردهای مزمن، مشکلات پوستی و یا سردردهای میگرنی شما ممکن است منشأ روانی داشته باشند.
در این مقاله، روان درمان شما را با اختلال روان تنی (سایکوسوماتیک) و روش درمان آن آشنا میکند.
اختلال روان تنی (سایکوسوماتیک) چیست؟
اختلال روان تنی به بیماری ها و دردهای جسمی اشاره دارد که در واقع ریشه و منشا روانی دارند.
«پیر بریکه» پزشک فرانسوی در سال ۱۸۹۵ متوجه شد که عده ای از بیمارانی که به او مراجعه میکنند فهرست بی پایانی از شکایت های جسمانی دارند که علت پزشکی مشخصی ندارند.
با وجود یافته های منفی بریکه از لحاظ وجود مشکلات فیزیولوژیک، این بیماران کمی بعد با همان شکایت ها یا شکایت های کمی متفاوت برمیگشتند.
بنابراین وی سندرمی را شناسایی کرد که طی آن بیماران با علائم پزشکی دست و پنجه نرم میکردند که علت بدنی نداشتند.
سالها به این اختلال “سندرم بریکه” میگفتند اما حالا این سندرم با نام اختلال نشانه بدنی (Somatic Symptom Disorder) شناخته میشود.
soma به معنای بدن است. منظور از علائم بدنی؛ علائمی هست که در بدن تجربه میشود، مثل احساسات جسمی، حرکات یا تجربیات درونی.
برخی از نمونه های نشانه بدنی شامل درد، حالت تهوع، سرگیجه و یا حتی بیهوش شدن میباشد.
جسمانی کردن، یک تجربه طبیعی انسان است. اما گاهی اوقات این علائم بدن باعث ایجاد مشکلاتی در زندگی روزمره میشوند.
افراد مبتلا به این اختلال همیشه احساس ضعف و ناخوشی میکنند و از ورزش و نرمش پرهیز میکنند چون بر این باور هستند که حال آنها بدتر خواهد شد.
آنها افکار، احساسات یا رفتارهای افراطی مرتبط با نشانه های بدنی یا نگرانی هایی درباره سلامت دارند.
این نگرانی ها میتواند درباره ظاهر یا کارکرد بدن باشد که به صورت بیمارگونه در فرد دیده میشود.
اختلال نشانه جسمانی تقریباً نادر است اما در بیمارانی که برای درمان درد مزمن به مراکز پزشکی مراجعه میکنند، شیوع بالایی دارد.
حتی ممکن است که فرد، مشکل فیزیولوژیک قابل شناسایی از منظر پزشکی داشته باشد اما شکایت های بیمار بسیار بیشتر از علایمی است که معمولاً با این بیماری مرتبط هستند و پزشکان به واسطه آنها بیماری را تشخیص گذاری میکنند.
یعنی در واقع میتوان اینگونه بیان نمود که ممکن است بیمار واقعاً درد بکشد و به دنبال تسکین درد باشد و بیماری قابل تشخیصی هم وجود داشته باشد اما از نظر متخصص بالینی مقدار و ماهیت درد با این اختلال قابل توجیه نیست.
در بعضی مواقع ممکن است علائم بیماری مدت ها بعد از برطرف شدن یک آسیب فیزیکی همچنان توسط بیمار گزارش شوند. در اختلال تبدیلی به طور مثال فرد از عوارض فیزیولوژیک متعدد و گوناگون شکایت دارد و ممکن است به پزشکان مختلفی مراجعه کند و یا حتی داروهای مختلف یا حتی مواد مصرف کند.
انواع اختلال های روان تنی
- جسمانی سازی
- هیپوکندریاسیس (اضطراب بیماری)
- اختلال تبدیلی
- اختلال سایبر کندریا
اختلال جسمانی سازی
در اغلب بیمارانی که پزشک معالج شان منشأ و دلیل فیزیولوژیکی برای بیماری آنها نیافته و علی رغم نرمال بودن نتایج آزمایشات و معاینات پزشکی، فرد خود را بیمار اعلام می کند و از علائم بیماری در خود آزار می بیند؛ در اینجاست که گفته می شود، مشکلات روانشناختی با شکل جسمانی خود را نشان داده اند.
اختلال تبدیلی
در اغلب مورد ها اختلال های سایکوسوماتیک خود را به شکل درد های مزمنی نشان داده اند؛ به طوریکه با بدتر شدن حالت روحی فرد تشدید می شوند و بالعکس با بهبود حال روحی فرد کاهش پیدا می کنند.
اختلال سایبرکندریا
بصورت خلاصه می توان گفت نوعی تلقین است. اطلاعات داشتن در باره ی بیماری های متفاوت امری مفید و ضروری است؛ اما گاها برخی افراد با آشنا به بیماری های مختلف آنرا به خود نسبت داده و خود را دچار آن بیماری تصور میکنند و با تلقین آن بیماری اضطراب و استرس به آنها وارد می گردد.
اختلال هیپوکندریا یا خود بیمار انگاری
برای درک بهتر اختلال خود بیمار انگاری لغات اغراق یا مبالغه می تواند مناسب باشد. در واقع در این نوع فرد با داشتن علائم هرچند کوچک و خفیف، بیماری سخت و اوضاع وخیمی را به خود نسبت می دهد.
مشخصه اختلال روان تنی، تمرکز بر یک یا چند نشانه بدنی است همراه با اضطراب و ناراحتی بارز در مورد نشانه ها که تناسبی با ماهیت یاشدت نشانه بدنی ندارد.
نمونه بسیار رایج اختلال روان تنی، درد شدید است که عوامل روانی در تداوم و یا تشدید آنها نقش دارد بدون اینکه دلیل بدنی و فیزیکی مشخصی داشته باشد.
این اختلال میتواند بر زندگی و روابط بین فردی فرد مبتلا سایه اندازد.
در اختلال اضطراب بیماری (هیپوکندریاسیس) که نوعی از اختلال نشانه های بدنی است، فرد معتقد است دچار یک بیماری جدی است و در مورد آن مضطرب میشود حتی اگر در آن زمان، نشانه بدنی قابل توجهی نداشته باشد.
در نوع دیگر اختلال، به نام اختلال تبدیلی، یک نوع ناکارامدی بدنی، مثل فلج شدن دیده میشود که علت مشخصی هم ندارد.
علت اختلالات نشانه بدنی نامعلوم است اما ظاهراً با اختلالات اضطرابی رابطه نزدیکی دارند.
افسردگی اغلب همراه علائم جسمی متعدد است كه نزديكترین تشخيص افتراقی دراين بیماران اختلال جسمانی سازی و اختلال درد میباشد.
مطالعه بیشتر: علائم جسمی افسردگی | ۷ علامت که ثابت میکنند افسردگی فقط بیماری روانی نیست!
پژوهش ها نشان میدهد که شیوع این اختلال با افسردگی و اضطراب رابطه مستقیم دارد.
بیماران مبتلا به افسردگی اساسی حتی زمانی که تحت درمان برای بیماری طبی هستند شکایت های زیادی درباره علائم بدنی دارند.
نشانه جسمانی و اختلالات مرتبط، ریشه های تاریخی دارند و به زمان فروید و روانکاوی قدیم باز میگردد.
در آن زمان سعی میشده موارد غیر عادی به این فرض حل شوند که نشانه ها انعکاس دهنده تعارض های درونی افراد است.
البته آنها نتوانستند مبنای فیزیولوژیک برای نشانه ها پیدا کنند اما متوجه شده بودند که نشانه ها بعد از اینکه فرد هیپنوتیزم میشود و یا تحت درمان روانکاوی قرار میگیرد ناپدید میشوند و خب همین تقویت کننده این نظریه بود که مبنای علائم جسمانی روانشناختی است.
علائم اختلال روان تنی
اختلال روان تنی یا سایکوسوماتیک با نشانه هایی خود را بروز می دهند:
- افزایش ضربان قلب هنگام یا نفس نفس زدن هنگام ترس از جمله رایجترین علائم است.
- اختلال در عملکرد حافظه که باعث می شود فرد دچار فراموشی شود، حتی در موضوعات پیش پا افتاد
- پدید آمدن مشکلات خواب
- ایجاد احساس نگرانی و دلشوره در کل طول روز
- کاهش توانایی در انجام کار های روزمره زندگی و زود خسته شدن در هنگام فعالیت
این علائم باتوجه به تعریف بیماری روان تنی یا سایکوسوماتیک، خود را با مشکلات و درد های جسمی نشان می دهند؛ در نتیجه موجب بروز علائم جسمی هم می شود؛ از جمله:
- مشکلات گوارشی ناشی از روان تنی ،مثل: ترش کردن، احساس نفخ و…
- وجود سردرد
- فشار خون روان تنی
- درد سینه سایکسوماتیک
- تنگی نفس روان تنی
- دچار سرگیجه شدن (این مورد جز شایع ترین مشکل روان تنی در ایران است.)
- سندروم روده تحریک پذیر و یا آی بی اس، دچار بیماری های جسمی میشوند. درصورتیکه پزشکان توانایی یافتن ریشه و علت بیماری را در جسم آن ها نخواهند داشت چراکه ریشه ی بیماری در روح روان این افراد است.
دلایل ابتلا به اختلال های روان تنی
متاسفانه هنوز دلیل قطعی و دقیقی برای اختلالات سایکوسوماتیک شناخته نشده، ولی بنابر یک سری پژوهش ها و مطالعات انجام شده؛ اختلال های جسمی نشأت گرفته از استرس ذهنی به خاطر تحریک زیاد اعصاب مغزی که به سایر اندام ها میرود ممکن است باعث ترشح هورمون آدرنالین یا اپی نفرون در خون شده و اضطراب ایجاد کند. عوامل مختلفی در زندگی می توانند موجب این مشکلات باشند:
- شرایط بیولوژیکی نامنظم
- استرس
- شرایط خانوادگی
- سابقه خانوادگی و ژنتیک، جز اصلیترین دلایل که ازدواج فامیلی هم در آن موثر است البته در ازدواج غیر فامیلی که هردوی والد ها سابقه این اختلال را دارند هم پیش می آید
- اختلالات مربوط به تغذیه که از انواع شایع آن، بی اشتهایی عصبی و پراشتهایی عصبی می باشد.
- مشکلات تنفسی، مانند: آسم که بجز ریشه موروثی در افراد برونگرا، مهاجم و فکور هم پیش می آید.
- دردهای استخوانی و مفصلی
- دردهای ستون فقرات و کمردردهای از نوع روان تنی در اینجا درد هایی که منشا فیزیکی دارند مد نظر نیست؛ بلکه دردهای ایجاد شده در یک سوم بالای مهره ها مانند: مهره های اول پشتی و گردن
درمان اختلال روان تنی
مهم ترین نکته قابل توجه در درمان این بیماری پرهیز از خود درمانی و…است و مراجعه حتمی به پزشک.
یکی از بهترین راه درمانی مراجعه به متخصص روان شناس می باشد. ریشه اصلی درد های این بیماری روانی است. درمان بر مبنای نشانه های اضطراب و تحریف های شناختی در افکار درمانجویان که دلیل ایجاد این اختلال است صورت میگیرد.
درمان متناسب با رویکرد درمانگر، در طیف وسیعی از فنون اطمینان بخشی، حمایت اجتماعی تا مداخلاتی با هدف کاهش استرس و حذف نفع ثانویه رفتار گسترده است.
- انواع مشاوره درمانی و انواع مختلفی از روان درمانی برای رفع بیماری روان تنی یا سایکوسوماتیک
- شرکت در کلاس های با عنوان آموزش تکنیک مدیریت استرس، تکنیک کنترل اضطراب، تن آرامی و یا ریلکسیشن، تکنیکهای کنترل تنفس
- درافرادی که در کنار بیماری روان تنی دچار بیماری های روحی روانی دیگر هستند؛ درمان بیماری اصلی شان در درمان بیماری روان تنی هم موثر است.
- رفتاردرمانی برای رفع اختلال
- گروه درمانی جهت تسکین درد
- ورزش و فعالیت های بدنی جهت رفع بیماری روان تنی یا سایکوسوماتیک.
دارو درمانی برای رفع اختلال روان تنی
- مسکن ها (البته از نوع غیر مخدر). جهت مدیریت درد های روان تنی، توجه داشته باشید تجویز و مصرف بی رویه مسکن ها می تواند موجب تشدید علائم هم باش. بنابراین توجه داشته باشید بدون تجویز پزشک برای رفع درد های روان تنی استفاده نکنید.
- تجویز داروهای ضد افسردگی توسط پزشک معالج جهت تسکین درد های ایجاد شده از اختلال سایکوسوماتیک در بیمار.
متناسب با رویکرد درمانگر روش های متنوعی برای درمان اتخاذ میشود:
انواع مختلفی از رواندرمانی برای اختلال روان تنی
- یک درمانگر روانپویشی با تبعیت از توصیف کلی هیستری توسط فروید سعی خواهد کرد تعارض های زیربنایی که با نشانه های فرد مرتبط هستند را پیدا کند و آنها را به سطح هوشیاری فرد بیاورد.
درمانجو با واسطه این فرآیند بینش و خودآگاهی کسب کند و این توانایی را پیدا کند که هیجان های خود را مستقیماً بیان کنند به جای اینکه با جلوه های جسمانی آنها را ابراز دارند.
- درمانگری که رویکرد شناختی-رفتاری دارد سعی میکند به درمانجو کمک کند افکاری را که با نشانه های جسمانی ارتباط دارد تشخیص بدهد و آنها را تغییر دهد. زیرا در این رویکرد باور بر این است که افراد احساسات معمولی خود را فاجعه آمیز میپندارند.
بنابراین به نشانه های جسمانی بیش از حد حساس میشوند و همین باعث میشود که خیال کنند واقعا بیمار هستند؛ پس درمانگر در این رویکرد کمک میکند که درمانجو واکنش های بدنی خود را به صورت واقع بینانه تری ارزیابی کند.
- هیپنوتراپی و مراقبه دو رویکرد دیگر هستند که در درمان اختلال تبدیلی به کار میبرند.
درمانگران هیپنوتراپیست از درمانجو میخواهند مثلا پای خود را که اظهار میدارند دچار فلج شده حرکت دهند و بعدها با تلقین پس هیپنوتیزمی کمک میکند درمانجو این توانایی را به درست آورد که این حرکت را بعد از خروج از وضعیت هیپنوتیزم، حفظ کند.
از آنجایی که علائم این اختلال شباهت های زیادی با سایر مشکلات و بیماری های پزشکی دارد، مراجعه به متخصص مربوطه و پیگیری مراحل تشخیص صحیح و درمان مناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
زیرا در غیر این صورت ممکن است درمان های اشتباه و بی فایده انتخاب و صورت گیرند که کمک کننده نخواهند بود.
سوالات متداول
بیماری روان تنی یا سایکوسوماتیک چیست؟
ایجاد درد و علائم جسمی بیماری که ریشه آنها جسمی نبوده و به روان باز می گردد.
آیا بیماری های روان تنی موروثی هستند؟
بله، یکی از دلایل بروز بیماری عوامل ژنتیکی است.
اختلالات سایکوسوماتیک یا روان تنی چقدر مشکل ساز هستند؟
بنابر تحقیقات ریشه ۶۰ درصد از بیماری ها اختلالات روان تنی می باشد.
آیا اختلالات روان تنی یا سایکوسوماتیک درمان دارویی هم دارند؟
بله؛ از برخی گروه مسکن ها و داروهای ضد افسردگی جهت تسکین دردهای ناشی از این اختلال استفاده می شود.
مطالعه بیشتر: اثرات استرس و اضطراب بر روی بدن
با سلام
من ۳ سال پیش به دلیل اضطراب و استرس شدید که مدتی به طول انجامد دچار یکسری مشکلات جسمی شدم که از جمله عدم احساس گرسنگی و سیری و میل به غذا ، عدم تمایل به رابطه ی جنسی ، کم شدن احساس درد در سر چون قبلا میگرن شدید داشتم عدم احساس استرس به هیچ وجه حس استرس ندارم آزمایشات زیادی انجام دادم از جمله ام آر آی و حتی هورمونی ولی علتی براش معلوم نشده به شدت انگیزه من رو از بین برده چون احساس لذت ندارم از زندگی لطفا اگر پیام منو میبینید منو راهنمایی کنید از مشهد مزاحمتون میشم
با تشکر
با درود؛
اضطراب از سالها پیش با شما بوده ۳ سال پیش بدلایلی بیشتر تجلی و نمود بیرونی پیدا کرده است،
بنظر میرسدبا وجود علائمی مانند بی احساسی و بی انگیزگی مبتلا به افسردگی هم باشید،
ضمن اینکه به روان شناس برای درمان مراجعه می کنید،
– روی تغذیه سالم متمرکز شوید ،هر چه از کربوهیدرات ها کمتر مصرف کنید بهتر خواهید شد،
برای آنکه قادر به مصرف کم کربوهیدرات باشید لازمه است ورزش های استقامتی و هوازی انجام دهید. بدلیل اینکه وجود اضطراب و افسردگی باعث می شود رفتارها بی اختیار شوند، واکنش بی میلی شما به غذا نشاندهنده این است که اضطراب روی سیستم عصبی و عملکرد هیپوتالاموس که در سیری و گرسنگی نقش دارد تاثیر گذاشته است.
_ پژوهش های جدید رابطه بین تاثیر اینگونه ورزش ها با بیماری های روحی را مستقیم و تعیین کننده می دانند.
تمام اینها کمک کننده و تسریع کننده هستند و اما، درمان محسوب نمی شوند.
سلام خسته نباشید من متاسفانه چند ماه تحت استرس مدام بودم و در ضمن در جایی زندگی به صورت جمعی داشتم. و مرتب. مجبور. بودم خشم خودم را کنترل کنم الان دو هفته است حمله های ناگهانی اضطراب دارم سرم به شدت. داغ ميشه طپش قلب و مشکلات گوارشی پیدا کردم بدتر از همه دلم میخواهد از شر این دلهره و. اضطراب بی دلیل که ساعت ها طول میکشه راحت بشم باید به چه متخصصی مراجعه کنم
روانشناس بالینی حوزه اختلال فردی
همسر من به علت بیماری سایکوسو ماتیک فلج شده وبا ویلچر حرکت میکند آیا روانشناس حاذقی میشناسید که ایشان را درمان کند
با درود و سپاس🙏🏽🌿 آیا در کنار اضطراب و بی حوصلگی…
این علائم۱) شروع مور مور از نوک انگشتان دست و پا به سمت مچ در حد زیاد و گاها منقطع و متوالی…
۲) احساسی همچون اتصالی در یک دستگاه برقی، در بدن،
۳) به هنگام چرخاندن ناگهانی سر از سمت مستقیم به چپ یا راست،حس
احساساتی همچون سرگیجه ، به همراه همان توصیف اتصالی در یک دستگاه برق
هم از دسته بیماریهای روان تنی محسوب می شود؟
یا امکان نارسایی قلبی می تواند منشع این سه اختلال باشد؟
سلام و امیدوارم همیشه سلامت باشید. در مورد علایمی که ذکر کردید لطفا با پزشک مغز و اعصاب مشاوره بگیرید و در صورتیکه ایشان تشخیص خاصی نگذاشتند، می شود در مورد عوامل روحی که چنین علایمی را ایجاد می کنند بررسی بیشتری انجام داد.
من شش ساله که خشکی بدن و مفاصل دارم و درد شدید در ناحیه پشت و کتف دارم دیگه نمیتونم برم سر کار هیچی دردم و بهتر نمیکنه چیکار کنم
با آرزوی سلامتی برای شما توصیه می کنم برای اینکه از بابت بیماری خیال تان راحت باشد توسط پزشک اورولوژ معاینه شوید و در صورتیکه تشخیص خاصی برای شما داده نشد ضمن تغییر سبک زندگی با فنون تن آرامی و ریلکسیشن مدیریت اوضاع را به دست بگیرید.
سلام
من ٣٢ سالمه و نزديك به سه سال هست كه ( يك سال طول كشيد كه دكترها در ايران و فرانسه بالاخره مريضى من رو تشخيص بدن CRPS (در ناحيه دست)و به پيشنهاد دكتر مغز و اعصابم خونه زندگيم رو ول كردم تا به كمك خانواده بتونم حالم رو بهتر كنم كه چند روز پيش بعد يك عالمه قرص و ورزش و حتى بعد ١٢ سال گياه خوارى گوشت هم استفاده كردم كه بهتر شم ولى دكتر بهم گفت كه من مشكل سایکوسوماتیک دارم نه CRPS (Complex regional pain syndrome
گيج شدم و شك!
چطور ميتونم بدون اطلاع تمامى علائم اين بيمارى (كه تو هيچ ازمايشى نميشه تشخيص داد) را داشته باشم ؟
الان حال روحى خوبى ندارم و شك شدم و نميدونم بايد چيكار كنم!
خواهش ميكنم بگين بايد چيكار كنم.
دوست عزیز با آرزوی سلامتی و آرامش برای شما ، موردی که عنوان کردید قطعا با پیام و سرچ های اینترنتی نمی توان به راهکار مناسب درباره اش رسید ، بنابراین پیشنهاد می دهم برای بر طرف شدن شک تان با پزشک معتمد و متخصص درمان را پیگیری کنید . در صورتیکه گزینه بیماری جسمی حذف شد مشاوره و تغییر سبک زندگی می تواند کمک قابل توجهی با شما بکند.
سلام.من ۱۵ سال سن دارم.و ۶ماه هست درد قفسه سینه دارم بطور شوکی و البته استرسی هم هستم.از لحاظ قلب و معده مشکل خاصی نبوده و به روانپزشک مراجعه کردم آسنترا ۵۰ نصف دادن.البته بابت این استرس ها هم قرص پرانول۲۰ روزی دو مرتبه زیر نظر پزشک میخورم.ولیکن هنوز هیییچ نتیجه ای نگرفتم.شما میفرمائید چکار کنم؟
در مورد دارو ها و اثربخش بودن یا نبودن آنها با پزشک معالج صحبت کنید و در کنار آن تمرین های تن آرامی ، مدیتیشن می تواند برای کاهش استرس شما موثر باشد و در صورتیکه باز هم ادامه دار بود بهتر است منشا استرس به صورت تخصصی مورد بررسی قرار بگیرد.
سلام خسته نباشید .من چندین ساله دچار معده درد و دردهای گوارشی و درد کتف و یوقتایی هم سرددرد و گوش درد و همینطور کمر درد هستم ،ولی دردی که بیشتر از همه برای من آزار دهنده هست درد معده مخصوصن در طول شب هست که الان سه چهار ماه بیشتر هست که لصورت یکسره اغلب درد دارم ،آزمایشات همه سالم هستن ،آخرین دکتری که مراجعه کردم مشکل سایکو و ای بی اس رو برای من تشخیص دادن و یکیری دارو برا من تجویز کردن الان یکی دو هفته میشه که داروهارو مصرف میکنم ولی چندان خوب نشدم تلبته داروها بیشتر برای تقویت اعصاب معده و سیستم ایمنی بدنم هست ،واقعن چطور میتونم خوب بشم خوردن هر شب فاموتیدین که باعث کم شدن درد معده میشه برای طولانی مدت برام مضره؟ چون حدس میزنم اینطور دردام کم کم فراموش بشه
در مورد داروها فقط پزشک متخصص که دارو را تجویز کرده صلاحیت نظر دادن دارد ، اما در مورد سندرم IBS باید بدانید رژیم غذایی،عوامل محیطی، مانند استرس نقص عملکرد در عضلاتی که غذا را از طریق بدن حرکت میدهند از عوامل ایجاد کننده بیماری هستند پس تغییر سبک زندگی ، کنترل استرس و انجام فعالیت های ورزشی می تواند کمک کننده باشد.
سلام من دردهای سایکوسوماتیک دارم به روان پزشک مراجعه کردم به من فلوکستین و بوسپیراک داد که بعد از ۱۰ روز حالت بیقرلری و تهوع پیدا کردم به روان پزشک دیگری مراجعه کردم به من لگزوپرام ۱۰ داد که از هفته ای نصف شروع کرده و هر هفته نصف اضافه کنم روز ۱۴ مصرف با مصرف ۱ قرص ، شبها در خواب می پریدم و یک حالت اضطراب بهم دست می داد . من باید چکار کنم چه دارویی استفاده کنم ؟ آیا این دردها بالاخره خوب می شوند ؟
سلام، برای درمان دردهای سایکوسوماتیک بهتر است به روانشناس مراجعه کنید و روش رواندرمانی رو امتحان کنید.
لیست متخصصان روانشناس:
https://pezeshkekhoob.com/psychologists/106p-individual-consultant
سلام من حدود ۶ ساله که دچار درد در ناحیه باسن و رانها هستم به پزشکان زیادی از جمله متخصص ستون فقرات ارتوپد و متخصص طب فیزیکی و درد مراجعه کردم که نظر همگی این بوده که از لحاظ جسمی در سلامت هستم و نتایج ام آر آی اسکن و تست عصب عضله و آزمایشات چیزی رو نشون نمیده. درد من تا سالهای قبل به صورت دوره ای بود و زمانهایی که زیاد مینشستم اما از ابتدای امسال به صورت مداوم هست. البته زمانهایی که میشینم بیشتر میشه. اگر استراحت کنم بهترم اما نه صد درصد. این بیماری روان تنی محسوب میشه؟
سلام. اصولا در دردهای روانتنی، تمام معاینات پزشکی سالم هستند. احتمال اینکه مشکل شما هم از نوع دردهای روانتنی باشه، زیاد هست. اما بازهم برای اظهارنظر قطعی، بهتر هست که یک ارزیابی جامع توسط متخصص روانشناس صورت بگیره.
بسیارعالی دکترسیفان حساسیت پوستی دارم یعنی موقعی ک خیلی گرمم میشه یاتحرکم بالامیره بدنم سوزن سوزن میشه ومیخاره بعدبه من تشخیص سایکوسومات دادن روان پزشکم که برای اظطراب مراجعه کرده بودم ایاسوزن سوزن شدن وخارش بدن هم میشه گفت برای سایکوسومات؟
سلام. بله علائم سایکوسوماتبک ممکن هست به انواع مختلف خودشون رو نشون بدهند. بهتر هست همزمان با مصرف دارو، تحت نظر متخصص روانشناس هم باشید.
سلام. من دوستی دارم که سایکو دارع. من چجوری میتونم کمکش کنم. در ضمن اینکه حاظر نیست به دکتر مراجعه کنه.
سلام
منظورتون از سایکو داره چی هست؟
عااالی بود اینمقاله- من خود حتی دچار دردگلودرد گوش درد ترقوه ودردهای کتف واستخانی که برای من غیرقابل باور بود، شده بودم، البته بعده یکمهاجرتیکساله به خارج از کشور که با اضطراب وپریشانی وپشیمانی همراه بود و بعداز سه ماه دردهای غیرقابل باور که گفتم به ایران برگشته و حتی پزشکان تا ام ار ای ، رادیولوژی، ازمایشات خون کامل، انجام دادند ، اما هیچ مشکلی نشان نداد، بعده استفاده از قرصهای ارامبخش، الان کمی بهترم- دکتر ارتوپدم که از ردرد بدن وترقوه و گردن به ایشان مراجعه کردم، بمن توصیه مردند که راجع به دردهای سایکوسنوتیکمطالعه کنم، که الان با مطالعه اینمقاله فکر میکنم به ارامش بیشتری رسیدم- هیچگاه باثر نمیکردم روزی به حدی از اظطراب برسم که دردهای شدیپ استخوانی و غیراستخ
انی بکشم- مثلا اصلا باورمنمیشد گوش درد وگلودردم هم جزء اینها باشد!!!! بعده بارها متخصص گوش وحلق رفتن وانواع متخصصها فهمیدمدکه سالمم وفقط روح روانم به اینحد از درماندگی مرا کشامده- ممنون از خانوم دکتر عزیز
سلام، خیلی ممنونم که تجربیاتتون را به اشتراک گذاشتید و خیلی خوشحالم که ریشه اصلی مشکل رو پیدا کردید. و همچنین درود بر تشخیص عالی دکتر ارتوپدتون.
با سلام .دوست عزیز تبریک میگم بهتون ..واقعا در دنیای
امروز باید مراقبه کرد و به هر قیمتی استرس به خود وارد نکرد ..
که منشا اکثر بیماریها روان هست…ومراقبه ورزش و ساده زیستی به نظرم خیلی خوبه