افسردگی شدید باعث بروز علائمی مثل احساس درماندگی، بیقراری، کاهش انگیزه، از دست دادن تمرکز، بیخوابی و فکر کردن درباره مرگ و خودکشی میشود. زمانی که افسردگی باعث ناتوانی فرد در انجام امور شود به آن افسردگی شدید گفته میشود. برای رهایی از افسردگی شدید فرد باید به روانشناس و روانپزشک مراجعه کند. بسته به میزانی که افسردگی باعث مختل شدن زندگی فرد شده است، متخصص، شدت افسردگی را تعیین و درمان مناسب آن را تجویز میکند.
فهرست مطالب
- طیف افسردگی؛ از افسردگی خفیف تا افسردگی شدید
- افسردگی شدید چه علائمی دارد؟
- راههای رهایی از افسردگی شدید
- کنار آمدن با افسردگی
طیف افسردگی؛ از افسردگی خفیف تا افسردگی شدید
انواع مختلف افسردگی وجود دارد که علائم مشترک بسیاری دارند؛ اما تجربه هر فرد از افسردگی با دیگری متفاوت است. در واقع وقتی از افسردگی حرف میزنیم منظورمان «طیف افسردگی» است. طیف افسردگی باعث میشود شدت و طول مدت افسردگی افراد متفاوت باشد. افسردگی متوسط تا شدید باعث بروز علائم مزمنی میشود و معمولاً احتیاج به حداقل یک نوع درمان دارد.
به طور کلی برای درمان افسردگی شدید ممکن است لازم باشد چند نوع درمان به کار گرفته شود تا بهبودی حاصل شود. همچنین شدت افسردگی با گذشت زمان میتواند تغییر کند؛ یعنی ممکن است بدتر شود یا از متوسط تا شدید در نوسان باشد.
افراد مبتلا به افسردگی شدید ممکن است به خود آسیب بزنند، به خودکشی فکر کنند یا برای انجام آن تلاش کنند. اگر فکر می کنید که به شدت افسرده هستید میتوانید از یک روانشناس کمک بگیرید.
پزشک خوب به شما کمک میکند بهترین روانپزشکان را در کوتاهترین زمان و در نزدیکی محل زندگی خود پیدا کنید
افسردگی شدید چه علائمی دارد؟
تعریف مشخصی از «افسردگی شدید» وجود ندارد. در واقع اگر روانشناس یا روانپزشک تشخیص دهد که به افسردگی مبتلا هستید، براساس تجربه قبلی میتواند شدت آن را هم تشخیص دهد. پزشک براساس برخی علائم خاص میتواند شدت افسردگی را در فرد تعیین کند.
روانپریشی
علائم سایکوزیس توهم و خیالهای غیر واقعی است. در واقع سایکوزیس یا روان پریشی به معنی جدایی فرد از واقعیت است. افسردگی سایکوتیک علائم زیر را دارد:
- بی قراری
- توهم بیماری
- توهم و خیال غیرواقعی
- اضطراب شدید
- اختلال فکری
- مشکل در به خواب رفتن
افکار و رفتارهای خودکشی
فردی که افکار خودکشی دارد درباره تصمیم به خودکشی صحبت میکند، برای آن برنامهریزی میکند یا سعی میکند خود را بکشد. علائم خطر خودکشی عبارتند از:
- خرید وسایلی که به خودکشی کمک میکنند (مثل تعداد زیاد قرص)
- تغییر الگوی خواب و تغذیه
- انجام فعالیتهای پرخطر که به فرد آسیب میزنند.
- اضطراب و بیقراری شدید
- نوشتن وصیتنامه
- مصرف بیش از اندازه الکل و مواد مخدر
- تغییرات شدید خلقی / نوسان خلقی
- خداحافظی از دوستان و خانواده
- احساس ناامیدی و درماندگی
- صحبت کردن بیش از حد درباره مرگ و خشونت
- صحبت درباره خودکشی یا آرزوی مرگ
- کناره گیری از دوستان و خانواده