کودکان هم مانند بسیاری از ما بزرگسالان دچار سردرد میشوند؛ اما به دلیل سن کم آنها ممکن است نتوانند مشکل خود را به درستی برای ما بازگو کنند. در این مقاله قصد داریم به سردرد در زمان کودکی بپردازیم. اگر شما در اعضای خانواده خود دارای یک فرد کم سن و سال هستید که احتمال میدهید از مشکل سردرد رنج میبرد؛ پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
برای سردرد کودکان به چه دکتری مراجعه کنیم؟
انواع سردرد کودکان
سردرد در کودکان به دو گروه اصلی سردردهای اولیه و ثانویه تقسیم میشود. در طی سردردهای اولیه غالبا بیماری خاصی وجود ندارد و جای نگرانی برای والدین نیست. سردردهای تنشی و میگرنی دو نوع رایج از سردردهای اولیه هستند. سردردهای ثانویه دردهای هستند که به دلیل وجود بیماری زمینهای در کودکان به وجود میآیند.علائمی چون اختلال در بینایی، ضربه خفیف به سر یا گردن، وجود عفونتهایی چون سینوزیت، مننژیت، کرونا و غیره، مشکلات مربوط به سینوسها، چشمها، دندانها، گوشها یا دیگر بخشهای بدن و تومور مغزی از جمله نشانههای سردرد ثانویه است. در ادامه به بیان انواع سردردها در کودکان میپردازیم.
سردردهای تنشی
این نوع از سردرد، کوتاه مدت است و چند دقیقه بیشتر زمان نمیبرد. سردردهای تنشی درد در اطراف شقیقه و دو طرف سر به وجود میآورد و ممکن است با عوارض پوستی همراه باشد. همچنین ممکن است با علامتهایی چون شروع آهسته درد، تغییر در الگوی خواب کودک و درد در قسمت پشت گردن یا سر همراه باشد.
میگرن کودکان
میگرن نوعی از سردرد شدید است که در افراد با سن و سالهای متفاوت ممکن است رخ دهد. کودکان ممکن است ۲ تا ۴ بار در ماه به این سردرد دچار شوند و درد آن ۲ تا ۴۸ ساعت زمان ببرد. جالب است بدانید نوزادان هم ممکن است به میگرن دچار شوند؛ اما این درد در کودکان با رده سنی بالاتر بیشتر شایع است.
میگرن بطور معمول پس از بلوغ دختران و