کلامیدیا یک عفونت مقاربتی است که از طریق رابطه جنسی منتقل میشود. این عفونت توسط باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد میشود. بسیاری از مبتلایان به این بیماری علائمی ندارند. ایجاد علائم ممکن است چند هفته پس از ایجاد عفونت رخ دهد. کلامیدیا در واقع شایعترین بیماری مقاربتی است. این بیماری آمیزشی ممکن است در هنگام زایمان از مادر به نوزاد منتقل شود. البته در صورت تشخیص درست و به موقع این بیماری قابل درمان است. اما اگر بدون درمان رها شود میتواند منجر به بیماری التهاب لگن، ناباروری و حتی حاملگی خارج از رحم شود. در این مقاله به بررسی این عفونت منتقله جنسی میپردازیم.
کلامیدیا چیست؟
کلامیدیا یک عفونت متداول مقاربتی است که توسط باکتری کلامیدیا تراکوماتیس ایجاد میشود. این عفونت ممکن است هیچ علائمی نداشته باشد. با این حال این باکتری بیشتر شبیه یک ویروس عمل میکند و بر نحوه انتقال عفونت و عوامل خطرزای آن تاثیرگذار است. عفونتهای کلامیدیا میتوانند واژن، دهانه رحم و راست روده را تحت تاثیر قرار دهد. این عفونت بیشتر زنان جوان را درگیر میکند اما به طور معمول در تمام زنان و مردان در هر رده سنی دیده میشود. درمان آن دشوار نیست اما در صورت عدم درمان میتواند به مشکلات جدی در رابطه با سلامت جسمی منجر شود. خوشبختانه کلامیدیا یک عفونت قابل پیشگیری است.
مطلب بیشتر: سوزاک | علل، علائم و راه های درمان عفونت سوزاک
علائم کلامیدیا
کلامیدیا به عنوان عفونت “خاموش” شناخته میشود زیرا بیشتر افراد آلوده بدون علائم هستند و فاقد یافتههای معاینه فیزیکی غیر طبیعی هستند. مراحل اولیه کلامیدیا تراکوماتیس اغلب علائم و نشانههای کمی ایجاد میکنند یا هیچ علائمی ندارند. حتی وقتی علائم و نشانهها بروز میکند، اغلب خفیف هستند و به راحتی میتوان از آنها چشم پوشی کرد. علائم و نشانههای عفونت کلامیدیا تراکوماتیس میتواند شامل موارد زیر باشد:
- ادرار دردناک
- ترشحات واژن در زنان
- ترشحات غیرطبیعی از آلت تناسلی مرد
- رابطه جنسی دردناک در زنان
- خونریزی بین دورههای قاعدگی و بعد از رابطه جنسی در زنان
- درد بیضه در مردان
کلامیدیا همچنین میتواند راست روده را آلوده کند. همچنین میتواند از طریق تماس با مایعات بدن فرد آلوده، به عفونتهای کلامیدیایی چشم (التهاب ملتحمه) مبتلا شوید.
چه کسانی بیشتر در خطر ابتلا به عفونت کلامیدیا هستند؟
هر فرد فعال جنسی میتواند به کلامیدیا آلوده شود. کلامیدیا یک بیماری منتقله جنسی بسیار شایع است، به خصوص در میان جوانان. تخمین زده میشود که از هر ۲۰ زن جوان فعال جنسی ۱۴ تا ۲۴ سال، ۱ نفر مبتلا به کلامیدیا است. جوانان فعال جنسی از ریسک بیشتری به دلیل ترکیبی از دلایل رفتاری، بیولوژیکی و فرهنگی برخوردار هستند. استفاده نکردن از کاندوم نیز همچنین خطر ابتلا را افزایش میدهد.
- فعال جنسی بودن قبل از ۲۵ سالگی
- داشتن شرکای جنسی متعدد
- استفاده نکردن از کاندوم
- سابقه داشتن بیماریهای منتقله جنسی
مطلب بیشتر: علائم تبخال تناسلی در زنان چیست؟ راه های درمان تبخال تناسلی در زنان