درمان افسردگی با دارو و رواندرمانی امکان‌پذیر است. در واقع افسردگی هم مثل سایر بیماری‌ها قابل درمان است. اما درمان‌های خانگی هم برای افسردگی وجود دارند که به تسریع روند درمان فرد کمک می‎کنند. وقتی افسرده هستید لذت بردن از زندگی سخت‌تر می‌شود و فعالیت‌های لذت‌بخش دیگر برایتان جذاب به نظر نمی‌آیند. در این مقاله می‌خواهیم ۱۰ راه درمان خانگی افسردگی را به شما معرفی کنیم.

 

 

فهرست مقاله

درمان افسردگی در خانه یعنی چه؟

یکی از بیماری‌هایی که به شدت در حال گسترش در جهان است و سالانه افراد بسیاری را مبتلا می‌کند، افسردگی است. ابتلا به افسردگی محدودیت سنی ندارد و افراد با هر سن و سال و با هر جنسیتی با توجه به شرایط زندگی که دارند به این عارضه مبتلا می‌شوند. بسیاری از آن‌ها نسبت به درمان خود اقدام می‌کنند و با کمک روانپزشک یا روانشناس آن را درمان خواهند کرد.

اما برخی از مردم نسبت به درمان خود بی اعتنا هستند و همین موضوع می‌تواند این بیماری را به یک بیماری خطرساز تبدیل کند. طبق آمار جهانی منتشر شده میزان خودکشی در بیماران مبتلا به افسردگی بسیار بیشتر از دیگر افراد است. در ادامه با ما همراه باشید تا با بیماری افسردگی و علائم و عوارض آن بیشتر آشنا شوید.

علائم افسردگی چیست؟

پیش از هر چیز باید بدانید که افسردگی هم مانند سایر بیماری‌ها یک تغییر وضعیت در سلامت فرد است. افسرده بودن به معنی تنبلی یا یک احساس غم موقتی نیست.

در صورتی که فردی حداقل پنج تا از علائم افسردگی را هر روز (یا اکثر روزها) به مدت حداقل دو هفته تجربه کند می توان گفت به افسردگی مبتلا شده است و نیاز به درمان دارد. این علائم عبارتند از:

  • خلق افسرده یا تحریک پذیری
  • مشکلات خواب (کم خوابی یا پرخوابی، خوابیدن در طول روز)
  • تغییر علایق و کاهش انگیزه (کاهش علاقه نسبت به فعالیت‌هایی که قبلاً لذت‌بخش بودند.) و ناتوانی در لذت بردن
  • احساس گناه بیش از حد یا تخریب تصویر مثبت از خود
  • کاهش انرژی روزانه
  • تغییر اشتها (کم خوری / پرخوری)
  • فکر کردن مکرر در مورد مرگ، فکر کردن به خودکشی یا اقدام به آن، برنامه ریزی برای خودکشی، آسیب زدن به خود (مثلاً سوزاندن یا بریدن عمدی اعضای بدن)
  • مشکلات تمرکز، کاهش توانایی فکر کردن و از دست دادن قدرت تصمیم‌گیری
  • کاهش یا افزایش آشکار سرعت حرکت و تفکر (پر تحرکی روانی – حرکتی یا کم‌تحرکی روانی-حرکتی)

ممکن است حملات اضطرابی (پانیک) نیز در کنار علائم افسردگی به صورت همبودی یا هم ابتلایی حضور داشته باشند.

به خاطر داشته باشید که افسردگی تنها با افکار خودکشی همراه نیست. ممکن است فرد افسرده‌ای حتی بدون داشتن این افکار یا رفتارهای خودزنی یا حتی بدون دارا بودن علائم شدید افسردگی احتیاج به درمان داشته باشد.

مطلب مرتبط: علائم افسردگی؛ از کجا بفهمم افسرده‌ام؟