چرا از تنها ماندن میترسیم؟
همه ما در کودکی از تنها ماندن ترس زیادی داشتیم و به اشکال مختلف از آن اجتناب میکردیم. اما برخی افراد بار سنگین این ترس را تا بزرگسالی با خود حمل میکنند و از تنها ماندن با خویشتن خویش ترس زیادی دارند. اگر پای صحبت این اشخاص بنشینیم، مشاهده میکنیم که بهخاطر فرار از تنهایی، وقت خود را با دوستانی میگذرانند که از همنشینی با آنها هیچ لذتی نمیبرند، یا از روی اجبار ساعتها با تلفن صحبت میکنند تا مجبور نباشند با خود روبهرو شوند یا بلافاصله پس از وارد شدن به آپارتمان خود، تلویزیون یا رادیو را روشن میکنند تا سکوت فضا را پر کنند. حتی در برخی موارد مشاهده شده است که فرد فقط بهخاطر ترس از تنهایی اقدام به ازدواج یا مادر شدن کرده است.
ترس از تنهایی یک اختلال روانشناختی است؟
برخی افراد چنین تصور میکنند که بهخاطر اجتماعی بودن و نشاط زیادی که دارند، از احساس تنهایی گریزان هستند و حتی گاهی به این موضوع افتخار هم میکنند. اما همانطور که در قسمت قبل بیان شد، این ترس میتواند کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار داده و حتی به اتخاذ تصمیمات غلط مانند یک ازدواج نامناسب یا فرزند آوری در شرایط نامساعد منجر شود. بنابراین، ترس از تنهایی میتواند یک اختلال روانشناختی باشد که نیاز به درمان دارد.
مونوفوبیا یا ترس از تنهایی چیست؟
مونوفوبیا ترس از تنهایی است. این اصطلاح فراگیر شامل چندین ترس مجزا است که ممکن است علت مشترکی داشته باشند یا نداشته باشند، مانند ترس از:
- جدا بودن از یک فرد خاص
- تنها بودن در خانه
- حضور در جمع به تنهایی
- احساس انزوا یا نادیده گرفته شدن
- تجربه خطر در تنهایی
- تنها زندگی کردن
- تنهایی
مونوفوبیا با نامهای اتوفوبیا، ارموفوبیا و ایزولوفوبیا نیز شناخته میشود. مونوفوبیا یک فوبی خاص است، به این معنی که شامل ترس از یک موقعیت خاص است. هنگامی که با احساس تنهایی مواجه میشود، فردی که تک هراسی دارد، اضطراب شدیدی را تجربه میکند.
لازم به ذکر است که ترس از تنهایی را با نامهای اتوفوبیا (Autophobia)، ایزولوفوبیا (Isolophobia) و ارموفوبیا (Eremophobia) نیز میخوانند.
علائم ترس از تنهایی کدامند؟
مبتلایان وقتی تنها میشوند، علائم اختلال اتوفوبیا را بروز میدهند. علائم این اختلال شامل موارد زیر است:
- بهشکل وسواس گونهای نگران تنها ماندن هستند.
- از اینکه چه اتفاقی میافتد در حالیکه تنها هستند، هراس شدیدی دارند.
- هنگام تنها بودن احساس جدا شدن از بدن خود را دارند.
- بروز لرزش، تعریق، درد قفسه سینه، سرگیجه، تپش قلب، فشار خون بالا و حالت تهوع به هنگام تنها بودن یا در شرایطی که میدانند به زودی تنها میشوند.
- احساس ترس شدید هنگام تنها بودن یا در شرایطی که میدانند بهزودی تنها میشوند.
- تمایل بیش از حد برای فرار در مواقعی که تنها هستند.
- اضطراب از اینکه ممکن است تنها شوند.
- حملات پانیک
پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانشناسان را در کوتاهترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
علل ترس از تنهایی چیست؟
بهطور کلی علت بروز ترس از تنهایی دقیقاً مشخص نیست. اما ترس از تنها ماندن انواع مختلفی دارد که هر یک از انواع آن، دلایل روانشناختی خاص خود را دارند. برای نمونه، ترس از تنها بودن در مکانهای شلوغ ممکن است با شرایطی مانند هراس اجتماعی و یا آگروفوبیا مرتبط باشد. آگروفوبیا اعتماد به نفس فرد را تضعیف کرده و سبب میشود که نتواند کاری را بهتنهایی انجام دهد و بدین ترتیب به ترس از تنها ماندن منجر میشود.
ممکن است چالش تنها ماندن با خود، ناشی از خاطرات تروماتیک (آسیبزای روحی) از موقعیتهای خطرناک در گذشته یا احساس عدم کفایت در برابر شرایط اورژانسی باشد. این مهمترین دلیلی است که سبب میشود فرد از تنها ماندن در منزل خود هراس داشته باشد.
ممکن است دلایل قانونی در پشت احساس ترس وجود داشته باشند. برای مثال اگر کسی در محلهای زندگی کند که میزان جرم و جنایت در آن بالا است، ترس ناشی از وقوع جرم در ذهن او شکل میگیرد و سبب میشود که فرد فراتر از حد معقول به اقدامات احتیاطی و ایمنی در مواقع تنهایی بپردازد.
مطلب مرتبط: طرحواره انزوای اجتماعی چیست؟ نشانه ها، علل و درمان
شناسایی ترس از تنهایی یا مونوفوبیا
برای تشخیص مونوفوبیا، پزشک شما یک شرح حال و فیزیکی میگیرد و مطمئن میشود که بیماری دیگری دلیل علائم شما نیست. آنها به دنبال نشانههایی میگردند که نشان میدهد ترس شما از تنهایی به اندازهای شدید است که زندگی روزمره شما را مختل کند. مانند سایر فوبیاها، احساس عصبی یا ناراحتی برای تشخیص کافی نیست.
اگر تکهراسی دارید، تنها بودن (یا در برخی موارد، تصور اینکه تنها هستید) ترس یا اضطراب فوری را برانگیخته و منجر به الگوی اجتناب میشود. برای تشخیص، علائم فوبیا باید حداقل به مدت شش ماه وجود داشته باشد.
علل
مشخص نیست چه چیزی باعث ایجاد شرایطی مانند مونوفوبیا میشود. ممکن است به دلیل یک تجربه آسیب زا که در حالی که تنها ماندهاید ایجاد شده باشد، یا ممکن است این رفتار را از یکی از اعضای خانواده یا دوست نزدیک خود یاد گرفته باشید.
همچنین این امکان وجود دارد که ناملایمات دوران کودکی در تکهراسی نقش داشته باشد. کودکان ممکن است پس از تجربه موارد زیر دچار ترس از تنها ماندن شوند:
- سو استفاده کردن
- مرگ یکی از والدین
- طلاق
- خشونت خانگی
- مشکلات اقتصادی درون خانواده
- جدایی طولانی مدت از والدین
- بی توجهی
- سوء مصرف مواد والدین یا بیماری روانی
- بیماری جدی یکی از اعضای خانواده
احساس تنهایی و چالش با خودتنظیمی نیز ممکن است باعث تکهراسی شود. این وضعیت ممکن است با احساس بیکفایتی در صورت بروز یک موقعیت اضطراری مرتبط باشد، یک نگرانی رایج برای بسیاری از افرادی که از تنها ماندن حتی زمانی که در خانه خود هستند میترسند.
همچنین ممکن است دلایل موجهی برای احساس ترس داشته باشید، مثلاً اگر در محله ای زندگی میکنید که میزان جرم و جنایت بالایی دارد. به طور کلی، این ترسها نباید نحوه زندگی شما را تعیین کنند، فراتر از تشویق شما به انجام اقدامات احتیاطی منطقی ایمنی.
مطالعه بیشتر: افسردگی دوران سربازی چیست؟ راه های موثر برای مقابله
بیماریهای همراه
مونوفوبیا ویژگیهای مشترکی با چندین شرایط دیگر دارد، مانند:
- آگورافوبیا یا ترس از ناتوانی در فرار از یک موقعیت خطرناک یا استرسزا
- وابستگی به هم که میتواند باعث ناراحتی در هنگام دوری از شریک زندگی شود
- اختلال اضطراب فراگیر (GAD)، که شامل نگرانی بیش از حد در موقعیتهای مختلف است
- اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، که میتواند در نتیجه تروما ایجاد شود
- اختلال اضطراب اجتماعی (SAD)، که با نگرانی از تماشای یا قضاوت شدن در جمع مشخص میشود
- در کودکان، اضطراب دلبستگی و اختلال اضطراب جدایی ممکن است برخی از علائم مشابه تک هراسی را نشان دهد. اضطراب دلبستگی زمانی ایجاد میشود که کودک نتواند رابطهای امن با مراقب برقرار کند. بزرگسالی با این دلبستگی…
- اضطراب جدایی بخشی طبیعی از رشد اولیه دوران کودکی است. با این حال، اگر کودکی پریشانی شدیدی را تجربه میکند که تا دوران کودکی ادامه دارد، ممکن است نشانهای از اختلال اضطراب جدایی در کودکان باشد. بزرگسالان نیز میتوانند اضطراب جدایی را تجربه کنند.
راهکارهای رفع ترس از تنهایی
برای کاهش ترس از تنهایی راهکارهایی وجود دارند که برخی اوقات خود افرادی که از این مشکل رنج میبرند نیز ناخودآگاه انجام میدهند.
اگر شما از وقوع سرقت یا ورود افراد غریبه به محل سکونت خود ترس دارید، لازم است که موارد امنیتی که اطمینان خاطر شما را فراهم میکنند، رعایت کنید. چراکه ترس شما در واقع علامت هشداری است که به شما میگوید که محیط خود را امن سازید.
در مرحله بعدی لازم است که روی توانایی خودتنظیمی خود کار کنید. بسیاری از افرادی که از تنهایی هراس دارند، گزارش کردهاند که تمرینات آرامشبخش، سطح اضطراب آنها را پایین آورده و حتی میتواند از حمله هراس جلوگیری کند. تنفس هدفمند، مدیتیشن و آروماتراپی بهترین تکنیکهای ایجاد آرامش هستند و در هر مکانی هم قابل استفاده میباشند.
البته چنین راهکارهایی بهعنوان درمان ترس از تنهایی تلقی نمیشوند و برای رفع هراس از تنهایی لازم است که فرد به روانشناس یا روانپزشک مراجعه نماید.
ترس از تنهایی چگونه درمان میشود؟
مانند همه فوبیاها، ترس از تنها ماندن به خوبی به انواع گزینههای درمانی پاسخ میدهد. افراد مبتلا به مونوفوبیا ممکن است از دارو و درمان سود ببرند. درمان شما احتمالا بر روی موارد زیر متمرکز خواهد شد:
کاهش ترس و اضطرابی که در زمانی که تنها هستید تجربه میکنید، به تدریج توانایی خود را برای تنها بودن بیشتر کنید.
-
رفتاردرمانی شناختی (CBT)
این نوع درمان به افراد روشهای عملی مقابله با اضطراب را در طی مدتی که تنها هستند، آموزش میدهد. طبق آمار انستیتوی ملی بهداشت روانی، حدود ۷۵ درصد از افراد مبتلا به انواع فوبیاهای خاص میتوانند با استفاده از CBT بر مشکل خود غلبه کنند.
-
مواجههدرمانی
بر اساس تحقیقات انجامشده در دانشگاه اکسستر انگلستان، مواجههدرمانی به شکستن چرخه اجتناب در افرادی که فوبیای خاصی دارند و از روبرو شدن با آن گریزان هستند، کمک میکند. در اتوفوبیا، ترس از تنها ماندن باعث میشود که افراد از وقتگذرانی با خود اجتناب کنند. هر موقع این افراد از تنهایی اجتناب میکنند، فکر اینکه مجبور باشند در آینده بهتنهایی وقت خود را صرف کنند، اضطراب بیشتری را نسبت به گذشته در آنها ایجاد میکند. با قرار گرفتن مکرر فرد در معرض فوبیای خود البته بهصورت كنترلشده، اين چرخه اجتناب قطع میشود و تحمل آنها نسبت به گذراندن وقت در تنهايي افزايش ميیابد.
-
دارودرمانی
در اغلب موارد، رواندرمانی بهتنهایی در درمان اتوفوبیا موفق است. اما گاهی اوقات داروهایی برای کاهش علائم فرد تجویز میشوند تا به سیر درمان فرد از طریق رواندرمانی کمک کنند. متخصص روان ممکن است در ابتدای درمان این داروها را تجویز کند یا به شما دستور دهد که از آنها در موقعیتهای خاص یا بهصورت کوتاهمدت استفاده کنید.
برخی از داروهای متداول برای مبتلایان به اتوفوبیا عبارتند از:
مسدودکنندههای بتا: این داروها تحریک ناشی از آزاد شدن آدرنالین در بدن را از بین میبرند. آدرنالین یک ماده شیمیایی است که در صورت اضطراب در بدن فرد آزاد میشود.
آرامبخشها: آرامبخشهای بنزودیازپین میتوانند با کم کردن مقدار اضطرابی که احساس میکنید، به آرام کردن شما کمک کنند. این داروها باید با احتیاط مصرف شوند، زیرا میتوانند اعتیادآور باشند. این امر بهویژه برای افرادی که سابقه وابستگی به مواد مخدر یا الکل را دارند، صادق میباشد.
مقابله با مونوفوبیا
احساس ناتوانی در تنهایی میتواند سفر کردن، انجام امور و تجربه بسیاری از جنبههای زندگی را سخت کند. ممکن است حفظ دوستیها و روابط عاشقانه قابل توجهی داشته باشید، زیرا دیگران ممکن است اضطراب شما را رفتاری کنترل کننده یا چسبنده ببینند.
اگر دچار مونوفوبیا هستید، مهم است که به دنبال درمان باشید و از توصیههای پزشک خود پیروی کنید. آنها میتوانند به شما کمک کنند تا راهبردهای مقابلهای در خانه را که میتوانید برای کاهش اضطراب خود از آنها استفاده کنید، بیابید. این تکنیکها میتواند شامل موارد زیر باشد:
- نفس عمیق
- مراقبه
- آرامش پیشرونده عضلانی
- تجسم
- یوگا
ممکن است متوجه شوید که سر و صدای پسزمینه در موقعیتهایی که مجبورید تنها باشید، حواستان را پرت میکند. حمل یک اسباببازی تحریککننده همچنین میتواند به شما چیزی برای تمرکز در هنگام حضور در جمع برای کاهش اضطراب بدهد، مانند حمل یک کتاب یا تبلت، فقط مراقب باشید که این به یک رفتار اجتنابی تبدیل نشود.
همچنین ممکن است اطمینان حاصل کنید که خطرات مشروعی که ممکن است باعث ترس شما شود را به حداقل برسانید، راحت باشید. این میتواند به این معنی باشد که مطمئن شوید خانه شما ایمن است یا اطمینان حاصل کنید که در یک مکان قانونی خطرناک تنها نیستید.
همچنین میتوانید برای مقابله با تکهراسی به سیستم پشتیبانی خود مراجعه کنید. اگر از شخص خاصی دور هستید، صحبت با تلفن یا آنلاین ممکن است به کاهش ناراحتی فوری شما کمک کند. برخی خانوادهها حتی مراسمی مانند خوردن یک وعده غذایی برای شام یا ارسال ایمیلهای ویژه در زمان مشخص هر شب برای احترام گذاشتن به روابط خود در زمانی که از هم جدا هستند، ایجاد میکنند.
اگر نیاز به مشاوره حضوری، تلفنی یا آنلاین دارید روی دکمه زیر کلیک کنید
و اما خبر خوب!
برخلاف اغلب اختلالات روانشناختی که درمان قطعی نداشته یا درمان آنها بهسختی انجام میشود، اختلالات فوبیا از جمله اتوفوبیا در صورت مراجعه به روانشناس به راحتی درمان میشوند. علاوه بر این، برخی اوقات اتوفوبیا به ترسهای دیگر وابسته است و رواندرمانگر شما میتواند یک برنامه درمانی اختصاصی که تمامی فوبیاهای شما را برطرف کند، برای شما در نظر بگیرد. تنها شرط آن این است که فرد بهصورت منظم در جلسات مشاوره حضور پیدا کند.
نویسنده: میترا سیفان – روانشناس
سوالات متداول
- درمانهای دارویی ترس از تنهایی یا مونوفوبیا کدامند؟
در واقع مسدودکنندههای بتا و آرامبخشها از درمانهای دارویی ترس از تنهایی هستند. - روشهای درمان ترس از تنهایی خفیف کدام است؟
تماس با دوستان و آشنایان، قدم زدن با دوستان، برنامه ریزی برای انجام کار، پیوستن به گروه برای انجام فعالیت و… از روشهای درمان ترس از تنهایی خفیف میباشند.
خوانندگان محترم چنانچه سوالی در زمینه انواع فوبیا، هراس و ترس دارید در قسمت نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت پاسخگو باشیم.
در ادامه بهترین متخصصان رواندرمانی فردی را در سراسر کشور معرفی خواهیم کرد، شما با مراجعه به پروفایل متخصص مربوطه میتوانید وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو کنید.
پزشک خوب، سامانه آنلاین رزرو اینترنتی نوبت از روانشناسان و روانپزشکان و سایر تخصص های حوزه سلامت است که به شما کمک میکند بهترین متخصصان را در کوتاه ترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کرده و وقت خود را به صورت “آنلاین” رزرو نمایید.
سلام من سیزده سالمه پدر و مادرم شاغلن من خیلی از تنهایی میترسم وقتی تنهام از جام تکون نمیخورم و احساس میکنم چند نفر دارن منو نظاره میکنن و تلوزیون رو روشن میکنم که باعث میشه یه ذره از ترسم کم بشه و همه برقا رو روشن میکنم ترسم وقتی شب میشه هزار برابر میشه همش بعد یه فیلم ترسناک شروع شد میشه بهم یه راه حل بگین
با درود فرزند ارزشمندم؛ تلاش میکنم تاجایی که امکانپذیر هست کمک کنم، زندگی با ترس روی چه چیزی اثر گذاشته : تحصیل، ارتباط بین فردی ، خواب… هر چه هست نیاز به بررسی دقیق دارد. ابتدا ترست را با والدینت مطرح کن و به آنها بگو که نیاز به روان شناس داری، و برای متقاعد کردن آنها این کامنت را پیشنهاد کن تا بنده از والدینت خواهش کنم حتما اینکار را برای آسایش روحی فرزندشون انجام دهند . اگر شبها موقع خواب ترس داری از پدر و یا مادر خواهش کن کنار تو بخوابند، جاهایی که ترس داری تنها نباشی تا مراجعات خود را به روانشناس کودک و نوجوان، شروع کنی. این موارد برای خیلی از افراد پیش میاد و گذراست درخواست کمک کن تا راحت از این مرحله عبور کنی.
درود ، من ب مدت ۱۳ سال جدا از خانواده زندگی کردم و در شهرهای دیگر . حالا بعد ۱۳ سال ک برگشتم . همش میترسم تنها بمونم در اینده . ترس از اینده بهمو فرا میگیره . واقعا ب کمک نیاز دارم
سلام. یک خانم متاهل ۵۶ ساله هستم. در طول روز از تنها بودن در خانه نمی ترسم ولی همین که هوا تاریک میشه خیلی می ترسم. درضمن خیلی کابوس می بینم. اصلا خواب راحتی ندارم و خیلی کم می خوابم. متاسفانه به خاطر خر و پف خیلی بلند همسرم مجبورم تنها بخوابم البته با روشنایی بیشتر از آن مقداری که برای خوابیدن مناسبه.
سلام من که شبا. کلا بیدارم تا صبح بشه. تنها هستم با اینکه میدونم چیزی نیسته ازش بترسم. ولی مبترسم بخوابم. خیلی سخته. ارزو. به دلم موند
یک شب راحت بخوابم 😔
سلام، به اطلاعات و بررسی دقیقتری نیاز هست تا بتونید از پس اینچالش بر بیاید بهتره به روانشناس مراجعه کنید تا با بررسی دقیقتر در طراحی راهکار مناسب و تمرین اون همراهتون باشه.
سلام،من ۱۲ سالمه مادر و پدرم میرن سرکار و خواهرم هم ساعت ۲ ظهر میاد خونه یعنی من ساعت ۱۲ که تعطیل مشم ۲ ساعت باید تنها بمونم،خیلی مسخرست میدونم ولی از مدرسه که برمیگردم میرم میشینم یگوشه و همه ی دروپنجره هارو باز میزارم از ترس هیچکاری نمیتونم انجام بدم تا خواهرم برگرده واقعا خسته شدم حس میکنم یچیزی تو خونه وجود داره مخصوصا تو اتاق پدرو مارم که تاریکه و هیچ درو پنجره ای نداره.ازتون خواهش میکن یه راهکار بهم ارائه بدین.
با درود، ترس ؛ اکنو ن جزیی از مشکل شما هست اول باید انرا بپذیریم و به احساستان احترام بگذاریم، چه از نظر دیگران واقعی یا غیر واقعی باشد ، مهم این است که شما ترس دارید و ما انرا معتبر می دانیم.
متاسفانه با اطلاعات محدودی که کامنت شده نمیتوانیم بطور کاربردی راهنمایی کنیم ، بهتر است در مورد ترسی که دارید با والدین خودتان صحبت کنید و درخواست کنید تا جلسه مشاوره با روان شناس کودك را برای شما هماهنگ کنند تا توسط روان شناس با دقت و تخصصی بررسی شود .
از گفتن آن به والدین تان ترس نداشته باشید، روی گفته خود پافشاری کنید آنها را متوجه این کنید که موضوع برای شما جدی است و شما از این بابت رنج می کشید .
در این میان اگر از رابطه والدین “در اطاق آنها،”چیزی دیده یا صدایی شنیده اید ، ابتدا بدانید رابطه خصوصی والدین نشانه صمیمیت آنهاست و رابطه طبیعی و بهنجار است ، با این حال حتما در مورد آن با روان شناس تان گفتگو کنید.
سلام
من ۱۸ سالمه چند مدتی شده که ترس شدیدی از تنها ماندن دارم به بقیه میگم ولی جدی نمیگیرن یا با حالت تمسخر صحبت میکنن واقعا دیگه خسته شدم…حتی شبا هم نمیتونم بخوابم دوبار سعی کردم ساعت ۱۲ شب خوابیدم اما ناگهان دوساعت بعد بیدار میشدم و دیگه تصمیم گرفتم بیدار بمونم طوری که فقط ۵ الی ۶ ساعت میخوابم بعضی وقتا دیگه چشمام خودبه خود بسته میشن اما بزور بیدار میمونم تا یکی بیاد خونه…
وقتی تنهام باید تلویزیونو روشن کنم همینطور با گوشی سرگرم بشم تا زمان بگذره زندگیم به یه کابوس تبدیل شده خیلی از خودم خستم😢
ولی من همچین آدمی نبودم اما الان گریزانم از تنهایی. باید چیکار کنم لطف بهم بگید
سلام ترس از تنهایی بدون دارو درمان میشه واقعا خسته شدم ازین وضعیت
سلام من وقتی توی خونه تنها هستم کلا توی هال(یا همون پذیرایی) جلوی تلویزیون میشینم و روشن میکنم تا وقتی ماشین مامان و بابام رو پایین جلوی در آپارتمان نبینم از جام تکون نمیخورم حتی دستشویی هم نمیرم و از وقتی میرن بیرون من حتی اجازه نمیدم یک ثانیه سکوت باشه این فوبیا از وقتی شروع شد که یه مدت کوتاهی در مورد دنیای ماورا طبیعی میخونم کمک کنید بهم.
سلام من ازبچگی تو خونه موندن میترسیدم
ولی بعضی وقتا به زور تو خونه تنها میموندم
الان که دیگه ۱۵ ساله و پسرم
خیلی میترسم از تو خونه تنها موندن
از جن و این چیزا
اره منم همینم حس میکنم کسی تو خونه هست
خانم ۳۵ساله هستم ۶ ماه هست فرزند دوم بدنیا آوردم یه دختر۱۲ساله هم دارم الان دوماهی هست که اصلا نمیتونم توخونه تنهاباشم بعدازرفتن دخترم به مدرسه وهمسرم به سرکار احساس میکنم یه نفر توخونه هست که همه جا دنبالمه اصلا نمیتونم بخوابم درمورد این موضوع به دخترم چیزی نگفتم ولی اونم مثل منه میگه نمیتونه تنهابشه، وقتی تنهاس حضور یک نفررواحساس میکنه حتی توروز روشن تنهایی اتاقش نمیره آیا این هم مونوفوبیاست؟ درمان داره؟
سلام من هیچوقت چیزی بنام ترس در وجودم نبود ۳۲سن دارم بهمن ۹۹کرونا سخت گرفتم با عوارضی های وحشتناک الان دوساله بعضی از عوارض هاو دارم یکش اضطراب هست چون تنها بودم خونواده مسافرت بودن تو خونه مریض شدم از اون موقع از تنهای وحشت دارم میترسم اضطراب دارم نمیتونم یه ربع تنها خونه بمون چکار کنم راهکار چیه لطفا کمکم کنید
سلام .پسرم ۳۰ سال سن داره بعد سربازی وقتی تنها میشه مخصوصا که من وپدرش پهلوش نباشیم حالش بد میشه دستاش عرق میکنه پوست بدنش میسوزه واصطراب میگیره .پهلوی روانشناس میره الان ۵ جلسه اس ولی بهبودی نداشته خیلی ناراحتشم نمیدونم چیکار کنم قبلا دارو هم مصرف میکرد فایده ای نداشت
سلام من ۱۵ سالمه و از تنهایی تو مدرسه ب شدت میترسم وارد مدرسه جدید شدم و ارتباط با دیگران برام سخته و بچه هارو میبینم با دوستاشونن ولی من تنهام و باعث شده افسردگی بگیرم این اتفاق ی بار دیگ وقتی دبستانی بودم هم برام افتاده لطفا ی راه حل بدین
آخ این حستو فقط من میفهمم ،منم شرایطی مثل تورو داشتم اما خودمو با درس سرگرم کردم
باسلام.خسته نباشید
پدرمن۶۰ساله هست،از اول که یادمه حتی سر کارکه میرفت من یابردرام یکیمونو میبرد،هیچوقت حتی کوچکترین کارهاروتنهایی انجام نداده وحتمابایدیک نفرباهاش باشه،یکسال پیش هم که مادرم فوت کرد این اخلاقش۱۰۰۰برابر شده وحاضرنیست حتی۱ساعت هم تنهابمونه،حتی وقتی میخوادبخوابه میگه شمابشینیدکنارنامن بخوابم طوری شده کهما۶تابچه همگی کاروزندگیمون بهم ریخته زندگیه خودش هم بدترازما،بیماریهایی هپ داره مثل تنگی نفس شدید ناراحتیه قلبی پوکب استخوان واکثراوقات بادستگاه اکسیژن ساز هست میتونه چندین ساعت بیرون ازخونه بدون اکسیژن بمونه ولی وقتی خونس حتی حاضرنیست دسشویی بره مگه اینکه تاحدانفجاربرسه میره اونم بایداکسیژن ببره،یاحاضرنیست برای آب خوردن ازجاش بلندبشه،حتی استفاده ازاکسیژنش هم ازترس هست چون وقتی سرش گرمه اصلایاداکسیژن نمیوفته،اکثرمشکلاتش ترس ازمردن ودرنتیجه ترس ازتنهاییه که مبادا اکسیژنش تموم شه یا حالش بدبشه وکسی نباشه کمکش کنه چون حتی وقتی ازکمبوداکسیژن داره خفه میشه بخودش زحمت نمیده ماسکوبزنه ومیگه شمابزنید
سلام من پسرم ۱۴ سالمه وقتی که پدر و مادرم میرن بیرون استرس میگیرم و مدام فکر میکنم خدای نکرده نمیخوان بیان پیشم و هی نگران میشم به طوری که اگه خیلی بترسم تن و بدنم میلرزه و اشک در چشام جاری میشه و نمیتونم کنترلش کنم ☹️
سلام من خیلی حالم بده.۳۴سالمه.ولی وقتی تنهام با اینکه همه درهارو میبندم بازم فکر میکنم الان یکی میاد داخل یا شبها داخل جاده ناشناس میرم فکر میکنم ماشین پشت سری داره میاد جلو منو بگیره.تعادل رانندگیمو کلا از دست میدم انقد تند میرم که تاالان هزار بار خواستم تصادف کنم .به حدی شده که کبدم در اثر استرس داغون شده نمیدونم چیکار کنم اولین باره اومدم داخل مجازی راه چاره ای پیدا کنم الانم دارم مینویسم تنهام نمیدونم چرا از هر چیزی صدا بلند میشه.سایه میبینم.فشار خون هم گرفتم از دیشب که تنها بودم تا الان دوتا خوردم.اگه حتی ی آدم خیلی خیلی ضعیف تر از خودم کنارم باشه تو دل شیر هم میرم بدون کوچیکترین ترسی.ولی تنهای چیزی از جسمم سالم نذاشته داره همه اعضای بدنم بخاطر استرس خیلی زیاد از دست میدم.انگار همش واقعیه
سلام من تازه ازدواج کردم و مجبورم شبا تنها بخوابم به خاطر کار شوهرم و خوب روم نمیشه به شوهرم بگم از تنهایی میترسم از بس شبا نخوابیدم چشمام باد کرده و حس میکنم یکی اطرافم هستش شبا تا صبح چراغ هارو روشن میزارم درمانش چیه
سلام، ترس از تنهایی هنگام شب اونم در خانهای که تازه با شروع زندگی مشترک واردش شدین و براتون جدیده عجیب نیست و با تمرین، بررسی علل نگرانی و شرایط ایمنی و در صورت نیاز ارتقای امنیت خانه قابل رفع خواهد بود. پیشنهاد میکنم بدون نگرانی از قضاوت این مساله رو با همسرتون در میون بذارید تا بتونه در شناخت و حل مساله همراهتون باشه. تهیه لیستی از نگرانیها و اتفاقاتی که ممکنه براتون بیفته، ارزیابی واقع بینانه احتمال وقوع و اتخاذ راهکار در صورت وقوع خیلی موثر خواهد بود. اگه این موضوع بیش از یکی دو ماه ادامه داشته با مراجعه به روانشناس و بررسی دقیق مساله میتونید مهارتهای لازم رو کسب کنید.
سلام وقت بخیر با فردی که اتو فوبیا داره چه جوری باهاش رفتار کنیم یا همکلام بشیم؟
سلام :در این اختلال نخستین گام، بررسی اختلالات مرتبط و همراه است چرا که در بیشتر موارد اتو فوبیا نتیجه سایر اختلالات اضطرابی است که نیازمند درمانی متناسب است. اما بطور کلی جهت درمان این اختلال متخصصان از روش مواجهه سازی استفاده می نمایند و بر این اساس شخص دارای این اختلال در موقعیت هایی از کاملا کنترل شده تا موقعیتی کاملا واقعی و طبیعی قرار می گیرد و میزان کنترل شوندگی و طبیعی بودن توسط درمانگر و پس از بررسی و معاینه وضعیت بالینی و روانی فرد دارای اختلال ، تعیین می گردد.
سلام یه خانم پیری ۶سالی است از تنهایی میترسه و نه دکتر میاد ونه به حرف کسی گوش میده ومن و برادرم ۲۴ ساعته نوبتی در کنارش هستیم میخواستم اگه ممکنه یه راه حل به ما بگویید غروب که میشه به شدت اضطراب میگیره موندیم چیکار کنیم
سلام : رواندرمانی و دارو درمانی بصورت همزمان می تواند در روند بهبودی تسهیل ایجاد نماید و نیاز است در ابتدا با دارو درمانی آغاز گردد و بعد از کاهش سطح اضطراب و پس از مصاحبه بالینی و روانی توسط رواندرمانگر متخصص در این حوزه ، می توان با تکنیک مواجهه سازی و ماندن در محیط های با نفرات بسیار کم و سپس ماندن در محیط های نسبتا پر جمعیت ، گام موثری در درمان شخص برداشت. مد نظر داشته باشید حتما در بررسی های بالینی، اختلالات مرتبط و همراه باید بررسی و مورد توجه قرار گیرد.
من از تنها ماندن در خانه وحتي خيلي مواقع تنها بيرون رفتن اضطراب دارم تپش قلب ميگيرم احساس نفس تنگي ميكنم فشارم ميره بالا لطفا راهنماییم کنید
با سلام : ضمن اینکه نیاز است دوران کودکی و کیفیت تعاملات شما با والدین تان بررسی گردد پیشنهاد میشود با تمرکز روی خود، سعی در شناسایی عاملی باشید که در بیرون وجود دارد و باعث ترس ، نگرانی و اضطراب در شما میشود. بعنوان مثال ممکن است پایین بودن عزت نفس و یا ترس از مورد قضاوت قرار گرفتن تنش را در شما بوجود آورد و افزایش این فشار، نشانگان زیستی همچون تنگی نفس را باعث گردد . لذا جای نگرانی وجود ندارد و با شناسایی عامل اضطراب و تعدیل آن میتوانید احساس راحتی را تجربه نمایید
من ۹ سالمه و ترس شدیدی از تنهایی دارم طوری که ۵ دقیقه هم نمیتونم تنها باشم چه کار کنم
سلام : گاهی افزایش توجه و تمرکز روی یک موقعیت ناخوشایند ، نشانگان روانی و جسمانی موقعیت را افزایش داده و آنها را اثر بخش تر نشان میدهد. لذا پیشنهاد میشود با تکنیکهای تغییر تمرکز، توجه خود را سمت مواردی سازنده سوق داده و نیز پیشنهاد میشود با ارائه جزئیات بیشتر از مشکل خود ، مواردی را مطرح نمایید تا تکنیکهای اختصاصی تر ارائه شود.
سلام منم وقتی تنها تو خونه هستم من از مواجه با خودم میترسم انگار روحم از من جدا میشه وشخصیت مرا مورد سوال قرار میده میترسم دیونه شم نمیدونم چجور از این مشکل خلاص شم
سلام : در دوره رشد جسمی و روانی انسان ، مقاطعی وجود دارد که فرد با پرس و جو از خود و رفتارها و چرایی آنها ، سعی در کشف خود و نیازهای خود دارد و همزمانی این دوره با برخی شرایط همچون تنهایی در خانه می تواند جهتی متفاوت به این روند دهد لذا پیشنهاد میگردد ضمن تمایز قائل شدن بین واژگان رفتار و شخصیت ، حتما با انجام مطالعات لازم تعاریف دقیقتری از آنها کشف نموده تا در روند خود شناسی و خود آگاهی تان تاثیر گذار باشد و نیز مد نظر داشته باشید تنهایی در خانه می تواند رفتار ترس و نشانگان آن را در پی داشته باشد – کما اینکه برای افراد بالغ نیز این نشانگان وجود دارد – اما این نشان دهنده جدایی و چندگانگی شما نیست.
ترس از تنهایی ۸ساله
سلام : کشف جهان پیرامون از ویژگیهای این دوره سنی است و کودک در این سن نیازمند جستجو و کشف اطراف و پاسخ به سوالات است. لذا زمانی که شرایط مهیا برای ارضاء این میل وجود نداشته باشد ترسی درون زاد بگونه ای ناخود آگاه بوجود آمده و سعی در جهت دهی کودک به مسیری غیر از مسیر طبیعی رشد خواهد نمود. لذا پیشنهاد میگردد کودکان در این سنین در ساعات طولانی تنها نباشند تا راهبر و راهنمایی بالغ برای سوالات و کنش های فیزیولوژیک و روانی خود داشته باشند
سلام من ۱۸ سالمه تقریبا دو سال درگیر این فوبیا شدم به طوری که از تنها رفتن دانشگاه و این مسیری که به تنهایی باید سپری کنم میترسم
سلام : عوامل مداخله گر و اثرگذار طی دو سال گذشته در زندگی شما باید بررسی گردد تا علل و چرایی این ترس بررسی گردد. همچنین این ترس میتواند دفاعی ناخودآگاه جهت فرار و یا فراموشی و یا مواجه نشدن با عاملی غیر باشد که جنبه ناخودآگاه دارد و جهت بررسی آن به رواندرمانگر نیاز دارید. لذا در این مرحله پیشنهاد میشود روی کاغذ احساسات و عواملی که این حس منفی را در شما بوجود می آورد را یادداشت نموده تا گامی اولیه و مهم جهت درمان خود داشته باشید.
مفید اما برای من نه زیاد،من ترس از تنهایی عشقی دارم
سلام : ریشه این ترس را باید در فرزندپروری و نوع رابطه والدین و نیز تجارب خود شخص جست لذا پیشنهاد میشود در وهله اول نسبت به انتظارات خود از یک رابطه عاشقانه مطلع شوید و با واکاوی نیازها و انتظارات خود به بررسی آنها پرداخته و منطقی سازی نمایید و سپس با آیتمهای مورد بررسی قرار گرفته و تایید شده ، به دنبال پارتنر برای خودتان باشید.
سلام من اضطراب دارم يا استرس نميدونم و همينطور ترس از تنهايي مخصوصا تو روابط احساسي و هر چي سنم بالاتر ميره احساس ميكنم بيشتر شده ٣٨ سالمه ليسانس گرافيك گاهي كار ميكنم گاهي نه مجردم . ممنون ميشم راهنماييم كنين ?
منم همین مشکل رو دارم
سلام : نگرانی از آینده / همانند اطرافیان نبودن و نیز عزت نفس و اعتماد به نفس ناکافی از علل شایع ترس و تنش همراه با اضطراب در این سنین محسوب میشود لذا پیشنهاد میشود با شناخت بیشتر خود و توانمندی های خود و نیز آموزش و کسب حرفه و توانمندی ، سعی در ارتقاء سطح اجتماعی و موقعیت اجتماعی و روابط فی ما بین باشید تا با افزایش عزت نفس و اعتماد به نفس ، سعی در کشف باورهای غلط و ناکارآمد خود برآیید ( باورهایی همچون تنهایی نقص است ) و با اندیشیدن و تعمق سعی در تغییر اینگونه باورهای به شدت اضطراب آور و تنش زا بر آیید.
سلام علیکم لطفا به من کمک کنید من خیلی از تنهایی میترسم ۳۵سال سن داریم که الان نزدیک بیست سال است به این درد مبتلا شدم نمیتونم یک دقیقه تنها بمونم جایی
سلام : یقینا بررسی دوران کودکی میتواند کمک زیادی برای شما به همراه داشته باشد و نیز بررسی عوامل ایجادی و تشدید کننده نیز پیشنهاد می شود. روی کاغذ احساسات ، نگرانی ها و تفکراتی را که به همراه تنهایی تجربه میکنید را نوشته و شناسایی و چرایی هر یک را کشف نمایید. این اولین قدم برای شناخت علل مداخله کننده جهت درمان مشکل شما خواهد بود.
سلام من از تنهایی به شدت می ترسم مخصوصا شبا احساس می کنم یک تو اتاقمه یا باید حتما لامپ روشن باشه،یا تا صب بیدار باشم بعضی وقتا از ترس گریم می گیره
منم دقیقا همینم
سلام : تجربه های دوران کودکی در اینگونه ترس ها بسیار تاثیر گذار است و پیشنهاد میشود با تکنیکهای مواجهه سازی گام به گام( مرحله به مرحله ) بیشتر آشنا شوید و بکار گیرید.
سلام
من اگر شب تنهایی بخوابم با اینکه به جن واز این قبیل چیزها اعتقادی ندارم باز می ترسم
ودر این موارد با استمنا تزس خود را کاهش می دهم
لطفا علت را توضیح دهید
منم دقیقا اینجوریم حتی شبا نمیتونم بخابم وقتی تنهام باید صبح بشه اونوقت می تونم بخوام
سلام منم همینجوری هستم میترسم یه روز تنها باشم یکسره پای تلفنم گاهی اوقات حتی شده ساعت یازده به خانواده ام زنگ بزنم بی علت به خاطر این ترس دیگه خیلی کم خوابم میبره خجالت میکشم به کسی هم بگم الان میگن زن ۲۵ ساله برا چی میترسه😶🤕
سلام. دو تا مساله متفاوت رو نیازه بررسی و برای خودت حل کنی، اول ترس هنگامی که شب تنها میخوابی، که با بررسی بیشتر افکاری که میترسونت و ارزیابی اونها میتونی تو مدیریتشون بهتر بشی. دوم اینکه از استمنا به عنوان روشی برای مدیریت هیجانهات استفاده میکنی که چون روش موثری برای حل مساله نیست مثل سایر روشهای ناکارآمد (افسردگی، مصرف دخانیات، پرخوری و …) در بلند مدت میتونه برات مشکلهایی ایجاد کنه. با یادگیری مهارتهای مدیریت هیجانی از طریق مطالعه و تمرین، شرکت در کارگاههای مدیریت هیجان یا مراجعه به روانشناس میتونی ماهرانهتر هیجاناتت رو مدیریت کنی.
سلام من افسردگی دارم و از تنهایی میترسم.فکر میکنم اگه تنهابشم حالم بد میشه یا میمیرم.ممنون میشم کمکم کنید واقعا از زندگی جا موندم
دقیقا منم از زندگی خیلی جا موندم
سلام، به نظر میاد افسردگی و مهارت مدیریت هیجان ضعیف باعث شده از مسیر زندگی عادی خارج بشید، با مراجعه به روانشناس، شناسایی دقیقتر مسئله و ارتقای مهارتهای زندگی و هیجانی میتونید این مشکلات رو برطرف کنید.
سلام.
من به شدت از تنهایی تو خونه میترسم به تازگی ازدواج کردم ولی از ترس اینکه قراره تو خونه تمام روزو تنهایی سپری کنم عروسی نمیگیرم.نمیدونم چرا همش تو،توهم هستم فکر میکنم کسی تو خونست یا چیزی قراره منو اذیت کنه.من یه مدت فیلم ترسناک زیاد نگا میکردم دقیقا از اون موقع این ترس من شروع شد.این ترس کل زندگی من تحت شعاع قرار داده و خیلی اذیتم میکنه.لطفا من رو راهنمایی کنید
سلام، شروع زندگی مشترک و مسئولیت و سبک زندگی جدید با نگرانی و استرس زیادی همراهه و همواره به تنهایی از پس حل اونا بر نمیایم. پیشنهاد میکنم به همراه همسرتون به زوج درمانگر مراجعه کنید تا کمک کنه هر دو از مساله و علل اون درک بهتری داشته باشید و همراه هم حل مساله کنید.
سلام وقتتون بخیر .من شدیدا ترس از اینو دارم که تنها بمونم یا هیچکس منو دوست نداشته باشه و طرد بشم.یا اینکه دیگه هیچ دوستی نداشته باشم.وقتی یکی باهام سرد برخورد میکنه اضطراب وسواس گونه ی خیلی خیلی شدیدی میگیرم در حدی که چندین ساعت گریه میکنم.من چهارده سالمه.و دخترم.این رو هم بگم که توی مدرسه خیلی محبوبم ولی همیشه یه استرسی از اینکه همه منمو طرد کنن و تنها بمونم خیلی زیاده میشه لطفاً بگید چیکار کنم چون همیشه ذهنم مشغوله و دیگه نمیتونم حس شادی رو درک کنم
سلام، با شروع نوجوانی نگرانی ما درباره ترد شدن و تنها موندن شدت میگیره و طبیعیه، مخصوصا که الان هم تو مدرسه محبوب هستی و این باعث میشه کوچکترین نشانه ای از طرد یا رفتار سرد بیشتر بهم بریزتت. یادت باشه وقتی با تمام وجود چیزی رو بخوای که شدنی نیست همیشه حالت بد خواهد بود، اینکه همه تو رو دوست داشته باشن فقط به تو ربط نداره و سلیقه و معیارهای دیگران توش مهمه و غیییییییییرممکنه همه یه سلیقه داشته باشن، به علاوه خیلی وقتها ممکنه دوست خوبت هم با تو سرد برخورد کنه چون در اون لحظه حتی حال خودش خوب نیست یا حوصله نداره. خوبه که با ارزیابی چندین وچندباره خواستت و یادآوری این موضوع که نمییییییشه محبوب همه باشی روی خودت و معیارهای خودت از محبوب و مورد قبول بودن تمرکز کنی تا بهتر خودتو بشناسیو با افرادی صمیمی بشی که راحتتر میتونید با هم کنار بیاید.
سلام خسته نباشید
کودکی دارم هشت ساله …خیلی ترس از تنهایی و جدایی داره من کارمندم و نمیتونم هرجایی اونو ببرم با وضعیت من چه کنم؟
سلام، اگه این وضعیت در مورد فرد خاصی مثلا فقط شما هست به رابطه بینتون برمیگرده و بهتره طی زمانهایی که با هم هستید با کیفیت بهتری با فرزندتون وقت بذارید. از فرزندتون بپرسید از چه چیزی نگرانه و میترسه و با حوصله و به زبانی ساده و عینی که متوجه بشه در مورد مسئله و راهکارهایی که میتونه برای مدیریت ترسش در نظر بگیره صحبت کنید. مراجعه به روانشناس کودک به شما کمک خواهد کرد با مهارت بیشتری با مساله فرزندتون مواجه بشید و حلش کنید.
سلام خسته نباشید،من وقتی تنها میمونم یا قراره تنها بمونم درخونه اضطراب وترس میاد سراغم به طوری که اصلاً میترسم.کتری انجام بدم فقط یه گوشه ای مینشینم تا یکی بیادخونه بعد شروع میکنم کارامو آنجام دادن واقعاً زندگیمو مختل کرده،میشه بگید باید چیکارکنم؟ممنون
سلام دوست عزیز من هم این مشکل را داشتم به یک روان شناس مراجعه کردم بهم یک قرص ضد اضطراب داد و هر روز تمرین کردم ۵دقیقه در خونه میموندم بعد میزدم بیرون بعد ۱۰ دقیقه بعد نیم ساعت بعد یک ساعت تا اینکه به حالت عادی برگشتم تو یک روز درمان نمیشی اگه تمرین کنی و خود بخواهی مشکلت حل میشه.تو میتونی. موفق باشی
سلام، بهتره با مراجعه به روانشناس ترسها و نگرانیهاتونو بررسی کنید و با ارتقای مهارتهای مدیریت هیجان و حل مساله، مشکل رو حل کنید.
من ترس از تاریکی و تنهایی دارم ۲۴سالمه اما وقتی خونوادم میخوان بخابن و چراغ خاموش میکنن میرن اتاقشون شدیدن میترسم فکرای درهم و ترسناک میاد تو ذهنم ?تا حدی که سعی میکنم صبر کنم روز بشه بعد میخابم میشه من رو راهنمایی کنید
سلام، مشکل شما با مراجعه به روانشناس قابل حله. نیازه تا طی جلسات رواندرمانی افکار و نگرانیهاتون بررسی بشه و شیوههای موثرتر برخورد با مسائل و مدیریت هیجانها رو تمرین کنید.
سلام من ۱۳ سالمه. ببینین من نمیتونم تنها باشم. تو صبها میتونم دوم بیارم ولی وقتی شب میشه فکرای بدی میاد سراقم یعنی کلا تنهایی نمیتونم بخابم یه بار میخواستم به خوابم ۳ ساعت طول کشید اخرشم خوابم نبرد. همش تو این فکرم که مادرم اگه بمیره من چی میشمو کلا خیلی من آدم منفی ای هستم دست خودمم نیست بعضی وقتا هم قلبم تیر میکشه. تو همچی هم استرس دارم مخصوصا درسام یعنی این توری هست که وقتی امتحان دارم ۳ بار میرم دستشویی. اگه میشه کمکم کنید
سلام، ترس از دست دادن والدین از جمله نگرانیهای طبیعی در دوره نوجوانیه ولی به نظر میرسه تو حل این چالش موفق نبودی. مساله شما قابل حله ولی با توجه به شدت و دامنهای که زندگی عادیتو مختل کرده بهتره با کمک یک روانشناس چالشهات و شیوه مدیریت اونا و مهارتهای مدیریت هیجانی رو تمرین کنی.
با سلام
از اینکه اطلاعات مفیدی در این زمینه به اشتراک گذاشتید بسیار متشکرم.
حقیقتا که اختلال اتوفوبیا چقدر زجر آور و آزار دهنده است.من پدری ۴۹ ساله و صاحب دو فرزند ده ساله و ۱۸ ساله هستم . باید عرض کنم سالهاست از این موضوع رنج می برم و همانطور که در بالا اشاره کردید وجود این اختلال باعث شده تا در بحرانی ترین شرایط زندگی زناشویی نتوانم انتخاب درستی اتخاذ کنم.
وجود این اختلال باعث شده تا امکان برخورداری از مهمترین و با ارزش ترین سرمایه وجودی زندگی ( احساس آزادی و عدم وابستگی ) هرگز فراهم نشود.به همین دلیل همواره خود را در اسارت وابستگی به افرادی می بینم که بیشترین آسیب ها را از جانب ایشان دیده ام.
سلام، محدویتهایی که توصیف کردید و دردسرهای این مساله میتونه خیلی دلسرد و کلافه کننده باشه ولی نگران نباشید با کمک یک روانشناس و طی جلسات رواندرمانی میتونید مهارتهای لازم رو کسب کنید و رند زندگی طبیعی خودتونو از سر بگیرید. فقط به یاد داشته باشید وقتی مدت طولانی با یک مساله درگیر بودید و به عادت و سبک زندگی تبدیل شده، تغییر سختتر و زمانبرتر خواهد بود پس زود دلسرد نشید و دست از تمرین بر ندارید.
من ۱۳ سالمه میترسم توی اتاقم یا خونه تنها باشم .
مخصوثا شبا .. حتی باعث شده تا پنج صبح بیدار بمونم تا اذن بگه اروم میشم میخوابم . با خانواده زندگی میکنم . حتی اگه خواهرم هم پیشم بخوابه بازم میترسم میشه من رو راهنمایی کنید
سلام، اگه مدت طولانی نیست با این ترس درگیری با توجه به سنت و نوجوانی جای نگرانی نیست و با تمرین مهارتهای مدیریت هیجانی و شناسایی و ارزیابی افکاری که موجب نگرانیت میشه میتونی مهارت لازم رو کسب کنی. ولی اگر مدت نسبتا طولانی با این مساله دست به گریبانی پیشنهاد میکنم حتما از یک روانشناس نوجوان کمک بگیر.
سلام.من احساس میکنم بدجور از تنهایی میترسم.مثلا وقتی یک روز تنها باشم حس میکنم دارم غرق میشم و یه جا گیر افتادم.حس میکنم بقیه ی دنیا داره میچرخه و من از حرکتش عقب موندم.حس میکنم همه ی دوستام الان خوشن و کلی اتفاق و خبر براشون افتاره اما من یه جا گیر کردم و دارم گم کم محو میشم.دیگه زده به سرم میشه لطفا من رو راهنمایی کنید
سلام، تنهایی قطعا خیلی مطلوب ما نیست ولی گاهی ترس از تنهایی از خود تنهایی دردسرهای بیشتری برامون ایجاد میکنه! خوبه که در این موارد شروع به نوشتن و بعد ارزیابی نگرانیهات و افکارت بکنی و از خودت بپرسی برای بهتر شدن شرایط یا رسیدن به خواستههات چه کار موثری میتونی انجام بدی، به مرور میتونی هم خواستههاتو واقع بینانهتر کنی و سیقل بزنی هم موثرتر براشون اقدام کنی.
من ۱۵ سالمه اگه برم الان پیش روانشناس مشکلی نداره یا وایسم یکمی سنم بیشتر بالا بره؟
سلام
نه تنها ایرادی نداره بلکه هر چه مشکلات روانشناختی سریعتر و در سنین پایین تر مورد درمان قرار بگیرند، نتیجه بهتر هست.
به یک متخصص روانشناس کودک و نوجوان که لیستش رو میگذارم مراجعه داشته باشید:
https://pezeshkekhoob.com/psychologists/165p-adolescent-psychologist
سلام
من ٥١سالمه
تا٣سال پيش نميدونستم ترس چيه
يه روز كه تنهابودم احساس كردم سايه اى ازپشت سرم ردشد واز اونروز ترس توى وجودم رخنه كرد وحدود٢ماه نميتونستم تنهابمونم وبه مرور خوب شدم ولى جديدا دوباره ترس توى وجودم اومده طورى كه اگر همسرم كنارم نباشه خوابم نميبره
احساس ميكنم كسى نزديكمه البته گاهى اين ترس كم وزيادميشه
سلام، به عوامل کم و زیاد شدن ترس مخصوصا کیفیت رابطهتون با همسر و سایر نزدیکانتون دقت کنید، با ارتقای کیفیت روابط و شناسایی عوامل تشدید ترستون میتونید مثل سالهای قبل ماهرانه مدیریتش مکنید.
اشک در چشمانم حلقه زده. ۵ ساله قدم از قدم نمیتونمبردارم. تا الان و با مطالعه و مشاورههای فراوان فک میکردم بیماری من صرفا آگورافوبیا و پنیک اتک هست. هرکاری میکردم مقطعی خوب و دوباره وخیمتر از قبل بد میشد. تا الانکه فهمیدم چیزی به نام اتوفوبیا وجود داره.
از سنین کودکی از اجسام بزرگ ترس داشتم مثلا از سالن یا فرودگاه، پاساژهای بزرگ و…
گاهی شرکت کارم زیاد بود نهایتا ۱ ساعت میتونستم به عنوان آخرین نفر توی شرکت واستم. سریعا فضا سنگین میشد برام. و الان ۵ ساله محدوده زندگیم از ایران به تهران و سپس از تهران به شرق تهران و سپس به محله کم شده و اگه دست از تلاش بردارم کاملا توانایی این رو داره که کاری کنه حتی توی خونه هم نتونم بمونم.
صمیمانه تقاضا دارم با من ارتباط بگیرید تا ببینم چه کاری میتونم بکنم. ایننشانه ها دقیقا بیماری منه
سلام، خوشحالم این مطلب براتون مفید بوده. احتمالا مشکل شما تلفیقی از چند فوبیا و اضطراب تنهایی هست.
به درمانگر فردی مراجعه کردید؟
سلام ممنون از مقاله ی خوب شما من از کودکی ترس از تنهایی و جدا شدن از خانواده را داشتم ولی الان با داشتن سن ۱۸ سال این موضوع تشدید شده و من در زمان های غروب و شب این احساس ازاردهنده را دارم که حتی باعث درد معده ی من هم شده ازتون خواهش میکنم به من کمک کنید و راه درمان این مشکل رو به من بگید وقتی مادرم پیش من هست احساس ارامش میکنم ولی اگه از یکی از اعضای خانواده ام جدا بشم دوباره این احساس به سراغ من میاد
سلام. ممنون، با توجه به علائمی که اشاره کردید، بهتر هست که ارزیابی های بیشتر و درمان توسط متخصص روانشاس صورت بگیره. لطفا مطلب اضطراب جدایی رو هم مطالعه کنید:
https://pezeshkekhoob.com/blog/%d8%a7%d8%b6%d8%b7%d8%b1%d8%a7%d8%a8-%d8%ac%d8%af%d8%a7%db%8c%db%8c/