ترس از زنان (ژنوفوبیا) به ترس شدید و غیرمنطقی از زنان گفته می‌شود. این نوع فوبیا به عنوان فوبیای خاص شناخته می‌شود. فوبیاهای خاص به علت وجود یک محرک رخ می‌دهند، که در رابطه با ژنوفوبیا محرک اصلی آن زنان است. مقدار ترسی که افراد در فوبیاهای خاص تجربه می‌کنند با مقدار خطری که تجربه می‌کنند متناسب نیست و مبتلایان به فوبیاهای خاص ممکن است اضطراب شدیدی را تجربه کنند. درک این نکته که ترس این افراد غیرمنطقی است مانع از ایجاد احساس اضطراب و ترس شدید در این افراد نمی‌شود. در ضمن باید به این نکته توجه کرد که ژنوفوبیا با زن ستیزی کاملا متفاوت است و نباید آن را با نفرت، تحقیر و یا تعصب علیه زنان اشتباه گرفت. در حالی که ژنوفوبیا یک پاسخ اضطرابی نسبت به زنان است، زن ستیزی یک  نگرش فرهنگی آسیب دیده می‌باشد. در این مقاله به بررسی این فوبیا، علل، علائم و درمان آن می پردازیم.

ژنوفوبیا یا ترس از زنان چیست؟

ژنو فوبیا یا همان ترس از زنان (زن هراسی) یک نمونه از اختلال فوبیا است که فرد دچار ترس غیرمنطقی و شدید از زنان می‌شود. افراد مبتلا به این اختلال هنگام برخورد با خانم‌ها، رفتارهای غیرمنطقی و نامتناسب با شرایط و موقعیت را از خود نشان می‌دهند و از نظر روانی و ذهنی نیز حالت پریشانی و اضطراب شدیدی را تجربه می‌کنند. این اختلال تنها مختص مردان نیست؛ بلکه زنان هم ممکن است به آن دچار ‌شوند. ابتلا به این اختلال ممکن است باعث بروز اختلال وحشت زدگی نیز در افراد شود.

علت ترس از زنان در افراد مبتلا به ژنوفوبیا چیست؟

همانند تمامی اختلال‌های فوبیا، علت اصلی زن هراسی در افراد مبتلا به ژنوفوبیا نیز مشخص نیست. عواملی مثل مشکلات ژنتیکی، فیزیولوژیکی و محیطی می‌تواند باعث ایجاد این اختلال در افراد شود؛ همچنین ژنو فوبیا بیش از هر چیز تحت تاثیر عوامل محیطی و تجربه‌های تلخ فرد نیز شکل می‌گیرد. تجربه‌هایی مثل تجاوز، آزار جنسی، تنبیه‌های جسمانی و روانی از سمت مادر یا یک زن دیگر در دوران کودکی، نمونه‌هایی از عل