۱۰ روش برای رفتار با کودک بیش فعال
شاید شما هم از بیشفعالی کودک خود به ستوه آمده باشید و ندانید بهترین روش برخورد با او چیست؟
با پزشک خوب همراه باشید تا ۱۰ روش از بهترین روش های برخورد با چنین کودکانی را فرابگیرید.
بی قراری، کم توجهی، بی دقتی، گم کردن وسائل و خیلی از علائم مشابه که والدین را به ستوه در می آورند، از علائم اختلال بیش فعالی و کمبود توجه در کودکان هستند که البته اگر تا سن خاصی ادامه یافته و درمان نشوند، حتما کودک را در بزرگسالی به سمت رفتارهای پرخطر سوق میدهند.
اکثر والدینی که فرزندشان چنین علائمی را دارند، روشهای برخوردی گوناگونی را امتحان کردهاند اما هنوز نمی دانند که بهترین رفتار در برابر کودک بیش فعال چیست!
راهکارهای زیر ممکن است کمک کننده باشند:
بهترین طرز برخورد با کودک بیش فعال
۱.الگوی رفتاری خودتان
فرزند شما همان کاری را انجام میدهد که شما انجام میدهید فرزندان شما برای این که چگونه در دنیای بیرون رفتار کنند، از رفتار شما الگو می گیرند. شما باید از رفتار خودتان برای راهنمایی فرزندتان کمک بگیرید.
اگر می خواهید فرزندتان کلمه «لطفا» را به کار برد، خودتان نباید استفاده از این کلمه را فراموش کنید. اگر می خواهید فرزندتان با صدای بلند صحبت نکند، باید صدای خود را همیشه در حد معقول نگه دارید. فراموش نکنید آنچه که در عمل ثابت می کنید، بسیار مهم تر از آن است که حرفش را می زنید.
۲. ابراز احساسات بصورت صادقانه
صادقانه به فرزندتان نشان دهید که رفتار او چه تاثیری در شما می گذارد. احساسات فرزند شما از خود شما تاثیر می پذیرد. شما برای فرزندتان شبیه یک آینه هستید. او احساسات و رفتار شما را دریافت می کند و بازتاب می دهد.
در سن ۳ سالگی کودک می تواند احساسات خود را به صورت واقعی نشان دهد. یک مثال ساده؛ وقتی شما می گویید: «من از این زندگی خسته شده ام» و با ضمیر«من» جمله را آغاز می کنید، به فرزندتان این امکان را می دهید که زندگی را از دیدگاه شما ببیند. بنابراین در انتخاب جملاتتان بسیار دقیق باشید.
۳. تقویت رفتارهای مثبت کودک بیش فعال
کار خوب فرزندتان را تشویق و تقویت کنید وقتی فرزندتان به گونه ای رفتار می کند که شما می پسندید، می توانید او را با جملاتی مثبت تشویق کنید. وقتی فرزندتان تکالیفش را به موقع انجام می دهد، به او بگویید: «من به داشتن پسر یا دختری مثل تو افتخار می کنم».
۴.شنونده خوبی باشید
برای فرزندتان یک شنونده خوب باشید گوش کردن به عقاید فرزندتان یکی از راه های کنترل کردن آنهاست. فرزند شما برای این که نمی تواند عقاید خود را خوب مطرح کند، دچار نا امیدی می شود.
شما می توانید با یک جمله ساده از بروز این نا امیدی جلوگیری کنید؛ مثل «من می دونم تو چه احساسی داری و کاملا درکت می کنم». با این جمله به او کمک می کنید که بر کشمکش های درونی خود غلبه کند. به او ثابت می کنید عقاید او مورد احترام شماست.
برای بهبود مشکلات فردی،خانوادگی و افزایش کیفیت زندگی، بهترین درمانگران را در رواندرمان جستجو کنید:
برای مشاهده لیست بهترین روانشناس در شهر خود، کلیک کنید.
۵. مرزبندیهای دقیق
مرزهای مشخص بین خودتان و فرزندتان قرار دهید قبل از این که در امور شخصی فرزندتان دخالت کنید، بهتر است از خود بپرسید آیا این دخالت واقعا لازم است؟ بهتر است درخواست ها و دستورالعمل ها و پاسخ های منفی را به حداقل ممکن برسانید تا از بروز کشمکش های درونی و احساسات نا هنجار جلوگیری کنید.
هنگام صحبتهای جدی با او دوستانه در مقابل فرزندتان زانو بزنید زانو زدن روی زمین به طوری که در مقابل فرزندتان قرار بگیرید، یکی از قوی ترین راه های ارتباط مثبت با او است. وقتی به فرزندتان نزدیک می شوید، به او اجازه می دهید تا از آهنگ صدای شما آنچه را که فکر می کنید، دریافت کند و بر آنچه مورد نظر شماست تمرکز کند. وقتی توجه او را به خود جلب کنید، دیگر لازم نیست با اجبار او را وادار به این کار کنید.
۶. نه یعنی نه!
فرزند شما باید بداند که با داد و فریاد کاری از پیش نمی برد فرزند شما با داد و فریاد چیزی را از شما می خواهد ولی با توجه کردن به داد و فریادهایش او را بیشتر به این کار تشویق می کنید.در این مواقع به او بگویید نه! یعنی نه!
و تحت هیچ شرایطی این کار را برای او انجام نمیدهید. اگر به او بگویید نه یعنی نه، ولی آن کار را برای او انجام دهید، او عادت می کند برای درخواست کوچک ترین چیزی ناله و شکایت کند و می داند در نهایت موفق می شود. باید از ایجاد این حس در فرزندتان جلوگیری کنید و به او یاد دهید که باید قوی باشد.
۷. آموزش مسئولیتپذیری
به فرزندتان مسئولیت و فرصت تجربه دهید وقتی فرزندتان رو به رشد می رود، مسئولیت رفتارش را به خود او واگذار کنید و به او اجازه دهید تا مراحل طبیعی رشد رفتاری را خودش تجربه کند. لازم نیست که همیشه شما مسئولیت هایش را به او گوشزد کنید. با توجه زیاد به فرزندتان حس مسئولیت پذیری را از او سلب می کنید. شما باید به فرزندتان فرصت دهید تا خودش به نتایج منطقی برسد.
۸. دائما انتقاد نکنید
هر چیزی را یک بار به فرزندتان بگویید و به او فرصت حرکت دهید انتقاد دائم از فرزندتان نه تنها کاری از پیش نمی برد بلکه فقط باعث خستگی خود شما می شود. اگر می خواهید فرزندتان با شما همکاری کند، بهتر است با یک بازی ساده از او بخواهید کاری را که می خواهید، انجام دهد.
در این بازی شما از فرزندتان در انجام کاری کمک می گیرید، از شماره یک تا شماره ۳ بشمارید، با توجه به کاری که به او سپرده اید زمان بین شماره یک تا۳ را در نظر بگیرید. اهمیت بازی را به او یادآوری کنید و شروع به شمارش کنید. در این فاصله او باید آن کارا انجام دهد.
۹. کارهای ساده را به او محول کنید
به فرزندتان ارزش دهید و به او نشان دهید که فرد مهمی است فرزند شما دوست دارد که در امور خانواده سهیم باشد. شما می توانید با واگذار کردن کارهای خیلی ساده منزل یا کارهایی که فرزندتان می تواند به سادگی از پس آنها بر بیاید، به او فرصت دهید تا نقش خود را به عنوان یک فرد مهم در امور خانه بازی کند.
این باعث می شود که فرزندتان اهمیت نقش خود را در خانه احساس کند. هر چه کارهای بیشتری به او بسپارید، او بیشتر تلاش می کند. سپردن کارهای بی خطر منزل به فرزندتان باعث می شود:
- او تبدیل به فردی مسئول شود
- اعتماد به نفس در او به وجود آید
- به خود شما هم کمک کند.
البته بهتر است وسایل با ارزش را از دسترس او دور نگه دارید وقتی عینک شما وسیله جالبی برای بازی از نظر فرزندتان است، فراموش نکنید که او نمی داند نباید با خیلی از وسایل ضروری بازی کند. کافی است این وسایل را از دسترس فرزندتان دور کنید.
۱۰. لبخند را به چهره فرزندتان هدیه دهید
یکی دیگر از راه های کاهش تنش روانی و کشمکش های درونی فرزندتان این است که با او شوخی کنید. می توانید وانمود کنید که یک هیولای ضعیف هستید که او می تواند شما را شکست دهد یا صدای حیوانات را تقلید کنید. یک شوخی ساده لبخند را برای شما و فرزندتان به ارمغان می آورد.
مطلب بیشتر: اختلال نافرمانی و لجبازی در کودکان چیست؟ نکاتی که در این باره باید بدانید.
ADHD و ADD چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
ADHD در واقع یک اختلال نقص توجه و بیش فعالی است. ADD هم به اختلال کمبود توجه (بدون بیش فعالی) شهرت پیدا کرده است. اسلیک گفت، حالت “بیش فعال” لزوماً نشان دهنده تشخیص ADHD نیست.
ADHD زمانی تشخیص داده میشود که علائم عملکرد در بیش از یک حوزه زندگی را مختل کند: درک و برقراری ارتباط، عملکرد اجتماعی و بین فردی، عملکرد تحصیلی یا شغلی، شرکت در فعالیتهای خانوادگی، اجتماعی و اجتماعی. او گفت: “بیشتر افراد در طول زندگی خود بیش فعالی را تجربه میکنند بدون اینکه در عملکرد آنها اختلال ایجاد کند.”
این تشخیصها به اجزای بیتوجهی نیز نیاز دارند. این ویژگیها مانند مشکل در تمرکز کافی برای انجام وظایف یا فعالیتهای بازی، مشکل در گوش دادن به هنگام صحبت مستقیم، مشکل در پیروی از دستورالعملها، عدم تکمیل تکالیف مدرسه یا کارهای خانه، مشکل در سازماندهی وظایف، به تأخیر انداختن یا به تعویق انداختن کارهایی که نیاز به تمرکز دارند از دست دادن چیزهای ضروری هستند. برای انجام وظایف، حواس پرتی و فراموشی در فعالیتهای روزانه.
همچنین بخوانید: بازی درمانی چیست؟ کاربرد بازی درمانی، تکنیک ها و انواع آن
آیا بیش فعالی یک ویژگی طبیعی کودکان است؟
اسلیک گفت: «بله، برخی از سطوح بیش فعالی از نظر رشدی هنجاری در کودکان در نظر گرفته میشود. چه زمانی باید نگران باشم؟ ویژگیهای بیش فعالی که طبیعی یا سالم نیستند چیست؟
برخی از کودکان، در مقایسه با همسالان همسال، فعالترند. او گفت: “به عنوان یک والدین یا مراقب، زمان اقدام زمانی است که رفتارهای بیش فعال باعث تداخل در انجام تکالیف مدرسه یا دوست یابی شود.”
این ممکن است با تنبیه مداوم در مدرسه، مشکل در برقراری ارتباط با کودکان دیگر، مشکل در انجام وظایف مانند تکالیف یا کارهای خانه، یا قربانی قلدری در مدرسه نشان داده شود.
سایر علائم کودک بیش فعال عبارتنداز:
- بی قراری یا ضربه زدن به دست یا پا
- در صندلی خود غوغا میکنند
- زمانی که انتظار میرود ساکن بمانند، صندلی خود را ترک میکنند
- دویدن به اطراف یا بالا رفتن در شرایطی که مناسب نیست
- قادر به بازی یا شرکت در فعالیتهای اوقات فراغت به آرامی نیست
- در حال حرکت یا طوری رفتار میکنند که انگار توسط یک موتور هدایت میشوند
- حرف زدن بیش از حد
- تار کردن پاسخ قبل از تکمیل سوال
- دشواری در انتظار نوبت آنها
- قطع صحبت یا دخالت در دیگران
اسلیک تاکید میکند که توجه والدین و مراقبین مهم است که این ویژگیها در کودکان با رشد و شروع یادگیری هنجارهای اجتماعی همراه است. آنها فقط در صورتی “از نظر بالینی مهم” هستند که باعث اختلال در عملکرد در مدرسه یا خانه شوند.
همچنین بخوانید: اگر بیش فعالی درمان نشود؛ عواقب درمان نکردن بیش فعالی
سخن آخر
در صورت دیدن علائم در کودکتان ابتدا با متخصص کودکان برای تشخیص مشورت کنید و از راهکارهای ارائه شده جهت کنترل بهتر کودک استفاده شود. بهتر است در اولین فرصت به یک متخصص روانشناس کودک خوب، برای تشخیص بیماری مراجعه نمایید.
چرا که عدم درمان بیش فعالی کودکان، احتمال رفتارهای پرخطر بزرگسالی را افزایش میدهد. ضمن اینکه بیش فعالی درمان نشده کودکی، میتواند تبدیل به بیش فعالی بزرگسالی شود که علائمی مثل کمبود و نقص توجه و تمرکز دارد.
سوالات متداول
- مهمترین دلایلی بروز بیش فعالی در کودکان چه میتواند باشد؟
زایمان زودرس، کاهش وزن، آسیب مغزی، مصرف الکل و دخانیات، محیط آلوده، ژنتیک و…. از مهمترین دلایل بیش فعالی در کودکان است. - چرا یک کودک بیش فعال بیشتر با افراد کوچکتر از خودش دوست خواهد شد؟
اختلال ADHD در واقع اختلال کند شدن رشد کودک را نشان میدهد. از طرفی دوستی با بچههای کوچکتر میتواند حس رهبری و بزرگتری را به کودک القا کند. - آیا بازیهای کامپیوتری خشن میتواند برای این دسته از کودکان خطرساز باشد؟
بازیهای کامپیوتری به خودی خود، میتواند برای کودکان بیش فعال خطرساز و مشکل آفرین باشد. از این رو بهتر است کودکانی که به بیش فعالی مبتلا هستند کمتر از بازیهای کامپیوتری استفاده کنند. - بهترین روش برای نگهداری و مراقبت از این دسته کودکان چه میتواند باشد؟
معمولا روشهایی که تاکید بر انتظارات واضح کودکان، تشویق کارهای مثبت و منطقی و…. باشد قطعا بهترین و موثرترین روش برای نگهداری و مراقبت از این دسته از کودکان است.
سلام خسته نباشید. همکلاس دخترم خیلی بیش فعاله و همیشه کتابا و وسایل بچه ها رو پاره میکنه این اواخر بچه ها رو هم میزنه دختر من هم چندبار ازش کتک خورده. معلمش گفت فردا بیا مدرسه با مدیر حرف بزن به نظرتون من باید چکار کنم؟ ازینور دلم برای خانواده اون دختر میسوزه ازینور نگران جان و سلامتی دخترم و بقیه هستم. امروز کلی دخترم با اون درگیری و کتک کاری داشت هر دوشون ده ساله هستن
سلام.پسر۸سالهیمنکهبیشفعالاستهرچهمیکنمتکالیفانجامنمیدهد؟وبابچههایکوچکبازیمیکند؟
سلام. برای نظر در این مورد بهتر است با پزشکش صحبت کنید که پرونده ی پزشکی فرزندتان تحت نظارت ایشان است. با این حال میتوانید از روش های تمرینی در خانه به بیش فعالی فرزندتان کمک کنید تا به مرور و با افزایش سن بهبود یابد. علاوه بر این میتوانید به روانشناس کودک هم مراجعه کنید که بهترین راه کار این است.
با سلام و عرض ادب پسر ۶و۵هاهه یی دارم به سختی تکالیفشو انجام میده وتو محیط مدرسه با بچهها خوب ارتباط برقرار نمیکند آیا بدون دارو درمان می شود
والدگرامی نیازی به دارو درمانی نیست. نیاز است علت ان جام ندادن تکالیف مشخص شود، برخی کودکان در برابر ناملایمات محیطی واکنش نشان می دهند، مانند انزوا طلبی و ناموفق بودن در انجام امور روزمره ، تکالیف و خیلی چیز های دیگر که اگر والدین آگاهی لازم را کسب کنند خیلی زود جلو ضررهای بعدی گرفته می شود، پیشنهاد می کنم حتما با روان شناس کودک در ارتباط باشید، اگر : با همسر خود مشکل دارید؟ کودک تان احساس تنهایی یا ترس دارد؟
فرزند دیگری وارد زندگی شما شده؟ یا دارای فرزند بزرگتر هستید؟ هر کدام از اینها یا وجود دلایل دیگر می تواند در کودک احساساتی را ایجاد کند که نیاز به کشف و حل آن وجود دارد.
سلام من پسرم ۱۳سالشه دوسال پیش دکترنوارمغزی گرفت وفهمیدبیش فعال هست هفته ای یکبار نوروفیدبک میبرمش وزیرنظردکترروانپزشک دارومیخوره اگردارونخوره خیلی اذیت میکنه چکارکنم آیا دارو ونوروفیدبک خوبش میکنه وامیدوارباشم یانه دارو ندم دیگه موندم راهنمایی کنید دوساله که تحت درمانه ادامه بدم یانه
سلام اگر با پیش بردن همین روند نتیجه میبینید حتما ادامه بدید تا بهبودی حاصل بشه. اگر شرایطش رو دارین در کنارش از یه روانشناس و مشاور هم کمک بگیرید.
ولی اگ عادت کنه ب دارو بعد چیکار میکنید باید ریشه ای مشکل رو حل کنید دارو سطحی اینکار رو میکنه همینطوری ک خودتون گفتید وقتی دارو نمیخوره اذیت میکنه دارو چیزیو حل نمیکنه فقط فرزندت ب دارو عادت میکنه و این خوب نیست
سلام خسته نباشید نوه من دو سل و نیم سن دارد ولیش از حد در تکاپو وجنب وجوش است اصوات غیر قابل فهمی را مرتب تکرار می کند وما برای درکش از نحوه اشارات وطرز رفتارش متوجه خواسته اش میشویم در ضمن خیلی بلند مانند جیغ زدن حرف می زند او از خواب گریزان است و با گریه به خواب می رود ولی خیلی با هوش است و دارای حافظه بسیار قوی می باشد به کارتون های شلوغ وجنجالی بسیار علاقمند است و از خراب کردن وسایل ودرهم ریختن وسایل بسیار خوشش می آید مادرش اصلا اعصاب تحملش را ندارد لطفاً راهنمایی نمایید
عالی
سلام آیا در خانه بدون دکتر هم میشه درمان بیش فعالی فرزندم کمک کنم
سلام و وقت بخیر، در کنار درمان های روانشاسی و دارویی برای کنترل و بهبود بیش فعالی، برخی اقدامات درمانی می تواند توسط افراد خانواده و در خانه انجام شود. اما نکته مهم این است که این اقدامات با مشورت و نظارت یک متخصص انجام شود. کمک اعضای خانواده باعث پیشرفت بسیار زیادی در روند درمان بش فعالی می شود.
سلام من یه دختر ۶ساله دارم اسلن حرف گوش نمیده به هیچ وجه تکالیفش رو انجام نمیده آسلن یاد نمیگیره مدام جیغ میشه همش گریه میکنه به یه چیزی که گیره حتما باید بهش بدی و گر نه آنقدر جیغ میکشه که دیگه از نفس میوفته خیلی خیلی لج بازی میکنه اسلن خواب ندارد مدام میخواد بازی کنه تو مدرسه دوستاش و اذیت میکنه اسلن به معلم گوش نمیده خیلی برادر بزرگترش رو اذیت میکنه هر چی دست کسی ببینه میگه باید برام بخری تا تخری ولت نمیکنه دیگه همه فامیل از دستش آسی شدن تو رو خدا من و راهنمایی کنید الان چیکار کنم؟؟؟؟؟
سلام، ضروریه به روانشناس کودک مراجعه کنید تا با بررسی دقیقتر کمکتون کنه شیوه تعاملتون با فرزندتون رو تغییر بدید و در صورت نیاز درمان تخصصی هم برای فرزندتون داشته باشین.
کودک بنده به شدت جذب بازی کامپیوتریاست با توجه به اینکه پدر او نیز چنین بازی هایی را زیاد انحام میدهد و او نیز هنوز علایم بیش فعالی دارد من چه کاری کنم
سلام، این که کودکی به بازی جذب بشه طبیعیه و به تنهایی نشانه وجود مشکل نیست، مهمترین کار کودک بازیه. بهتره خودتون به روانشناس کودک مراجعه کنید تا با بررسی دقیقتر مشخص بشه واقعا مشکلی وجود داره یا نیازه توقعات خودتون رو بهبود بدید. در صورت وجود مساله هم بهتون کمک کنن راهکار مناسب رو اتخاذ و اجرا کنید.
با سلام بیش فعال بودن پسر۸ساله ام را نمیتونم بپذیرم و داروهای اورانمیدهم چون ترس از ادامه دارشدن دارو دراینده دارم و دکتر روانپزشک بهم گفت این بیماری ژنتیکی هست واحساس خوبی ندارم وتکالیف انجام بده نده مهم نیست البته معلم سخت گیری هم نداره ولی من والد سخت گیر هستم
سلام اگر کودک شما بیش فعال باشه سخت گیری شما به اون دامن میزنه و اوضاع بدتر میشه میتونید به جای درمان دارووی سراغ سایرشیوهها برید تا با ارتقای سبک ارتباطیتون با فرزندتون کمکش کنید مهارتهای لازم برای مدیریت رفتار و عیجاناتش رو یاد بگیره و با مغز خلاق و پرانرژیش بهتر کنار بیاد
سلام پسرم ۶سالشه پیش دبستانیه بیش فعالی آروم قرارنداره لجباز پرحرفه.عصبیه حساسازحافظه خواندن خوبه نوشتاری دست ورزیش ضعیف همش توکلاس میره حرف معلم گفته های دیگران طوطی وارتکرارمیکنه هم کلاسیاشومیزنه خواهش میکنم کمکم کنین خسته شدم دیگه
سلام این نشانه ها الزاما نشانه بیش فعالی نیست و بهتره به روانشاس کودک مراجعه کنید تا با بررسی دقیق تر و تعریف صحیح از مساله کمکتون کنن اونو حل کنید.
سلام نوروفیدبک بردین
من دو دختر دو قلو دارم که بیش فعالی در آنها کاملا توسط روانشناس و روانپزشک تشخیص داده شده .۱.چگونه میشه منبع آرامش برای دو قلوهام باشم و اینکه رفتار نادرستی نکنند ؟۲ متاسفانه من حمله استرس شدید داشتم و بخاطر قطع ناگهانی قرص آلپرازولام تشنج های بدی در سن ۸ سالگی دو قلو هم داشتم ،و خاطره تلخی درذهن دو دخترم در ذهنشان باقی مانده و باعث استرس در آنها میشود؟ نمیدونم چطور کمکشون کنم و آرامش بهشون بدم؟
سلام خسته نباشید پسرمن ۷سالشه خیلی فضوله میشه راهنماییم کنید ممنون میشم
با سلام وقتتون بخیر
دختر من ۶سال سن دارد و واقعا زیاد حرف میزنه وامسال مهر نرفت چون میگه حوصلم ممیشه فقط بروم تو حیاط بازی کنم به نظر شما چکار باید کنم ؟
سلام من پسرم ۷.۵سالشه.یادگیریش خوبه نقاشیش خوبه شعر حفظ میکنه فقط تکالیفش علاقه نداره انجام بده و تو املا کلمه جا میندازه .و دوست داره بدوه همش یا رو وسایل بره زیاد گیربهش بدی عصبی میشه داد میزنه حرف زیاد میزنه سرکلاس .مشاور با ۵ دقیقه صحبت گفتن پیش فعاله ؟و قرص دادن؟
خیلی از بچه های الان بیش فعال هستندوپدرمادرهااز دست شان ناله میکنندوماهم یکی داریم سه سالشه شب وروز از دستش آسایش نداریم زندگی ماراکرده جهنم نه خواب دارد نه استراحت سرکارهستم مامانش زنگ میزند بیا اینو نگهدار دارم از دست کاراش روانی میشم ما که بااجازه شما غلط کردیم بچه دارشدیم
سلام دختر یکساله ای دارم که از وقتی به دنیا اومد دختر همسایمون که دچار بیش فعالی تایید شده هست میومد و باهاش بازی میکرد الان چند مدتیه که دخترم هر وقت دختر همسایه رو میبینه از شدت خوشحالی و انرژی یه بلایی سر خودش میاره یا از مبل میوفته پایین یا وسایل رومیریزه و بهم و مدام جیغ میزنه چون دختر همسایمونم به نشانه خوشحالی جیغ میزنه با از روی مبلا بپر بپر میکنه در صورتیکه وقتی دخترم توخونه تنهاست هیچ کدوم از این رفتار هارونشون نمیده و راحت با من ارتباط میگیره اما وقتی اون دختر میاد اصلا نمیتونه تمرکز کنه شیر بخوره با غذا بخوره چون اون همش داره تکون میخوره و اینم چشمش همش به اونه
خواستم بدونم که امکان داره بچه هایی که در معرض بچه های بیش فعال هستن ازشون تاثیر بگیرن؟؟؟
سلام همه ما آدمها میتونیم از اطرافیانمون الگوبرداری کنیم و رفتارهایی رو یاد بگیریم خبر خوب اینه که فرزند همسایه برای دختر شما خیلی محبوب و دوست داشتنیه و احساس و حال خوبی رو کنار اون تجربه میکنه و روابط خوب مهمترین سرمایه برای رشد فرزندان ماست، اما باید مراقب پیامدهای این الگوبرداری هم باشید، مهمترین چیز اینه که مراقب رابطه خودتون و فرزندتون باشید و به روشهای مختلف وقتی فرزند همسایه هست یا نیست به فرزندتون توجه نشون بدید، باهاش وقت بگذرونید تا کم کم بتونه راههای دیگه برای ابراز خوشحالی و و ذوق خودش رو یاد بگیره. اما مراقب باشید با سرزنش کردنش یا حذف کردن دوستش احتمالاً اوضاع بدتر میشه.
پسر من ۷ماهه به دنیا اومده و الان ۴سالشه خیلی تو جای جدید کنجکاوی و به همه چیز دست میزنه به چیزی گوش نمیده و کار خودش رو انجام میده پیش روانشناس کودکم بردم میگه بیش فعالی و یه قرص داده الان نگرانم بهش بدم یا نه
با درود :
بیش فعالی یا اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) معمولاً در کودکان بین ۴ تا ۷ سالگی تشخیص داده میشود، زیرا در این سن، رفتارهای کودک در محیطهای مختلف (مانند خانه و مهدکودک یا مدرسه) قابل مقایسه است و انتظارات از کودکان در این دوره واضحتر میشود. با این حال، علائم ممکن است از سنین پایینتر (مثلاً ۲ یا ۳ سالگی) هم دیده شوند، اما تشخیص رسمی در این سنین سخت است.
بسیاری از رفتارهایی که به نظر بیش فعالی میآیند (مانند پرجنبوجوش بودن، کمبود توجه، یا بیقراری) در کودکان خردسال طبیعی هستند و بخشی از رشد و کنجکاوی آنها محسوب میشوند. همچنین
مغز کودکان در سالهای اولیه زندگی بهسرعت در حال رشد است. این تغییرات باعث میشود رفتارهای آنها گاهی متغیر باشد، پس تشخیص قطعی اختلال نیازمند زمان و مشاهده است.
عواملی مانند محیط خانه، سبک فرزندپروری و شرایط اجتماعی میتوانند بر رفتار کودک تأثیر بگذارند و گاهی علائمی شبیه به بیش فعالی ایجاد کنند.
تشخیص ارزیابی رفتار کودک بر اساس مشاهده رفتار در موقعیتهای مختلف (مثلاً مهدکودک یا مدرسه)،تاریخچه پزشکی_خانوادگی، بررسی عوامل ژنتیکی و دیگر مسائل جسمی یا روانی با اهمیت است.
در کودکان زیر ۴ سال، اگر علائمی مانند بیقراری شدید، رفتارهای تکانشی یا مشکل جدی در توجه وجود دارد، بهتر است ابتدا با روانشناس کودک مشورت شود و از روشهای آموزشی و رفتاری استفاده شود، زیرا سیستم مغزی کودک هنوز در حال تکامل است و بسیاری از مشکلات ممکن است با گذشت زمان برطرف شوند.
این در صورتی است که کودک شما توسط روانپزشک ویزیت شده اند، تخصص روانپزشک تجویز داروست، با توجه به اینکه کودک شما هفت ماهه بدنیا آمده اند پیشنهاد می شود تحت نظر هم پزشک اطفال و هم روان شناس کودك باشند تا روند رشد تحت کنترل قرار گیرد، چند سال ابتدایی زندگی به مراقبت بیشتر نیاز دارد و با مراقبت ها به سطح همسن های خود می رسند .
سلام امید که خوب باشید پسر من سه سالش هست همیشه در حال راه رفتن هست ناخون هاشو پست میکنه به سختی خواب ميره هر وقت میخواهد بازی کند در حال دویدن بازی میکند خوب غذا نمیخوره خیلی سوال میپرسه تو جمع خیلی شلوغ میکنه من و بابا شو کتک میزنه. هر چه از حرف نیست لطفا بیگید که که چیکارش کنم
من وهمسرش وسه فرزندم پیش فعال هستیم برای من خیلی سخته لطفا راهنماییم کنین
سلام من پسرم ۸ ساله هست خیلی بی قراره
حدودی هزینهء مشاوره و درمان از لحظهء تماس تا پایان درمان چقدره ؟
ممنونم بابت این همه مطالب خوبتون، پسر من ۷سالش علایم بیش فعالی داره ، پرخاشگر، مضطرب، تمرکز نداره، باهیچ کس سازگار نیس لطفا کمکم کنید متشکرم
سلام ببخشیدپسرمن از۴سالگی تشیخص دادن بیش فعال هست ازهمون موقع هم شروع کردم به دادن دارو،الان کلاس سوم میره بی نهایت پرخاشگر شده وغیرقابل تحمل،به نظرشماداروهاش قطع بکنم؟؟ریسپریدون یک میلیگرمی ووازونیدین میخوره
سلام پسرم از ۳ونیم سالگی تشخیص بیش فعالی داده شده،الان میره کلاس سوم و دا وهاشو قطع کردم میترسم تا بزرگسالی مجبور بشه دارو استفاده کنه و کلا وابسته به دا و بشه،الا وحشتناک پرخاشگر شده،البته این رفتارش با من که مادرش هستم بیشتره
داروهای مصرفیش ابیلیزول ۱۰ بوده،
قطع دارو مشکلشون بیشتر میکنه
واقعا عالی از راهنمایی این برنامه
سلام ببخشید من پسرم ۵سال است نمی تونه خوب حرف بزنه لجبازی زیاد میکنه خیلی بی قرار الانم زیرنظر دکتر بازم خیلی نگران شم می خواستم راهنمایی کنید ممنون
سلام پسرم ۵سالشه از ۳سالگی تشخیص بیش فعالی گرفت وقرص ریسپریدون ۱میلی میخوره وقتی که من و پدرش جایی باهاش باشیم بی نهایت پرخاشگری میکنه ب همه میگه حق نداریدب بابام سلام کنید و بقیه رو میزنه وجیغ میکشه درصورتی ک وقتی ما کنارش نباشیم ایطور نیست نسبت ب برادر کوچیکترش ک دوساله هست بی نهایت حسوده ب طوری ک میگ هیچ بهش ندین بوسش نکنید طوری ک توی سن ۵ سالگی مارو مجبور کرده براش راروئک بخریم چون یکی از عکسای داداشش رو دیده ک کوچیکی تو روروئک بوده…۳..۴ ساعتی ک مهد میره ازش راضین همین ک میریم دنبالش شرو میکنه ب زدن مربیش و وسایل رو پرت کردن…تکالیفش رو هم اصلا هرکاری کنم توی خونه انجام نمیده ..جدیدا دکترش براش شربت فلوکستین نوشته …لطفا راهنماییم کنید ک منو پدرش چطور باهاش رفتار کنیم
سلام پسری دارم ۶ساله اصلا نمیتونه یه جا ثابت بمونه تا حدی که اطرافیان هم به ستوه اومدن .همش از در ودیوار بالا میره چیکار کنم که وقتی رفت مدرسه بتونه رو صندلی بشینه
سلام.پسر۶ساله ی من توی پیش دبستانی خیلی شیطنت میکنه چیکار باید بکنم ؟
با سلام وخسته نباشیدپسری دارم کلاس چهارم میره قبلابسیارآرام بود ولی۲ساله پرخاشگرشده همش بهانه میگیره گریه زیاد میکنه بایدهرکاری بخواهدانجام بدم .وگرنه فریادمیزنه.رفتارخشن داره با دوستان در مدرسه دعوازیادمیکنه.هرحرفی رابایدچندبارتکراکنم .بعد به اون کارعمل میکنه چه کار کنم آیاپسر بیش فعال است.
سلام خواهرزادم هفت ماهه با وزن یه کیلو و۲۵۰گرم بدنیا اومد خواهرم مشکل دفع پروتیین داشت مشکل خواب داشت وقتی جای شلوغ میرفت جیغ و گریه میکرد . زودحرف میزد ولی تندتند تمرکز هم نداشت و یه کاری میگفتی نکن بدتر میکرد.مهد میرفت خوب بود شعر میخوند ولی برادرش بدنیا اومد رفتاراش بدتر شد با دستاش بیشتر بازی میکرد یا اصواتی تکرار میکردبردن دکتر مغزو اعصاب کودکان دوز دارو بالا دادن حرف زدنش قطع شد دکتر عوض کردن ریتالین میداد یه مدت میساخت بهش ولی در کل فرقی نکرده با اینکه میخوره حتی ایرانی دادن الان عصبی شده جیغ میزنن اروم و قرار نداره تحمل نداره توروخدا راهنمایی کنید
پسرم۴سالشه.لاغرضعیف.بی اشتها.شدیدن فعال وبی قرار.ب خودش اسیب نمیزنه.فقط ب اشیائ واطرافیانش اسیب میزنه کتک کاری میکنه.مگرگوش.لجباز.انتقامجو.لطفا ی راهکار پیشنهاد بدید چون منم دارم روانی میشم هیچکی هم دوس نداره برم خونش با وجود پسرم.ممنون از شما
سلام مقاله تون عالی بود
من یه پسر دارم ۵ اسفند پنج سالشه تموم شد
خیلی شلوغ میکنه هر چی میگیم بهش میخنده بدون دلیل خیلی شلوغ میکنه همه از دستش کلافه شدن هر حرف یا حرکتی که مناسب سنش نیست اونو زود یاد میگیره و هی تکرار میکنه ولی یه چیزی رو میخوای بهش یاد بدی گوش نمیکنه یا میگه یادم نموند زود حرصی میشه داد میزنه و خودشو میزنه اگه به حرفش گوش ندیم .
میشه راهنماییم کنید ممنون
سلام من ی پسر ۱۰ساله دارم که همیشه کارهای دخترانهای میکنه پیش فعال هم هست دارو استفاده میکنه ریسپیردو و ریتالین میخوره میشه راهنمایی کنید ممنونم
سلام من یک دختر ۷ ساله دارم کلاس اوله. تازه احساس کردم پیش فعاله اخه تو کلاس معلم واذیت میکنه به درس توجه نمیکنه تکلیف نمینویسه میگه حوصله ندارم داد می زنم میکشه کنار ادامه نمیده خلاصه هم من هم معلم داریم اذیت میشیم چیکار کنم
حتما اول به روانشناس رجوع کنید با کمک روانپزشک و دارو کنترل کنید
سلام، توضیحاتی که دادید هیچ کدوم اثباتی بر وجود مشکل در فرزندتون نیست، بهتره با مراجعه به روانشناس کودک روی ارتباط خودتون با فرزندتون و بعد از اون راهکارهایی که میتونید به فرزندتون در کنار اومدن با مدرسه و درسها کمک کنید، کار کنید. وقتی کار به داد زدن بکشه قطعا تمام انگیزه و تمایل فرزندتون از بین میره و علاقه نشون نمیده. از خودتون بپرسید چطور میتونم تمایل به درس و انجام تکالیف رو در فرزندم ایجاد کنم.
سلام من یک پسر دارم که زیاد راه می ره اصلا نمیشینه تو مدرسه استثنایی هست اا سالشه تو درس خوندن ونوشتن هم مشکل داره تورد خدا راهنمایی کنید چکار کنم
سلام، سوالتون خیلی گنگ و کلی هست، زیاد راه رفتن مشکل محسوب نمیشه. چه مشکلی در درس خوندن داره؟ و اصلا چرا تو مدرسه کودکان استثنایی درس میخونه؟ با توجه به این مورد بهتره به روانشناس کودکان استثنایی مراجعه کنید تا با بررسی بهتر شما رو به متخصص مناسب ارجاع بدن.
سلام پسرم۷ سالشه کلاس اول هست . تازه متوجه شدم بیش فعال هست بشدت جنب و جوش داره و واسه درسش خیلی اذیت میشمگوش نمیده قرص ریتالین بهش میدم خیلی ناراحتم بابت این موضوع . تا چند وقت باید قرص بخوره ؟
سلام، اگه قرص رو روانپزشک براش تجویز کردن مدت زمان مصرف و شیوه قطع کردن دارو هم باید تحت نظر خودشون باشه ولی اگر خودتون بدون مشورت پزشک ریتالین دادید به فرزندتون ضروریه با مراجعه به روانپزشک و ارائه شرح دقیق دارو رو قطع یا تنظیم کنید. به علاوه با مراجعه به روانشناس کودک میتونید راههای بهبود ارتباط و همراهی با فرزندتون رو ارتقا بدید و بهش کمک کنید.
سلام وقت بخیرمنم پسر۱۰ ساله دارم کلاس چهارم است هیچی ازدرس نمیدونه باورکنیدکلاس پیش دبستانی ازپسرم قویتره قرص ریتالین رسپیریتون بهش دادیم اصلا فرق نکردحتی هم پرخاشگرم شده به بهترین دکترهاهم بردم ولی نتیجه ندیدم مغزش مغزنیست اصلا منم که باباشم ۳۸سال دارم داغونم کرده من فقط میتونم بگم خدابه دادمون برسه
درمان داره؟
سلام، با توضیحاتی که دادید فرزند شما یا اختلال یادگیری خاصی داره یا به هر دلیلی از اول خوب پیش نیومده و الان نیازه بعد از رفع مشکل از پایه دوباره باهاش کار بشه. وقتی در این حد در مدرسه و احتملا منزل به خاطر تفاوت زیاد با همکلاسیهاش ناکام میشه، پرخاشگری تعجبی نداره. بهتره به روانشناس متخصص در حوزه اختلالات یادگیری مراجعه کنید تا بعد از بررسی دقیق برنامه آموزشی و در صورت لزوم درمانی لازم رو طراحی کنند و همچنین به شما در مدیریت شرایط در خانه کمک کنن تا بتونید به فرزندتون کمک کنید امید و انگیزه لازم رو بازیابی کنه.
سلام دخترم ۳سال و نیم داره قرص امیپیپرازول و شربتا والپروات سدیم مصرف میکنه .دکتر گفته پیش فعالی هست .خیلی یه دندس همش میخواد خرید کنه .چیکارش کنم ..
سلام، در زمینه چگونگی بهبود و ارتقای رابطهتون با فرزندتون و نحوه مدیریت چالشهای بینتون به روانشناس کودک مراجعه کنید، هر چقدر کیفیت رابطه و شیوههای مدیریت خودتونو ارتقا بدید چالشها کمتر خواهد شد.
سلام لطف کنیدکمک کنید ماااین بچه وبهترین دکترابردیم گفتن پیش فعالی نیس ۷سالش درس گوش نمیده کارهای غیرعادی انجام میده انقدشلوغ میکنه ک همه رواسی میکنه
سلام، به روانشناس کودک مراجعه کنید تا با بررسی دقیقتر سبک ارتباطی و مدیریت چالش بین شما و فرزندتون بهتون کمک کنه رابطتونو با فرزندتون ارتقا بدید، همچنین راهکارهای متنوع و خلاقانهای برای سرگرم کردن فرزندتون پیدا کنید. بخش عمده چالشها حل خواهد شد.
با سلام من یک پسر دارم که پیش فعال هست مدتی هم هست که دارو ریسپرویدن مصرف میکنه ولی هیچ تغییری نکرده هرچی تنبیه اش میکنم باز ده دقیقه بعد میره همون کار رو انجام میده اصلا کوتاه نمیاد
سلام، تنبیه راهکار موثری برای حل مساله با کودکان نیست و فقط اوضاع رو بدتر میکنه و رابطهتون رو خرابتر! میتونید به روانشناس کودک مراجعه کنید تا به شما کمک کنن رابطه بهتر و با کیفیتتری با فرزندتون بسازید و مهارتهای حل مساله با فرزندتون بدون نیاز به تنبیه رو یاد بگیرید.
سلام خسته نباشید مقاله شما عالی بود .من یه پسر ۱۰ ساله دارم که پیش فعال هستش چهار سال هست که ریتالین مصرف میکنه اما روز به روز عصبی تر میشه حرف گوش نمیده
وبرادرش هم داره کارهای اون رو تکرار میکنه
اگه میشه راهنماییم کنید که باید چییکار کنم
سلام، به اطلاعات بیشتری برای بررسی مساله نیاز هست، بهتره به روانشناس کودک مراجعه کنید تا اول از همه مساله و بعد کیفیت ارتباط شما با فرزندتون رو ارزیابی کنه و بهتون کمک کنه با بهبود کیفیت رابطه و تغییر سبک رفتاری خودتون به فرزندتون کمک کنید.
سلام پسری دارم کلاس پنجم در کلاس خیلی بینظمی وشلو غ است ممکن است که نشانه بیش فعالی باشد
سلام، خیر الزاما شلوغی یا بی نظمی نشانه وجود اختلالی نیست، در صورت نگرانی با مراجعه به روانشناس کودک بیشتر بررسی کنید.
سلام ووقت بخیر من یک پسر ۱۱ساله دارم وفکر میکنم بیش فعال هست چون هم خیلی جنبوجوش داره هم تو یاد گیری درس ریاضی وفارسی ضعیف اون به برادرش که۵ساله هست حمله میکنه وکتکش میزنه ترو خدا راهنماییم کنید دیگه حوصلم تموم شده ونمیکشم
سلام، علت مواردی که توضیح دادید ممکنه صرفا سبک رابطه نامناسب با یه بچه سالم ولی پر انرژی باشه نه الزاما کودک مشکل دارد، بهتره به روانشناس کودک مراجعه کنید تا هم سبک ارتباطی و تعاملی با فرزندتون رو دقیقتر بررسی کنید ارتقا بدید هم در صورت تشخیص مشکل خاص راهکار مناسب بهبود رو اتخاذ کنید.
خوب بود
سلام وقت بخیر
مقاله شما بسیار عالی بود پسرمن هم بیش فعال هست و من همیشه در ارتباط با پسرم با این مشکل مواجه میشم که ایشون گوش نمیده اگه مثلا به ایشون بگم این کار درسته شما اینطور باید انجام بدهی یا اینکه این ساعت برای رفتن توی کوچه مناسب نیست اصلا ایشون گوش نمیده و با توجه به اینکه یه خواهر کوچکتر داره متاسفانه اون هم الگوش داداش هست ودنبال روی پسرم شده و اونهم (دختر) حرف گوش نمیده و معضل شده برام اگه مرا راهنمایی کنید ممنون میشم
سلام، به نظر مشکل دقیقا در شیوه و سبک ارتباطی شما با فرزندانتون هست، با مراجعه به روانشناس کودک میتونید کیفیت رابطه خودتون با فرزندانتون و شیوههای حل مساله با اونها رو ارتقا بدید تا چالشها کمتر بشه.
مرسی از اطلاعات کامل و جامعتون
سلام پسر من ۱۲ ساله در زمینه های بی ادب و پرخاشگر طوری که خواهر بزرگترش و اذیت میکنه تو جمع فامیلی همه و اذیت میکنه به من و پدرش بی احترامی میکنه تو مدرسه همه از دستش اسی شدن همش در و دیوار و می کوبه و کلا از زندگی سیرم کرده این بچه چیکار کنم