استرس و اضطراب بخشی از انسان‌بودن است و استرس با میزان و شدت کم می‌تواند به شما انگیزه دهد تا کارهای‌تان را پیش ببرید. حتی استرس شدید ناشی از بیماری جدی، ازدست‌دادن شغل، مرگ در خانواده یا یک رویداد دردناک زندگی می‌تواند بخشی طبیعی از زندگی باشد. اگر مدام در زندگی خود استرس شدید را تجربه کنید، سلامتی خود را تحت‌تأثیر قرار خواهید داد و باید درمان خانگی استرس را در برنامه خود قرار دهید. استرس مزمن تعادل عاطفی و همچنین سلامت کلی جسمی و روانی شما را تخریب می‌کند. اثرات مخرب استرس توانایی شما را برای تفکر واضح، عملکرد موثر و لذت‌بردن از زندگی محدود می‌کند.

فهرست مقاله

روش های درمان خانگی استرس

راهکارها و روش های درمان خانگی استرس می‌توانند به شما کمک کنند تا اضطراب خود را تا حدی مدیریت کنید، آن‌هم قبل از آنکه به سلامت شما آسیب بزند.

ممکن است تصور کنید نمی‌توانید برای مدیریت استرس خود هیچ کاری انجام دهید. بدهی‌ها خودشان پرداخت نمی‌شوند، هرگز ساعت‌های بیشتری در روز وجود نخواهد داشت، و مسئولیت‌های کاری و خانوادگی شما همیشه سخت خواهد بود، اما حقیقت این است که کنترل شما بر استرس و اضطراب‌تان بسیار بیشتر از آن چیزی است که فکر می‌کنید.

درک اینکه شما کنترل زندگی خود را در دست دارید، اساس درمان خانگی استرس است. برخی از روش های درمان خانگی استرس عبارت‌اند از:

۱. یک محوطه آرامش بخش برای خود بسازید ۱۲. از موقعیت‌های استرس‌زای غیرضروری اجتناب کنید
۲. تکنیک های ریلکسیشن را انجام دهید ۱۳. مهارت «نه»گفتن را بیاموزید
۳. مایندفولنس را تمرین کنید ۱۴. یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید
۴. برنامه روزمره و منظم داشته باشید ۱۵. سازش‌کردن با دیگران را یاد بگیرید
۵. فعالیت بدنی (ورزش) منظم داشته باشید ۱۶. احساسات و هیجان‌های خود را بروز دهید
۶. رژیم غذایی خود را برای کاهش استرس تنظیم کنید ۱۷. درمورد خواسته‌های خود قاطعانه برخورد کنید
۷. یک زمان مشخص را به استراحت اختصاص دهید ۱۸. در انجام‌دادن مسئولیت‌های‌تان تعادل داشته باشید
۸. محیط اطراف‌تان را تمیز و مرتب نگه دارید ۱۹. مواردی را که در کنترل شما نیست بپذیرید
۹. روابط اجتماعی سازنده داشته باشید ۲۰. خواب خود را تنظیم کنید
۱۰. در محیط خانه از رنگ‌های آرامش‌بخش استفاده کنید ۲۱. سعی کنید بخشش را بیاموزید
۱۱. عوامل استرس‌زا را شناسایی کنید ۲۲. پازل و بازی‌های فکری انجام دهید

بیشتر بخوانید: علائم استرس چیست؟ ۱۸ نشانه فیزیکی و روانی استرس

۱. یک محوطه آرامش‌بخش برای خود بسازید

یکی از روش های درمان خانگی استرس و اضطراب این است که در محل زندگی خود محوطه کوچکی را با موارد موردعلاقه خود بچینید. اگر به کتاب‌خواندن، موسیقی یا هر چیز دیگری علاقه دارید، می‌توانید موارد مربوط به آن را در این محوطه قرار دهید. تصور کنید می‌خواهید مکانی را بسازید که در هنگام استرس و اضطراب به آن پناه ببرید و به آرامش برسید. استفاده از گلدان‌های طبیعی، شمع‌های معطر، نقاشی‌ها یا عکس‌های آرامش‌بخش و … می‌تواند به شما در چیدمان این محیط کمک کند.

۲. تکنیک‌های ریلکسیشن را انجام دهید

استفاده از تکنیک‌های ریلکسیشن کمک می‌کند تا بتوانید استرس و اضطراب را به‌خوبی مدیریت کنید. این تکنیک از بهترین روش‌های درمان خانگی استرس و تپش قلب محسوب می‌شود. این تکنیک‌ها تنفس عمیق، یوگا، آرام‌سازی عضلانی و … را شامل است.

وقتی تمرین‌های ریلکسیشن را انجام می‌دهید، ضربان قلب شما کاهش می‌یابد، ماهیچه‌ها شل می‌شود و ذهن‌تان آرام‌تر می‌شود. ریلکسیشن به کاهش سطح هورمون‌های استرس در بدن کمک می‌کند و کاری می‌کند که احساس راحتی بیشتری داشته باشید. فعالیت‌هایی مانند حمام آب گرم، خواندن یک کتاب خوب یا گوش‌دادن به موسیقی آرام‌بخش نیز می‌توانند حس آرامش را ایجاد کنند و به شما کمک کنند موقعیت‌های استرس‌زا را به طور موثرتری مدیریت کنید.

مطالعه بیشتر: ریلکسیشن برای کاهش استرس چیست؟ ۲۲ تکنیک ریلکسیشن و نحوه استفاده از آن ها

۳. مایندفولنس را تمرین کنید؛ روش درمان خانگی استرس

یکی از روش های درمان استرس شدید در خانه مایندفولنس و تکنیک‌های آن محسوب می‌شوند. تکنیک‌های مایندفولنس به مدیریت استرس کمک می‌کنند و شما را به‌جای نگرانی درمورد گذشته یا آینده، بر لحظه حال متمرکز می‌کنند.

وقتی هوشیار هستید، به آنچه در حال حاضر اتفاق می‌افتد توجه می‌کنید. این کار می‌تواند افکار استرس‌زا را کاهش دهد؛ برای مثال، اگر نگران یک پروژه بزرگ در محل کار خود هستید، مایندفولنس می‌تواند به شما کمک کند آرام باشید و روی انجام‌دادن کار در زمان حال تمرکز کنید، نه‌آنکه در نگرانی ها گم شوید.

فعالیت‌های ساده‌ای مانند تنفس آگاهانه می‌تواند استرس را کاهش دهد. برای این کار کافی است که بر دم و بازدم خود تمرکز کنید. این کار کمک می‌کند شما احساس کنترل بر زندگی‌تان را بیشتر احساس کنید.

درمان استرس در خانه

از دست ندهید: تکنیک های ذهن آگاهی، ۶ تمرین ساده مایندفولنس

۴. برنامه روزمره و منظم داشته باشید

از روش‌های معمول درمان خانگی استرس این است که هر فرد برای خودش برنامه روزمره و منظمی داشته باشد. این برنامه براساس اولویت‌های فرد باید تنظیم شود تا از اهمال‌کاری و عقب‌ماندن کارها جلوگیری شود.

وقتی بدانیم در طول روز چه کارهایی را باید انجام دهیم، می‌توانیم با احساس آرامش بیشتر روز خود را بگذرانیم. حفظ یک روتین یا برنامه روزمره با ایجاد ساختار و قابلیت پیش‌بینی‌پذیری به درمان خانگی استرس کمک می‌کند.

وقتی برنامه مشخصی داشته باشید، می‌دانید انتظار چه چیزی را در چه زمانی داشته باشید. این مسئله اضطراب ناشی از نااطمینانی را کاهش می دهد؛ برای مثال، داشتن یک برنامه منظم صبحگاهی که یک صبحانه سالم و حرکات کششی را در بر می‌گیرد می‌تواند کمک کند روزتان را مثبت شروع کنید؛ همچنین باعث می‌شود برای مقابله با چالش‌ها آمادگی بیشتری داشته باشید. با پایبندی به یک روال مشخص، می‌توانید یک حس نظم و ثبات ایجاد کنید که مدیریت موقعیت های استرس‌زا را آسان‌تر خواهد کرد.

۵. فعالیت بدنی منظم داشته باشید

مطالعات دانشمندان نشان می‌دهد فعالیت جسمی کاهش علائم استرس در خانه و مدیریت آن می‌انجامید. ورزش باعث ازمیان‌رفتن استرس شما نمی‌شود، اما می‌تواند مقداری از شدت هیجان‌های منفی‌تان را کاهش دهد.

هنگامی که ورزش می‌کنید، بدن شما سطح هورمون‌های استرس، مانند کورتیزول، را نیز کاهش می‌دهد؛ به‌این ترتیب، فعالیت جسمی منظم کمک می‌کند احساس شادی و آرامش بیشتری داشته باشید؛ برای مثال، پیاده‌روی سریع، یک جلسه یوگا یا انجام‌دادن ورزش می‌تواند به‌سرعت خلق‌وخوی شما را بهبود ببخشد و نوعی درمان خانگی استرس محسوب می‌شود.

فعالیت بدنی منظم همچنین خواب را بهبود می‌بخشد، سطح انرژی را افزایش می‌دهد و به شما کمک می‌کند کنترل بیشتری بر استرس و اضطراب خود داشته باشید.

۶. رژیم غذایی خود را برای کاهش استرس تنظیم کنید

حفظ یک رژیم غذایی سالم و متناسب در کنترل استرس اهمیت زیادی دارد؛ زیرا برخی مواد غذایی مانند کافئین، الکل و … می‌توانند علائم استرس را تشدید کنند.

مصرف غذاهایی با مواد مغذی مانند ماهی سالمون، میوه، سبزیجات و … به حفظ سلامت مغز کمک می‌کنند؛ به‌این صورت، هورمون‌ها بهتر تنظیم خواهند شد.

بیشتر بخوانید: برای کاهش استرس چه بخوریم؟ ۲۰ خوراکی ضد استرس

۷. یک زمان مشخص را به استراحت اختصاص دهید

هر یک از ما در طول روز دغدغه‌های زیادی داریم و سعی می‌کنیم تا اضطراب‌های‌مان را مدیریت کنیم. یک روش درمان خانگی استرس و اضطراب اختصاص‌دادن زمان‌های خاصی به استراحت و نفس‌کشیدن است. استراحت با دادن فرصتی به ذهن و بدن شما برای استراحت و شارژ مجدد به مدیریت استرس کمک می‌کند.

وقتی از یک موقعیت استرس‌زا، حتی برای چند دقیقه، فاصله می‌گیرید، می‌توانید با چشم‌انداز تازه‌ای به مسائل بنگرید؛ برای مثال، اگر در محل کار احساس خستگی می‌کنید، پیاده‌روی کوتاه در بیرون یا نوشیدن یک فنجان چای می‌تواند به آرامش و کاهش تنش کمک کند.

فعالیت‌های زمان استراحت می‌تواند یک حرکت کششی پنج‌دقیقه‌ای، یک چرت کوتاه یا یک گپ کوتاه با یک دوست و … را در بر گیرد که به شما کمک کند تا استرس خود را مدیریت کنید.

۸. محیط اطراف خود را تمیز و مرتب نگه دارید

تمیزنگه‌داشتن محیط یکی از روش‌های درمان خانگی استرس با ایجاد فضایی منظم‌تر و آرام‌تر است. این کار می‌تواند به شما احساس آرامش و کنترل بیشتری بدهد.

وقتی اطراف‌تان مرتب باشد، پیداکردن چیزها و تمرکزکردن روی کارها راحت‌تر می‌شود و احساس هرج‌ومرج و اضطراب کاهش پیدا می‌کند؛ برای مثال، یک میز مرتب کمک می‌کند تا کار خود را با تمرکز بیشتری انجام دهید؛ یک آشپزخانه تمیز و منظم هم می‌تواند آشپزی را کم‌استرس کند.

کارهای ساده‌ای مانند مرتب‌کردن رختخواب در صبح، مرتب‌کردن بعد از غذا و مرتب‌کردن فضای زندگی‌تان می‌تواند به‌طور قابل توجهی به محیطی آرام تر و بدون استرس کمک کند.

۹. روابط اجتماعی سازنده داشته باشید

داشتن روابط اجتماعی سازنده کمک می‌کند فرد در لحظه‌های بحرانی و استرس‌زا بتواند حمایت اطرافیان را داشته باشد. روابط اجتماعی سازنده به فرد احساس ارزشمندی، عزت‌نفس و حمایت‌شدن می‌دهد.

سعی کنید با آدم‌هایی که شما را دوست دارند و به شما انرژی مثبت می‌دهند ارتباط بیشتری برقرار کنید؛ همچنین از افرادی که به شما احساس خوبی منتقل نمی‌کنند فاصله بگیرید.

مطالعه بیشتر: مدیریت استرس چیست؟ ۱۵ روش کنترل استرس

۱۰. استفاده از رنگ‌های آرامش‌بخش در محیط خانه

درباره تأثیر رنگ بر خلق‌وخوی افراد مطالب زیادی گفته شده است. شاید شنیده باشید که قرمز شما را گرسنه می‌کند، نارنجی شما را هیجان‌زده و سیاه احساسات را کسل‌کننده می‌کند. حقیقت این است که نحوه واکنش شما به رنگ، تحت‌تأثیر تجربه و فرهنگ زندگی شماست؛ بنابراین آنچه برای شما و دیگران آرامش بخش است ممکن است متفاوت باشد.

بااین‌حال نمی توان انکار کرد که رنگ‌ها می‌توانند بر احساس شما تأثیر بگذارند؛ بنابراین زمانی را صرف کنید تا بفهمید چگونه رنگ‌ها بر روحیه شما تأثیر می‌گذارد. رنگ سبز را تسکین‌دهنده می‌دانید؟ آیا آبی اعصاب شما را آرام می‌کند؟ صورتی به شما احساس آرامش می‌دهد؟ آیا رنگ زرد لبخند به لب شما می‌آورد؟ هنگامی که متوجه شدید کدام رنگ‌ها به شما احساس آرامش می‌دهند و شما را آرام می‌کنند. سعی کنید آن سایه‌ها و رنگ‌ها را در طراحی اتاق خود بگنجانید.

درمان خانگی استرس و اضطراب

۱۱. عوامل استرس‌زا را شناسایی کنید

مدیریت استرس با شناسایی عوامل استرس زا در زندگی شما شروع می‌شود. شناسایی این عوامل استرس زا به‌آن سادگی نیست که به نظر می‌رسد. درحالی‌که شناسایی عوامل استرس‌زای اصلی، مانند تغییر شغل، مهاجرت یا طلاق، آسان است، تعیین منابع استرس مزمن می‌تواند پیچیده‌تر باشد.

۱۲. از موقعیت‌های استرس‌زای غیرضروری اجتناب کنید

برخی از موقعیت‌های استرس‌زا بخش اجتناب‌ناپذیر از زندگی روزمره هستند، اما از برخی موقعیت‌های دیگر استرس‌زا می‌توان اجتناب کرد؛ مثلاً اگر فردی در اطراف شما استرس و اضطراب را در شما برمی‌انگیزد، می‌توانید از او دوری کنید. برای درمان خانگی استرس اجتناب از موقعیت‌های استرس‌زا با کاهش تعداد چالش‌ها و فشارهایی که با آن‌ها مواجه می‌شوید مؤثر خواهد بود و به شما این امکان را می‌دهد بر جنبه‌های مثبت و کنترل‌شدنی‌تر زندگی تمرکز کنید.

برای مثال، اگر می‌دانید که مکان‌های شلوغ شما را مضطرب می‌کند، خرید در ساعت‌های خلوت‌تر می‌تواند این تجربه را دلپذیرتر کند؛ همچنین اگر برخی از تعاملات اجتماعی استرس‌زا هستند، تعیین مرزها یا ردکردن مؤدبانه دعوت‌ها می‌تواند به محافظت از سلامت روانی شما کمک کند.

از دست ندهید: تفاوت استرس و اضطراب در روانشناسی چیست؟

۱۳. مهارت «نه»گفتن را بیاموزید

داشتن مهارت «نه»گفتن به مدیریت استرس کمک می‌کند و از قبول مسئولیت‌ها و تعهدات بیش‌ازحد جلوگیری می‌کند که می‌توانند احساس خستگی و فرسودگی را رقم بزند. وقتی به چیزهایی نه می‌گویید که وقت، انرژی یا علاقه‌ای برای آن‌ها ندارید، از سلامت روان خود محافظت می‌کنید؛ به‌این ترتیب، مطمئن می‌شوید که انرژی کافی برای رسیدگی به آنچه واقعاً مهم است دارید.

برای مثال، اگر زمانی که در حال حاضر مشغول هستید، یکی از همکاران از شما بخواهد که در یک پروژه اضافی کمک کنید، ردکردن مؤدبانه می‌تواند از استرس اضافی جلوگیری کند. این کار به شما امکان می‌دهد روی کارهای فعلی خود تمرکز کنید؛ پس مهارت «نه»گفتن به‌عنوان یک درمان خانگی استرس و تپش قلب در مواقع لزوم به شما کمک می‌کند تعادل داشته باشید؛ همین‌طور کمک می‌کند از فرسودگی شغلی جلوگیری کنید و مدیریت استرس در زندگی را آسان‌تر می‌کند.

۱۴. یوگا و مدیتیشن را امتحان کنید

طبق مطالعات، یوگا حرکت‌های بدنی، مدیتیشن، ورزش سبک و تنفس کنترل‌شده را ترکیب می‌کند. همگی این‌ها نوعی درمان خانگی استرس و اضطراب محسوب می‌شوند. احتمالاً از یک جلسه یوگا نیز آرامش‌خاطر به دست خواهید آورد، اما اگر آن را به‌روشی ثابت در زندگی خود بگنجانید، احتمالاً در بلندمدت کاهش استرس و اضطراب‌تان را برای‌تان رقم می‌زند.

۱۵. سازش‌کردن با دیگران را یاد بگیرید

سازش با دیگران به درمان خانگی استرس ازطریق ایجاد یک محیط هماهنگ‌تر به کاهش تعارض‌ها و سوءتفاهم‌ها کمک می‌کند. وقتی شما و دیگران در بحث‌های خود یک حد وسط پیدا می‌کنید، روابط بهتر و تنش کمتر را تجربه خواهید کرد؛ برای مثال، اگر شما و یکی از هم اتاقی‌های‌تان درباره کارهای خانه با هم اختلاف‌نظر دارید، موافقت با تقسیم وظایف به‌گونه‌ای که مناسب هر دوی شما باشد، می‌تواند از مشاجره جلوگیری و شرایط زندگی آرام‌تری ایجاد کند.

سازش نشان می‌دهد که شما برای نیازهای دیگران و همچنین نیازهای خود ارزش قائل هستید و این مسئله به کاهش تنش و استرس در فضای اطراف‌تان خواهد انجامید.

بیشتر بخوانید: رفع استرس فوری؛ ۲۸ راه برای کاهش استرس در چند دقیقه

۱۶. احساسات و هیجانات خود را بروز دهید

بیان احساسات به مدیریت استرس کمک می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا احساسات فروخورده را رها کنید و از دیگران حمایت کنید. صحبت‌کردن درمورد احساسات‌تان می‌تواند تسکین‌آور باشد و به شما کمک کند تا احساسات‌تان را بهتر درک کنید؛ برای مثال، به‌اشتراک‌گذاشتن نگرانی‌های‌تان با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده می‌تواند باعث شود احساس کنید که شنیده می شوید و کمتر تنها هستید. نوشتن خاطرات روزانه نیز می‌تواند راهی عالی برای بیان افکار و کاهش استرس باشد.

با رهاکردن احساسات خود، به‌جای پنهان‌نگه‌داشتن آن‌ها، می‌توانید از ایجاد احساسات جلوگیری کنید و احساس تعادل و آرامش بیشتری داشته باشید. ابراز احساسات می‌تواند به روابط قوی‌تر و احساس بهتری از رفاه بینجامد.

درمان خانگی استرس و تپش قلب

۱۷. درمورد خواست‌های خود قاطعانه برخورد کنید

قاطعیت درمورد درخواست‌های خود یکی از روش‌های درمان خانگی استرس است. این‌گونه اطمینان حاصل می‌کنید که نیازها و مرزهای شما به‌وضوح بیان می‌شوند و به آن‌ها احترام گذاشته می‌شود. وقتی قاطع هستید، با اعتمادبه‌نفس خواسته‌های خود را ابراز می‌کنید؛ همچنین بدون آنکه پرخاشگری کنید، از حقوق خود دفاع می‌کنید.

برای مثال، اگر در محل کار بیش‌ازحد مشغله دارید، با آرامش به رئیس خود بگویید که به زمان یا کمک بیشتری نیاز دارید. قاطعیت به جلوگیری از سوءتفاهم و رنجش کمک می‌کند؛ زیرا دیگران دقیقاً می‌دانند که شما به چه چیزی و چرا نیاز دارید. این ارتباط واضح به روابط بهتر و محیط دوستانه‌تری می‌انجامد و به شما کمک می‌کند تا استرس خود را مدیریت کنید.

۱۸. در انجام‌دادن مسئولیت‌های خود تعادل داشته باشید

داشتن تعادل در مسئولیت‌ها به مدیریت استرس کمک می‌کند و اطمینان می‌دهد که در یک‌ بازه زمانی درگیر وظیفه‌های بیش‌ازحد نمی‌شوید؛ همچنین به شما این امکان را می‌دهد تا روی چیزهای مهم تمرکز کنید و رفاه خود را حفظ کنید.

۱۹. مواردی را که در کنترل شما نیست بپذیرید

برخی از منابع استرس اجتناب‌ناپذیر هستند. شما نمی‌توانید از عوامل استرس‌زا، مانند مرگ یکی از عزیزان، یک بیماری جدی یا یک رکود اقتصادی، جلوگیری کنید یا آن‌ها را تغییر دهید. در چنین مواردی بهترین راه برای مقابله با استرس این است که همه‌چیز را همان‌طور بپذیرید که هستند.

پذیرش ممکن است دشوار باشد، اما در درازمدت، آسان‌تر از مقابله با شرایطی است که نمی‌توانید تغییر دهید.

۲۰. خواب خود را تنظیم کنید؛ از روش های درمان خانگی استرس و اضطراب

تنظیم خواب با اطمینان از اینکه بدن و ذهن شما استراحت لازم برای عملکرد صحیح را دریافت می‌کند، به درمان خانگی استرس و تپش قلب کمک می‌کند. وقتی یک برنامه خواب ثابت داشته باشید، خلق‌وخو، تمرکز و سلامت کلی شما را بهبود می‌بخشد و مقابله با چالش‌های روزانه را آسان‌تر می‌کند.

برای مثال، رفتن به رختخواب و بیدارشدن در ساعتی مشخص هر روز به تنظیم ساعت داخلی شما کمک می‌کند و به خواب باکیفیت‌تر می‌انجامد. این ثبات می‌تواند احساس خستگی و تحریک‌پذیری را کاهش دهد و شما را دربرابر استرس مقاوم‌تر کند.

خواب کافی همچنین از عملکرد مغز و ثبات عاطفی پشتیبانی می‌کند و به شما کمک می‌کند در طول روز آرام و متمرکز بمانید.

از دست ندهید: استرس مزمن چیست؟ علائم، عوارض و درمان اضطراب مزمن

۲۱. سعی کنید بخشش را بیاموزید

اینکه بخشش را بیاموزیم، با رهاکردن احساسات منفی، مانند خشم و رنجش، به مدیریت استرس کمک می‌کند. وقتی کسی را می‌بخشید، این بخشش شما را از بار عاطفی منفی رها می‌کند و به شما اجازه می‌دهد با قلبی سبک‌تر به جلو حرکت کنید؛ برای مثال، اگر دوستی در گذشته به شما آسیب رساند، نگه‌داشتن آن کینه می‌تواند استرس و تنش مداوم ایجاد کند.

با انتخاب بخشش، منفی‌بودن را رها می‌کنید و دری را به‌سوی شفا و آرامش باز می‌کنید. بخشش به‌معنای فراموش‌کردن یا توجیه رفتار نیست، بلکه به شما کمک می‌کند تا سلامتی خود را در اولویت قرار دهید و از میزان استرس بکاهید.

درمان خانگی اضطراب

۲۲. پازل و بازی‌های فکری انجام دهید

شما باید زمانی را برای لذت‌بردن از یک فعالیت ذهنی، مانند بازی‌های فکری، پازل و …، اختصاص دهید. سعی کنید هر روز کاری را انجام دهید که احساس خوبی به شما بدهد و  به کاهش استرس شما کمک می‌کند.

لازم نیست حتما زمان زیادی را صرف انجام‌دادن این فعالیت‌ها کنید؛ حتی ۱۵ تا ۲۰ دقیقه هم می‌تواند مؤثر باشد.

مطالعه بیشتر: اضطراب پنهان؛ علائم، علت و درمان استرس پنهان

پرسش‌های متداول

در ادامه به پرسش‌های رایج شما درمورد درمان خانگی استرس شدید در خانه پاسخ داده‌ایم.

چگونه می‌توانم یک فضای آرامش‌بخش در خانه ایجاد کنم؟

گوشه‌ای آرام و مخصوص خود را در خانه در نظر بگیرید و با صندلی راحت، نور ملایم و دکوراسیون آرام‌بخش برای فعالیت‌هایی مانند مطالعه یا مدیتیشن، آن را آماده کنید.

چرا داشتن یک روتین روزمره برای مدیریت استرس مهم است؟

یک روتین روزمره ساختار و قابلیت پیش‌بینی‌بودن را فراهم می‌کند و با کنترل‌کردن و متعادل‌کردن روز شما، به کاهش اضطراب و درمان خانگی استرس کمک می‌کند.

چند راه سریع برای حفظ آرامش و کاهش استرس چیست؟

راه‌های سریع درمان خانگی استرس عبارت‌اند از: پیاده‌روی کوتاه، نوشیدن یک فنجان چای یا تمرینات تنفس عمیق برای استراحت و کسب آرامش.

چرا ابراز احساسات برای مدیریت استرس مهم است؟

ابراز احساسات تسکین عاطفی را رقم می‌زند و  به شما کمک می‌کند احساسات خود را بهتر درک کنید و از حمایت دیگران برخوردار شوید و استرس خود را کاهش دهید.


منابع: mayoclinic, webmd, verywellmind, helpguide

روان درمان، سامانه رزرو «آنلاین» روانشناس و روانپزشک و دیگر حوزه های پزشکی و سلامت به شما کمک می‌کند بهترین متخصصان را در محدوده زندگی خود در سراسر کشور انتخاب کنید و از آن‌ها به‌صورت آنلاین نوبت رزرو کنید.