بیماریهای مقاربتی از آن دسته بیماریهایی هستند که از طریق تماس و فعالیت جنسی از فرد بیمار به فرد دیگر منتقل میشوند. امروزه بیماریهای مقاربتی در بین مردم جهان بسیار رایج است. میتوان گفت نیمی از افراد فعال جنسی به بیماریهای مقاربتی مبتلا هستند. در این مقاله به بررسی این بیماریها، علائم آن در مردان و راههای پیشگیری می پردازیم.
چگونه بیماریهای مقاربتی منتقل میشوند؟
بیماریهای مقاربتی از طریق رابطه جنسی از فرد آلوده به فرد سالم منتقل میشود. رابطه جنسی شامل: رابطه واژینال، دهانی، مقعدی و همچنین رابطه پوست به پوست با دستگاه تناسلی فرد آلوده است. استفاده از کاندوم تا حد قابل توجهی میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مقاربتی را کاهش دهد. اما ویروس ایدز (HIV) و ویروس تبخال تناسلی (HSV) میتوانند در اثر تماس با ناحیه اطراف دستگاه تناسلی که با کاندوم محافظت نمیشود، گسترش یابد.
برخی از بیماریهای مقاربتی مانند: ایدز (HIV)، کلامیدیا و سوزاک از طریق مایع منی میتوانند گسترش یابند. همچنین بیماری ایدز و هپاتیت B از طریق خون فرد آلوده نیز میتوانند گسترش یابند. تبخال دستگاه تناسلی، سیفلیس و زگیل تناسلی (HPV) از طریق تماس پوست به پوست با دستگاه تناسلی منتقل میشوند.
مطالب بیشتر: عفونت واژن: علل، راه تشخیص و درمان
انواع بیماریهای مقاربتی در مردان و علائم آن
کلامیدیا
کلامیدیا یک عفونت مقاربتی باکتریایی است که از طریق رابطه جنسی واژینال، مقعدی و دهانی با فرد آلوده منتقل میشود. کلامیدیا یکی از رایجترین عفونتهای مقاربتی در سراسر دنیا است.
بسیاری از افرادی که به کلامیدیا مبتلا میشوند، هیچ علائم قابل توجهی ندارند. برخی دیگر چند هفته بعد از مبتلا شدن علائم در آن ها بروز خواهد کرد.
علائم شایع کلامیدیا در مردان:
- درد هنگام ادرار
- ترشحات غیرعادی از آلت تناسلی
- تورم و التهاب بیضه ها
از دیگر علائم کلامیدیا که کمتر شایع است ممکن است در راست روده بروز دهد.این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:
- درد مقعدی
- خونریزی
- ترشحات غیر عادی از مقعد
سوزاک
سوزاک یکی دیگر از عفونتهای باکتریایی است، که میتواند در ناحیه مقعد،گلو و مجرای ادرار گسترش یابد. این ویروس در طی رابطه مقعدی،واژینال و دهانی با فرد آلوده منتقل میشود. اکثر افراد مبتلا به سوزاک هیچ علائمی ندارند.
علائم این بیماری عبارت اند از:
- درد در هنگام ادرار
- ترشحات سفید، زرد و سبز از آلت تناسلی مرد
علائم کمتر رایج عبارت اند از:
- درد یا تورم در بیضه ها
- درد در مفاصل
- راش پوستی
اگر نیاز به دریافت راهنمایی در این زمینه دارید،روی دکمه زیر کلیک کنید
هپاتیت A
هپاتیت A معمولا به هیچ درمانی نیاز ندارد و به خودی خود از بین میرود. اما این بیماری بسیار مسری است. بر اساس منبع معتبر سازمان بهداشت جهانی (WHO) سالانه ۱.۴ نفر در جهان به هپاتیت A مبتلا میشوند. این ویروس از طریق غذا، آب آشامیدنی و تماس جنسی به راحتی منتقل میشود. استفاده از کاندوم میتواند مبتلا شدن به این ویروس را تا حدی کاهش دهد.
هپاتیت B
برخلاف سایر عفونتهای مقاربتی که بر روی آلت تناسلی ظاهر میشوند، ویروس هپاتیت B باعث بیماری التهاب خطرناک کبد میشود. هپاتیت B از طریق تماس با خون و یا