اختلال بیخوابی: برخی افراد هر چند هم که خسته باشند در خوابیدن مشکل دارند. عدهای دیگر نصفه شب از خواب بیدار میشوند و با اضطراب، مدام به ساعت نگاه میکنند. از آنجا که افراد مختلف به میزان مختلفی از خواب نیاز دارند، بیخوابی با کیفیت خواب و احساس شما پس از خواب تعریف میشود نه تعداد ساعتی که خوابیدهاید. در این مقاله به بررسی ” اختلال بیخوابی” ، عوامل تاثیرگذار و درمان آن میپردازیم.
اختلال بی خوابی چیست؟
بیخوابی یا “INSOMNIA” به ناتوانی در به خواب رفتن در شب گفته میشود، که منجر به از بین رفتن حس شادابی و احساس کسلی در فرد میشود.
اختلال بیخوابی یک اختلال بسیار شایع بین افراد جامعه است و باعث از بین رفتن توانایی و انرژی شما در طول روز میشود. بیخوابی مزمن میتواند مشکلات سلامتی جدی ایجاد کند.
انجمن روانپزشکان آمریکا، بیخوابی را اختلالی تعریف میکنند که در آن فرد نمیتواند بخوابد و یا اینکه در هنگام خواب سریعا از خواب میپرد. تشخیص اختلال بیخوابی با بررسی این دو معیار قابل بیان است:
- مشکلات خواب حداقل سه شب در هفته به مدت حداقل سه ما اتفاق میافتد.
- مشکلات خواب باعث ایجاد پریشانی عمده یا مشکلات عملکردی در زندگی فرد میشود.
مشکل ایجاد کننده بیخوابی میتواند در افراد متفاوت باشد. به عنوان مثال نوشیدن بیش از حد کافئین در طول روز و یا یک مسئله پیچیدهتر مانند یک بیماری زمینهای و یا حتی استرس و اضطراب بیش از حد میتواند باعث ایجاد بیخوابی شود.
خبر خوب این است که بسیاری از مشکلات بیخوابی بدون مراجعه به پزشک و یا مصرف داروهای خوابآور با تغییر سبک زندگی قابل درمان است.
با بررسی دلایل اساسی و ایجاد تغییرات ساده در عادتهای روزمره و تغییر محیط خواب میتوانید بیخوابی را درمان کنید و در نهایت یک خواب خوب داشته باشید.
انواع مختلف اختلال بیخوابی
بیخوابی حاد
- به طور معمول در صورت نبود عوامل بیرونی استرسزا خود به خود برطرف میشود.
- به دلیل شرایط موقعیتی استرسزا، مانند شغل جدید و استرس امتحانات رخ میدهد.
- معمولا تا یک ماه ادامه دارد.
بیخوابی گذرا
- کمتر از یک هفته طول میکشد.
- معمولا به دلیل وجود اختلالات دیگر، تغییر در محیط خواب و استرس یا افسردگی رخ میدهد.
بیخوابی مزمن
- بیخوابی معمولا یک اختلال کوتاه مدت و گذرا است.
- در بعضی موارد بیخوابی میتواند مزمن شود که در نتیجهی یک بیماری یا یک اختلال روانی رخ میدهد.
- بیش از یک ماه طول میکشد.
چه افرادی بیشتر در خطر ابتلا به اختلال بیخوابی هستند؟
سن
بیخوابی در هر سنی ممکن است رخ دهد اما با افزایش سن احتمال ابتلا به آن افزایش مییابد.
سابقه خانوادگی و ژنتیک
ژنتیک میتواند بر روی بیخوابی تاثیر گذار باشد. ژنتیک همچنین بر روی خواب عمیق و خواب آلودگی نیز تاثیرگذار است.
محیط یا شغل
موارد زیر میتوانند چرخه خواب و بیداری شما را مختل کنند:
- شیفت کاری یا کار شبانه
- صدا یا نور
- گرما و سرما
- سفرهای مکرر به شهرهایی که از نظر موقعیت زمانی با هم تفاوت دارند.
سبک زندگی
عادتهای غلط زندگی میتوانند خطر ابتلا به مشکلات خواب را افزایش دهند. تغییر در روند خواب یا تغییر روال عادی میتواند زمان خواب شما را مختل کند. بعنوان مثال: بیدار شدن از خواب برای مراقبت از کودکتان باعث میشود در طول روز مرتبا چرت بزنید. مصرف کافئین، نیکوتین، الکل و دیگر مواد مخدر و تماشای تلویزیون در نزدیک زمان خوابتان
همچنین بخوانید: اعتیاد به گوشی؛ علائم، عوارض و درمان اعتیاد به موبایل
استرس
استرس یا نگرانی در مورد مدرسه، محل کار، روابط عاطفی و مرگ یکی از عزیزان باعث افزایش اختلال بیخوابی در فرد میشوند.
نگرانی در مورد اینکه آیا خواب کافی خواهید داشت و دائما کنترل کردن ساعت، خطر ابتلا به اختلال بیخوابی را افزایش میهد.
جنسیت
اختلال بیخوابی در زنان بیشتر از مردان دیده میشود. احساس ناراحتی و تغییرات هورمونی در طول بارداری و یائسگی میتواند باعث ایجاد مشکل در خواب شود.
علائم و نشانههای اختلال بی خوابی
حتی اگر زمان کافی و شرایط مناسب برای خوابیدن را داشته باشید، علل عمده اختلال بیخوابی، مشکل در خوابیدن و از خواب پریدن است. در گذشت زمان اختلال خواب درمان نشده میتواند عواقب جدی مانند: بالا بردن ریسک مبتلا شدن به انواع بیماریها و تصادفات جادهای در اثر خواب آلودگی را به همراه داشته باشد. از نشانههای اختلال بیخوابی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- قبل از اینکه به خواب بروید، مدت زمان طولانی در تخت خوابتان بیدار بمانید و زمان زیادی برای به خواب رفتن نیاز داشته باشید.
- زمان خوابتان کم باشد. ممکن است در طول شب چندین بار بیدار شوید و بیشتر شب را بیدار بمانید. بیشتر افراد مسن این علائم را دارند.
- صبح خیلی زود از خواب بیدار شوید و دیگر قادر به خوابیدن نیستید.
- کیفیت خوابتان پایین است. اکثر اوقات وقتی که بیدار میشوید احساس بیرمقی و کسلی دارید و در طول روز خوابآلود هستید. در تمرکز بر روی کارهایتان مشکل دارید. بیخوابی میتواند احساس اضطراب، افسردگی و تحریکپذیری را افزایش دهد.
دلایل بی خوابی و اختلال خواب
بی خوابی و داشتن اختلال در خواب میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. دلایلی چون استرس، فشار کار و… میتوانند عملکرد مغز را تغییر دهند. همین امر موجب اختلال خواب فرد خواهد شد. اما دلایلی بیخوابی در یک فرد چه میتواند باشد؟
-
- بیماری: بیماریهای مختلفی وجود دارد که میتواند داشتن خواب شیرین را از شما سلب کند. بیماریهایی همچون سرطان، آلزایمر، ریفلاکس معده و… میتواند شما را برای ساعتها بیدار نگه دارد و همین امر موجب اختلال در خواب شما میشود.
- درد مزمن: افرادی که به ریفلاکس معده، آرتروز، کمر درد و… مبتلا هستند خواب کاملی در شبانه روز ندارند. درد مزمن زمان و ساعت مشخصی ندارد و هر لحظه ممکن است شما دچارش شوید. تنها راه درمان درد عضلات میتواند استفاده از آرامبخشها و مسکن باشد.
- استفاده از داروهای مختلف: در حال حاضر داروهای بسیاری هستند که میتوانند موجب بروز افسردگی در بدن فرد شوند. معمولا داروهای ضدافسردگی، داروهای کافئین دار و… خود میتوانند منجر به افسردگی فرد شوند.
- افسردگی: طبق نظر پزشکان اگر فردی مدام به اختلالات بی خوابی دچار میشود سه برابر بیشتر از دیگر افراد در معرض افسردگی قرار دارد. بیش از ۸۰ درصد افراد یکه از بی خوابی رنج میبرند به نوعی افسردگی دچار هستند.
- استرس و فشار: بسیاری از افراد با توجه به شرایط زندگی، محیط کاری و روزمرگیهایی که دارند دچار استرس و تنشهای مختلفی میشوند. فشار اقتصادی، فشار و استرس در فضای کاری و… همگی میتوانند موجب اختلال در خواب و سلب آرامش فرد شوند. فکر شلوغ همیشه مانع به خواب رفتن مغز خواهد شد.
- از دیگر دلایل اختلالات خواب میتوان به ژنتیک، سبک زندگی، اضافه وزن، رژیم غذایی و… اشاره کرد.
عوارض اختلال بی خوابی:
خواب برای جسم و ذهن بسیار مهم است. در کوتاه مدت، بیخوابی میتواند تمرکز را دشوار کند. ممکن است دائما احساس عصبی بودن و بیقراری داشته باشید.
بیخوابی مزمن میتواند بر عملکرد مغز، قلب و سایر اعضای بدن تاثیر بگذارد، و خطر ابتلا به برخی از بیماریها را افزایش دهد و در صورت ابتلا به بیماری مشکلات و علائم بیماری را افزایش دهد. این شرایط عبارتاند از:
- ایجاد مشکلات تنفسی مانند آسم
- مشکلات قلبی، مانند آرتیمی، نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر قلب، و فشار خون بالا
- شرایط سلامت روان مانند اضطراب، افسردگی و افکار خودکشی. بیخوابی همچنین ریسک ابتلا به اختلال مصرف را افزایش میدهد.
- عوارض بارداری مانند: داشتن درد بیشتر در هنگام زایمان، زایمان زودرس و داشتن نوزاد با وزن کم.
- مشکلات سیستم ایمنی بدن، دفاع طبیعی بدن در برابر میکروبها و بیماریها. این مشکلات میتواند منجر به التهاب در بدن شما شود یا مبارزه با عفونتها را دشوارتر کند.
- مشکل در متابولیسم بدن: عدم خواب کافی میتواند سطح هورمونهایی را که به هضم غذا کمک میکنند، تغییر دهد. این امر میتواند خطر اضافه وزن و چاقی، سندروم متابولیک و دیابت را افزایش دهد.
همچنین بخوانید: علت حرف زدن در خواب چیست؟ علائم، درمان و پیشگیری از آن
عوارض بی خوابی بر مغز
بی خوابی تنها عارضهای نیست که خواب شبانه فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد. بلکه میتواند در تمام طول روز فرد را تحت تاثیر خود قرار دهد و بیشترین تاثیر را به روی مغز فرد خواهد داشت. در واقع این اختلال بی خوابی میتواند منجر به افزایش تحریک پذیری و آسیب پذیری بدن نسبت به بیماریهای عفونی مختلف شود. آستانه بی قراری و واکنش منفی به این افراد در مقایسه با دیگر افراد بسیار بالاست. این اختلال بی خوابی میتواند به روی حافظه افراد هم تاثیرگذار باشد، حافظه کوتاه مدت این دسته از افراد به مرور زمان ضعیف میشوند.
پزشکان اخیرا دریافتهاند که افرادی که دچار بی خوابی و اختلال در خواب هستند، مغز آنها در مقایسه با دیگر افراد به سرعت در حال پیر شدن است. از این رو بیماریهای مغزی و متابولیکی در این دسته از افراد بسیار بیشتر است.
تشخیص اختلال بی خوابی
اگر کمبود خواب بر فعالیتهای روزمره شما تاثیرگذار بوده، هر چه سریعتر باید به پزشک مراجعه کنید. تشخیص پزشک برای کسی که در طول هفته حداقل ۳ شب را در به خواب رفتن مشکل دارد، اختلال بی خوابی یا “insomnia” خواهد بود. پزشک ممکن است آزمایشات بیشتری انجام دهد تا ببیند بیخوابی شما عارضهای ایجاد کرده است یا خیر.
قبل از مراجعه به پزشک، زمانهای به خواب رفتنتان و همچنین طول خوابتان را یادداشت کنید. یک دفترچه یادداشت خواب میتواند به پزشک کمک کند تا مشکل خواب شما را بفهمد و اینکه آیا فعالیتهای خاصی روی خواب شما تأثیر میگذارد یا خیر. زمانی که میخوابید، مدت زمانی را که بیدار هستید و همچنین زمانی را که الکل یا کافئین مصرف میکنید، یادداشت کنید.
درمان اختلال بی خوابی
برای درمان اختلالات بی خوابی پزشک به یک باره از دارو درمانی استفاده نمیکند. بلکه سعی میکند با مشاوره و استفاده از تکنیکهای مختلف نسبت به درمان بی خوابی شما اقدام کند. مطالعه قبل از خواب، تغییر عادات غذایی و سبک زندگی، تغییر محل خواب، مشاوره و صحبت کردن در رابطه با ترسهای زمان خواب و…. همگی ازجمله تکنیکهای مشاوره برای درمان اختلال خواب در فرد است. اما اگر این راهها نتوانستند پاسخگو نیاز فرد باشد باید از راههای درمانی دیگری چون داروها استفاده کرد. بسیاری از پزشکان بر این باورند که اگر اختلالات بیخوابی فرد مزمن باشد میتوان آن را با دمنوشهای گیاهی و طب سنتی درمان کرد. در کنار دمنوشهای خود حتما از عسل که یک شیرین کننده طبیعی و آرامبخش است استفاده کنید.
از دیگر راههای درمان بی خوابی میتوان به ورزش کردن و داشتن ورزش روتین اشاره کرد. ورزشهایی چون مدیتیشن، یوگا، پیادهروی و… روزانه ۲۰ دقیقه میتواند به داشتن خوابی آرامبخش کمک بسیاری کند. سعی کنید قبل از خواب ورزش نکنید و فاصله زمانی خواب شما با ورزش باید حداقل ۳ تا ۴ ساعت باشد.
گرفتن شرح حال و معاینه بالینی
پزشک شما ممکن است بخواهد در مورد علائم و نشانههای شما، عوامل خطر و سابقه بیخوابی در خانواده اطلاعاتی کسب کند. برای درک بهتر مشکل خواب، ممکن است پزشک از شما بخواهد پرسشنامهای را پر کنید یا جزئیاتی از این قبیل عادتهای خواب از شما بخواهد:
-
چه مدت است که در به خواب رفتن مشکل دارید و جند روز در هفته نمیتوانید به درستی بخوابید؟
-
وقتی میخواهید بخوابید (در روزهای تعطیل و روزهای کاری) چه مدت طول میکشد به خواب بروید؟
-
چه مدت طول میکشد تا به خواب بروید، چند بار شب بیدار میشوید و چه مدت طول میکشد تا دوباره بخوابید؟
-
وقتی که از خواب بیدار میشوید چقدر احساس سرزندگی و شادابی میکنید؟ و در طول روز چقدر احساس کسلی و بیرمقی دارید؟
-
چه زمانی در روز تلویزیون نگاه میکنید؟
-
آیا در خواب خروپف میکنید و یا در نفس کشیدن مشکل دارید؟
برای یافتن مشکل خواب شما، پزشک ممکن است درباره مسائل زیر از شما اطلاعات بگیرد:
- هرگونه بیماری جسمی یا مشکل روانی.
- دربارهی داروهایی که مصرف میکنید.
- درباره وضعیت بارداری و یائسگی
- مصرف کافئین و الکل و حتی مصرف مواد مخدر
پزشک شما برای رد سایر مشکلات پزشکی که ممکن است روی خواب شما تأثیر بگذارد، معاینه فیزیکی و چکاپ بدنی انجام خواهد داد. او قلب و ریههای شما را معاینه میکند و به دنبال بیماریهای دیگر که باعث بیخوابی میشود مانند آپنه خواب میگردد.
آزمایشهای تشخیص اختلال بی خوابی
علاوه بر گرفتن شرح حال، پزشک ممکن است برای شما یک سری آزمایش تشخیصی بنوسید.
آزمایش پلی سومنوگرافی (مطالعه خواب):
برای بررسی سایر مشکلات خواب، مانند اختلالات ریتم شبانهروزی ، آپنه خواب و نارکولپسی.
آزمایش خون:
برای بررسی مشکلات تیروئید یا سایر بیماریهای جسمی که میتواند خواب را تحت تأثیر قرار دهد.
درمان بی خوابی در بزرگسالان
تغییر سبک زندگی اغلب میتواند به بهبود بیخوابی کوتاه مدت کمک کند.
عادتهای خواب سالم
- اتاق خوابتان را همیشه مرتب نگه دارید. در یک اتاق خنک و آرام بخوابید. از نور الایدی در اتاق خواب استفاده نکنید، زیرا باعث مختل شدن چرخه خواب میشود. اتاقتان را تاریک نگه دارید.
- زمان خواب و بیداریتان را تنظیم کنید، حتی برای آخر هفتهها.
- مصرف کافئین و قهوه را به حداقل برسانید.
- قبل از خواب ورزش نکنید. (ورزش در نزدیکی زمان خواب میتواند خوابتان را مختل کند.) ۵ تا ۶ ساعت قبل از خواب ورزش نکنید.
- در طول روز چرت کوتاه نداشته باشید.
- آخر شب و در هنگام خواب غذا نخورید.
- قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید.
مصرف دارو
- بنزودیازپینها: میتوانند اعتیادآور باشند و باید فقط برای چند هفته مصرف شوند.
- آگونیستهای گیرندههای بنزودیازپین: مانند زولپیدم، زالپلون و ازوپیکلون. عوارض جانبی ممکن است شامل اضطراب باشد. عوارض جانبی نادر ممکن است شامل واکنش شدید آلرژیک یا انجام فعالیتهای ناخواسته هنگام خواب مانند راه رفتن، غذا خوردن یا رانندگی باشد.
- آگونیستهای گیرنده ملاتونین: مانند راملتئون. عوارض جانبی نادر ممکن است شامل انجام فعالیتهایی در خواب مانند راه رفتن، غذا خوردن یا رانندگی یا واکنش شدید آلرژیک باشد.
- آنتاگونیستهای گیرندههای اورکسین: مانند سووروکسانت. این دارو برای افرادی که نارکولپسی دارند توصیه نمیشود.
مصرف داروهای خوابآور میتواند عوارض جدی در پی داشته باشد. بنابراین توصیه میشود در ابتدا سبک زندگیتان را تغییر دهید، و قبل از مصرف دارو حتما با پزشک مشورت کنید.
تاثیر مدیتیشن قبل از خواب بر اختلال بی خوابی
یکی از راههای درمانی برای رسیدن به آرامش درونی، مدیتیشن است. مدیتیشن میتواند در ابعاد مختلف موجب سلامت جسمی و روحی فرد شود. مدیتیشن موجب آرامش فرد و متعادل کردن فعالیت مغز میشود. مدیتیشن میتواند میزان کورتیزول سطح بدن را که رابطه مستقیمی با میزان استرس دارد کاهش دهد. انجام مدیتین قبل از خواب میتواند موجب کاهش میزان استرس، اضطراب و افسردگی فرد شود. اما چگونه مدیتیشن میتواند منجر به کاهش میزان استرس و اضطراب در فرد شود؟
- سعی کنید برای انجام مدیتیشن یک مکان مناسب و تمیز را انتخاب کنید. این محیط باید آرام باشد تا بتوانید با به راحتی تمرکز کنید.
- سعی کنید هر عاملی که موجب حواس پرتی شما میشود را خارج از دسترستان قرار دهید.
- روشهای بسیاری مختلفی برای مدیتیشن وجود دارد، شما باید با توجه به شرایط جسمی و روحی خود یکی از این روشها را انتخاب کنید. از بهترین روشهای مدیتیشن قبل از خواب میتوان به موراد زیر اشاره کرد:
- ذهن آگاهی و مدیتیشن اسکن بدن: این روش شامل تمرکز بر وضعیت فعی ذهن شما است. برای انجام این کار چشمان خود را ببندید و نفس عمیق بکشید. سپس از سر انگشتان خود تمرکز را آغاز کرده تا به کل بدن خود برسید. سعی کنید به احساسات خود، حال خوب، احساس تنش و… فکر کنید.
- مدیتیشن هدایت شده: این نوع مدیتیشن با هدف آرام سازی قبل از خواب و داشتن یک خواب آرامبخش کمک بسیاری میکند. این نوع مدیتیشن معمولا گوش دادن به فایلهای صوتی و پادکستهای مشاور و راهنما است. گوش دادن به سخنان کسی قبل از خواب میتواند تاثیر بسیاری در درمان اختلال بی خوابی فرد داشته باشد.
- مراقبه تمرکز: اگر شما هم ذهن سرگردانی دارید و نمیتوانید روی یک موضوع خاص تمرکز کنید، این نوع مراقبه میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. در واقع به شما کمک میکند تا بتوانید روی موضوعی خاص تمرکز داشته باشید. در این روش شما باید موضوعی را انتخاب کنید که بتوانید روی آن تمرکز کنید. مراقبه تمرکز روی ذهن فرد میتواند بسیاری تاثیرگذار باشد و البته این موضوع میتواند در زمینههای مختلفی چون جسمی،دیداری، شنیداری و.. باشد.
مواد گیاهی موثر برای درمان بی خوابی چیست؟
یکی از راههای درمان بیخوابی در افراد و رفع اختلال در خواب، استفاده از دمنوشهای گیاهی است. چای و دمنوشهای گیاهی از گذشته تا به امروز توانستهاند در درمان بیخوابی بسیار موثر عمل کنند. قرنهاست که از این داروهای گیاهی به عنوان آرامش دهنده و رفع اختلالات بیخوابی استفاده میکنند. اما کدامیک از گیاهان دارویی میتوانند درمان کننده بیخوابی باشند؟ گیاهان دارویی آرامبخش و درمان کننده بیخوابی عبارتنداز:
- اسطوخودوس: اسطوخودوس که در کشورهای اروپایی به نام گل لوندر شناخته شده است در درمان بیماریهای اعصاب و مشکلات روحی و روانی نقش مهمی دارند. این گیاه که خاستگاه آن به سمت مدیترانه بازمیگردد گلهای ریز بنفش رنگی دارد. اگر به دنبال خوابی آرام هستید میتوانید قبل از خواب شبانه از دمنوش لوندر استفاده کنید.
- بابونه: اپی ژنین موجود در چای بابونه میتواند درمان کننده بسیاری از اختلالات روحی و روانی فرد باشد. این آنتی اکسیدان میتواند روی خواب شبانه شما تاثیر بسیاری بگذارد. چای بابونه میتواند به کاهش اضطراب، استرس و اختلالات بیخوابی فرد کمک بسیاری کند. میتوانید یک ساعت قبل از خواب دمنوش بابونه را میل کنید تا خوابی آرام و شیرین داشته باشید.
- سنبل الطیب: این گیاه یک آرامبخش بسیار قوی است و از آن برای درمان بیماریهای روحی و روانی استفاده میکنند. اکنون از این گیاه در ساخت داروهای آرامبخش و ضد استرس استفاده میکنند. برای استفاده از دمنوش آن میتوانید سنبل الطیب را مانند چای دم کنید و از آن استفاده کنید.
- پوسته مگنولیا: این پوسته شبیه به چوب دارچین است و در طب سنتی از آن استفاده بسیاری میشود. اکنون بیش از ۱۰۰ سال است که از این گیاه دارویی برای درمان عارضههای بسیاری چون دل درد، گرفتگی بینی، ناراحتی شکم و… مورد استفاده قرار میگیرد.
- گل ساعتی: دمنوش این گیاه از تمام اجزای آن اعم از ساقه، گل، برگ و… تهیه میشود. استفاده از دمنوش گل ساعتی قبل از خواب میتواند تاثیر مثبتی در داشتن خوابی آرام داشته باشد.
- وارنگ بو: این گیاه عصارهای شبیه به نعنا دارد از این رو جزو خانواده نعناعیان به شمار میرود. عطر و بوی این گیاه به قدری لذت بخش است که برای درمان استرس و اختلالات بیخوابی از آن استفاده میکنند. این گیاه معطر سطح گابا در مغز را افزایش میدهد و همین امر منجر به آرامش فرد خواهد شد.
سوالات متداول
آیا تغییر در سبک زندگی میتواند درمان کننده اختلال بی خوابی باشد؟
برای درمان اختلالات بی خوابی، راه و روشهای بسیاری وجود دارد. تغییر سبک و شیوه زندگی فرد، یکی از رایجترین و مرسومترین راههای درمان بی خوابی و اختلال در خواب است.
آیا با استفاده از آزمایش خون میتوان به اختلال در خواب پی برد؟
با استفاده از آزمایش خون میتوان نارکولپسی و دیگر بیماریهای زمینهای را که میتواند منجر به اختلال در خواب فرد شود تشخیص داد.
چه زمانی باید برای عارضه اختلال در خواب به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر علائم بیخوابی یا اختلال در خواب برای مدت کوتاهی(سه هفته) ادامه داشته باشد، باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید.
بارزترین نشانه اختلال در خواب چیست؟
بیدار شدن مکرر در طول شب، سخت به خواب رفتن، عدم تمرکز و حواس پرتی از نشانههای بارز اختلال در خواب است
مشکل اصلی بی خوابی من من همین فکر کردن به اینکه اختلال بی خوابی دارم . و تنها علائم مشابه من بیدار شدن مکرر در طول تایم خواب ( با لرزش عجیبی در بدنم شاید بشه اسمش را استرس گذاشت) و سخت به خواب رفتم اما باید اضافه کنم در طول روز هیچ گونه احساس خواب الودگی یا عدم تمرکز و حواس پرتی ندارم و حافظه ام هم نسبت به بقیه حتی بهتر است با این موارد میشه راهنماییم کنید چگونه مشکل خوابم را برطرف کنم.
با درود؛
وقتی کم خوابی برای شما مشکلی ایجاد نکرده چه چیزی باعث نگرانی تان است؟ این نشان می دهد همان مقدار خواب برای شما کافیست ، هر زمان بیدار شدید فعالیت هایی که تمایل دارید را انجام دهید از فرصت خوبی که دارید در جهت اهدافتان استفاده کنید .
اینکه افراد فکر می کنند باید حتما ساعتی که در مقالات ذکر شده را در خواب بگذرانند کلی است ، ما باید افراد مختلف را موردی و بر اساس ویژگی های منحصر به فرد آنها بسنجیم.
و اما ،در این بخش مینویسم برای کسانی که نشانه های دیگری همزمان با کم خوابی دارند. نشانه هایی مانند؛ پر کاری جنسی یا هایپر سکچوالیتی Hypersexuality،
و بیش خوری ، حرافی ( storytelling )… این افراد بسته به مجموعه شرایط ی که دارند نیاز به مداخلات رواندرمانی دارند.
این دو مورد کاملا مجزا است، بخش اول بیماری تلقی نمی شود مگر نشانه های دیگری وجود داشته باشد، بخش دوم نیاز به رواندرمانی و بنا به شدت علائم دارو درمانی ،وجود دارد.
سپاس
سلام و ممنون از نگاه شما.
من شب ها ساعتها به بی عدالتی در مورد ثروتمند شدن افراد به دلیل رانت اختلاس مسولان عم شایسته سالالاری واین قبیل فکر میکنه وعاشق این هستم که مثلا در روهایم مرانب به گوش مسولین میرسانم لذا ساعتها میگذرد وخوابم ممیلرد.گاهی لورازپام یا کلونوزپام۲ میخورم که همـروی حافطه ام اثر میگذارد هم صبح بعدی دترم لطفا راهنمایب کنید
سلام همراه گرامی، توصیه می کنیم اگر این افکار الگوی خواب شما را به هم ریخته است برای دریافت قرص خواب متناسب با شرایط شما، به یک روانپزشک مراجعه کنید.
مطلب مفیدی بود ممنون